OSHO gondolatok mindennapra 2016. december 27.

osho

Maradj kalandvágyó

„Mindig maradj kalandvágyó. Sose feledd egyetlen pillanatra sem, hogy az élet azokhoz tartozik, akik felfedezők. Nem a statikushoz tartozik, az áramlóhoz tartozik. Sose válj víztározóvá, mindig maradj folyó.”

Az elme nem tud mit kezdeni az újjal. Nem tud rájönni, mi az, nem tudja kategorizálni, nem tudja felcímkézni, az új összezavarja. Az elme minden hatékonyságát elveszíti, amikor valami újjal kerül szembe.
A múlttal, a régivel, az ismerőssel az elme nagyon könnyen elbánik, mert tudja, mi az, hogyan cselekedjen, mit tegyen, mit ne tegyen. Az ismertben tökéletes, sokat járt területen halad. Még a sötétben is tud mozogni, az ismerősség segít az elmének, hogy ne féljen. De ez az egyik probléma, amit meg kell érteni: mivel az elme csak az ismerősben nem fél, nem enged fejlődni. Fejlődni az újjal lehet, és az elme csak a régiben nem fél. Így hát az elme ragaszkodik a régihez, és kerüli az újat. Úgy tűnik, a régi szinonim az élettel, és az új szinonim a halállal, az elme így látja a dolgokat. Félre kell tenned az elmét.
Az élet sosem marad statikus. Minden változik: ma ott van, holnap talán nincs ott. Talán találkozol vele újra, ki tudja mikor? Talán hónapokba telik, évekbe vagy életekbe. Ezért amikor egy lehetőség kopogtat az ajtódon, menj vele. Legyen ez egy alapvető törvényed: mindig válaszd az újat a régivel szemben.

Forrás: OSHO Mindennapra

Meditáció csak neked!
(Személyre szabott, születési horoszkóp alapján készülő gyógyulást segítő meditáció)

Tetszik az oldal? Oszd meg másokkal is!

Minden vélemény számít!