OSHO gondolatok mindennapra 2016. március 1.

osho

Szabadság
“Az élet bizonytalan – ami azt jelenti, hogy az élet szabad. Ha biztonság van, akkor kötöttségek is vannak, ha minden biztos, akkor nincs többé szabadság.”

Ha a holnap előre meghatározott, az biztonságot ad, de nincsen szabadságod. Akkor éppen olyan vagy, mint egy robot. El kell végeznek bizonyos dolgokat, amelyek előre meghatározottak. De a holnap csodálatos, mert a holnap a teljese szabadság. Senki sem tudja, mi fog történni. Fogsz-e lélegezni, élni fogsz-e egyáltalán, senki sem tudja. Ebből fakad a szépsége, mert minden kihívás, minden kaotikus, és minden lehetőségkánt létezik.
Ne keress vigaszt. Ha folyton azt keresel, bizonytalanságban maradsz. Fogadd el a bizonytalanságot és a bizonytalanság eltűnik. Ez nem egy paradoxon, ez egy egyszerű igazság –paradox, de tökéletesen igaz. Mindmáig léteztél, akkor hát miért nyugtalankodnál a holnap miatt? Ha ma létezni tudtál, ha tegnap létezni tudtál, a holnap is gondoskodik majd magáról.
Ne gondolj a holnappal mozogj szabadon. Könnyed káosz- ilyennek kellene lennie az embernek. Ha forradalmat hordasz magadban, minden pillanat egy új világot hoz, egy új életet… minden pillanat egy új születés lesz.

Forrás: OSHO Mindennapra

Tetszik az oldal? Oszd meg másokkal is!

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.