OSHO gondolatok mindennapra 2016. augusztus 24.

osho

Leselkedők

„Az emberek teljesen passzívak lettek. Zenét hallgatsz, könyvet olvasol, filmet nézel – sosem vagy résztvevő semmiben, csak megfigyelő, csak néző. Az egész emberiség néző létre redukálódott.”

Ez olyan, mintha valaki más szeretkezne, és te csak figyelnéd – és pontosan ez is történik. Az egész emberiség leselkedővé vált. Valaki más teszi a dolgokat, te csak megfigyelő vagy. Természetesen kívül állsz, így nem folysz bele a dolgokba, nincs elkötelezettség, nincs veszély. De hogyan értenéd meg a szerelmet akkor, ha valaki más szeretkezését figyeled?
Én úgy érzem az emberek olyan szintig nézővé váltak, hogy amikor szeretkeznek, akkor is csak megfigyelők. Az emberek elkezdtek világosban szeretkezni: minden lámpa ég, körös-körül tükrök, hogy figyelhessék magukat szeretkezés közben. Vannak, akiknek rögzített kamera van a hálószobájukban, amely automatikusan felvételt készít, hogy később megnézhessék magukat szeretkezés közben.
Amikor részt veszel, valami irracionális lép működésbe. Szeretkezz, és légy olyan, mint egy vadállat. Ha zenét hallgatsz, táncolj – amint tánccá válik a zene, félreteszed a józan észt. És a józanész csupán néző lehet, sosem lehet részt vevő. Mindig a biztonságos oldalon áll, onnan figyel, ahol nincs veszély.
Ezért találj valamit mindennap, amit úgy tudsz csinálni, hogy nem gondolkodsz róla. Áss egy lyukat a földbe, az is megteszi. Izzadj a tűző napon, és áss – légy egyszerűen az ásó. Valójában ne is az ásó légy, hanem az ásás. Veszítsd el benne önmagadat teljesen. Légy résztvevő, és hirtelen látni fogod, hogy egy új energia születik.

Forrás: OSHO Mindennapra

Személyre szabott öngyógyító meditációk

Tetszik az oldal? Oszd meg másokkal is!

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.