OSHO gondolatok mindennapra 2016. április 27.

osho

Egy igazi házasság
„A tantra egész folyamata az ellentétek összeillesztése, segít egyetlen létezővé olvasztani a polaritásokat. És amikor egészséges egész vagy, akkor szent vagy.”

A férfi és a nő nem találkozhat örökre; találkozásuk csak pillanatnyi lehet. Ez adja a szerelem boldogtalanságát és örömét is. Az öröm, az eksztázis a pillanatnyi találkozásból fakad. Legalább egy pillanatra egésznek érzed magad, semmi sem hiányzik ; minden harmóniába olvad. Hatalmas öröm támad, amely hamarosan eltűnik.
A tantra azt mondja, használd ezt kulcsként – hogy a külsővel való találkozás csak pillanatnyi lehet. De van egy belső nő, egy belső férfi; a belsővel való találkozás tartós lehet, örök. Ezért tanuld meg kívül a titkot és alkalmazd belül. Egy férfi sem csupán férfi, és egy nő sem csupán nő. Ez a tantra legnagyobb felismeréseinek egyike, mert a férfi egy férfiből és egy nőből születik, e két polaritás találkozásából. Magában hord valamit az apából és valamit az anyából. Ugyanez a helyzet a nővel is. Ezért mélyen belül mindannyian az ellentétünk is vagyunk; ha a tudatos elme férfi, akkor a tudattalan nő és fordítva.
Ha nem tanulod meg a másikkal való belső találkozás művészetét, akkor a szerelem boldogtalanság marad, az öröm pedig ördögi kör, és kettészakadsz. A belső találkozás éppúgy lehetséges, mint a külső. De a belső találkozásban van valami különleges is: nem kell véget érnie, igazi házasság lehet.

Forrás: OSHO Mindennapra

Meditáció csak neked!
(Személyre szabott, születési horoszkóp alapján készülő gyógyulást segítő meditáció)

Tetszik az oldal? Oszd meg másokkal is!

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.