OSHO gondolatok mindennapra 2016. április 25.

osho

Megértés
“Az alapvető probléma, hogy miért vagy itt, csak akkor fog eltűnni, ha eljutottál lényed legbelső magjához, egy pillanattal sem előbb.”

Hacsak nem meditálsz mélyen, nem születik megértés. Senki más nem adhatja meg neked, neked kell elérned. Hatalmas erőfeszítés, küzdelem, áldozatok révén kell elérned, csupán akkor tűnnek el a problémák.
Az alapvető probléma, hogy miért vagy itt, csak akkor fog eltűnni, ha eljutottál lényed legbelső magjához, egy pillanattal sem előbb. Ha eléred a magot, tudni fogod, hogy mindig is itt voltál. Az nem kérdés, hogy miért vagy itt. Mindig is itt voltál, különböző formákban.
A forma változik, de te mindig itt voltál. A forma szüntelenül változik, de te mindig itt fogsz maradni. Része vagy ennek az egésznek. A folyó belefolyik az óceánba, az óceán pedig újra felemelkedik, és felhő lesz belőle. Újra folyóvá lesz, ami belefolyik az óceánba, és ismét felhővé lesz. Így megy tovább …. ez a körforgás. Számtalanszor itt leszel. Valójában már az örökkévalóság óta itt vagy, és itt leszel örökké. A létezésnek nincs kezdete és nincs vége: örök.
Ezt én elmondhatom neked, de ez nem hozza el a megértést. Amikor mélyen behatolsz önmagadba, és megnyitod lényed legbelső szentélyét, amikor belépsz abba a szentélybe, hirtelen ráébredsz majd, hogy mindig is itt voltál.

Forrás: OSHO Mindennapra

Meditáció csak neked!
(Személyre szabott, születési horoszkóp alapján készülő gyógyulást segítő meditáció)

Tetszik az oldal? Oszd meg másokkal is!

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.