OSHO gondolatok mindennapra 2016. február 9.

osho

Munkában
“Nem szabad megfeledkezned arról, hogy azoknak az embereknek, akik a munkában társaid, semmi dolguk a belső életeddel. Az a te munkád, neked kell elvégezned, nekik megvan a saját belső életük, amelyet intézniük kell.”

A munkatársaidnak is megvannak a saját negatív hangulataik, saját személyes gondjaik és aggodalmaik, ahogy mindenki másnak, beleértve téged is. De ha munkakapcsolatba kerülsz valakivel, ezeket ne vidd magaddal, mert ha ő beleviszi minden negativitását, és te is így tesztel, akkor egy végtelen folyamat veszi kezdetét.
Ha negatív érzéseid támadnak, tégy valamit. Például írj le egy nagyon negatív dolgot, azután égesd el. Menj el egy üres szobába, üss meg egy párnát, mindenesetre szabadulj meg tőle. Járj egy fergeteges táncot! Neked kell elintézned: a te problémád.
És néha érdemes megkérdezned – bárki legyen is, akivel együtt dolgozol – , hogy nem voltál-e negatív, nem bántottad-e meg valamivel. Mert olykor talán nem is tudod, hogy negatív voltál. Kis gesztusok, csak egy szó, sőt akár a csend is lehet bántó, ahogy ránézel valakire, az is lehet bántó. Ezért néha kérj bocsánatot. Mondd azt: „Minden alkalommal, ha felteszem a kérdést, őszintének kell lennetek hozzám. Mondjátok el mi a baj, mert emberi lény vagyok, és olykor megesik, hogy hibázom, amit helyre kell hoznom”.

Forrás: OSHO MIndennapra

Tetszik az oldal? Oszd meg másokkal is!

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.