OSHO gondolatok mindennapra 2016. december 28.

osho

Őrültekháza

„Mindig emlékezz egy dologra: te is, ahogy mindenki, már őrült vagy. Az emberiség őrült, ez a Föld egy őrültekháza. Ezért csak épelméjűvé tudsz válni, megőrülni nem tudsz.”

Ha félsz attól, hogy épelméjűvé válj, az egy dolog, de attól ne félj, hogy megőrülsz, mert mi más történhet? A legrosszabb már megtörtént! A legrosszabb-fajta pokolban élünk. Ezért, ha zuhanni kezdesz, csak a mennyországba zuhanhatsz. Nem zuhanhatsz máshová.
De az emberek félnek, mert bárhogyan élnek, azt gondolják, hogy az normális. Senki sem normális. Az nagyon ritka, hogy van egy normális ember, mint Jézus vagy Buddha: mindenki más abnormális. De az abnormálisok vannak többségben, ezért normálisnak nevezik magukat, Jézus látszott abnormálisnak. És természetesen a többség dönt, az ő szavazatuk döntheti el, ki normális, és ki nem az. Ez egy furcsa világ: itt a normális emberek tűnnek abnormálisnak, és az abnormálisakat gondolják normálisnak.
Figyeld az embereket, figyeld a saját elmédet: az egy majom, egy őrült majom. Harminc percen át írd le mindazt, ami az eszedbe jut, és azután mutasd meg valakinek. Bárki tanúsítani fogja, hogy őrült vagy! Ne félj. Menj azzal az érzéssel, amely megszületik benned, menj azzal a hívással, kövesd azt a jelet. És ha eltűnsz, tűnj el! Mi veszteni valód van?

Forrás: OSHO Mindennapra

Meditáció csak neked!
(Személyre szabott, születési horoszkóp alapján készülő gyógyulást segítő meditáció)

Tetszik az oldal? Oszd meg másokkal is!

Minden vélemény számít!