Erősítsd önbizalmadat!- Találd meg belső értékeidet!

varázspálcaNa jó, de hogyan? kérdeznétek tőlem és jogosan.
Kezdjük azzal, hogy nincs olyan ember, akinek volna egy önbizalom növelő varázspálcája, amivel suhintva, rögtön erőtök teljében találnátok magatokat. Ezért tennetek kell, minden napotokat át kell szőnie az önmagatokra figyelésnek, és az önmagatok erősítésének.
Ahhoz, hogy megtudjátok a ti egyéniségeteknek mi a jó módszer, ismernetek kell saját eszköztáratokat, azt hogyan működtök. Amikor tisztán látjátok magatokat, akkor tudtok stratégiai tervet felépíteni önbecsülésetek erősítésére. Másra van szüksége egy temperamentumos embernek, mint egy érzékenyebb személyiségnek, mindenkinek a saját módszerét kell megtalálnia. Ettől függetlenül vannak olyan feladatok, amik általánosságban is javítani tudnak önbizalmatokon, ha energiát fektettek bele és kitartóak vagytok. Ezeket szeretném most felsorolni nektek.

Mire vagyunk képesek?
Kezdjétek azzal, hogy gondoljátok át, mire tartjátok magatokat képesnek? Gondoljátok végig, hogy amikor nehézségek adódtak az életetekben, akkor hogyan oldottátok azt meg? Hogyan értétek el eddigi sikereiteket? Ezek a kérdések hozzá segítenek ahhoz, hogy átgondoljátok eddigi életeteket, és felismerjétek a saját módszereiteket. Kritizálni tilos magatokat!!!! Nem az a cél, hogy hibát találjatok, hanem az, hogy ha valami nem tetszik, akkor azon változtassatok.

félelem Nézzetek szembe a kudarctól való félelmeitekkel.
Mindannyian félünk a kudarctól, mindaddig, míg nem töröljük ki a szót a szótárunkból. Ha valami nem sikerül, akkor az, nem kudarc, hanem egy lehetőség, ami nem úgy sült el, ahogy azt mi szerettük volna. Minden próbálkozás, olyan, mint egy elültetett mag, bármilyen gondosan ápolgatjuk, nem biztos, hogy csírázni kezd. Tehát ne keseregjetek tovább azon, ami nem sikerült, fordítsátok meg a fókuszt, örüljetek a legkisebb sikereiteknek is.

Ne kételkedjetek magatokkal szemben!
íráscoehloMondjuk nem árt, ha olyan feladatot vállaltok, aminek elvégzéséhez rendelkeztek a szükséges adottságokkal. Elvárásból soha ne vállaljatok be olyat, amiről tudjátok, hogy nem a ti asztalotok.
Azonban, ha egy feladatot elvállaltál, és akkor tudtad, hogy meg is tudod oldani, akkor megelőzésként írjatok fel 10 okot, hogy miért fogtok csak azért is megbirkózni a feladattal. Amikor kételyeitek támadnak, akkor vegyétek elő a listát, és olvassátok el, merítsetek erőt belőle. Végezhettek relaxációs gyakorlatokat stresszoldásra, ennek egyszerű módja, hogy a jobb kezeteket a homlokra teszitek a balt pedig a tarkóra, és addig tartjátok így, amíg megnyugodtok.

Bízzatok saját képességeitekben!
Ha nem bíztok magatokban, akkor mindig találhattok kifogásokat arra, hogy mit miért nem próbáltok meg. Vegyétek észre a viselkedésmintákat, amik elbizonytalanítanak, és változtassatok rajta. Amikor kétségek merülnek fel bennetek, ismételgessétek ezt: „Bízom magamban”. Ez úgy fog működni, mint egy mantra, idővel beépül a tudatalattidba, és erőt meríthettek belőle. Legyetek bátrak, és amikor kételkedtek, gondoljátok végig saját képességeiteket, válasszátok ki belőle azokat, amik segítőitek lehetnek. Merjetek kockáztatni, mert aki folyamatosan be akarja biztosítani magát, aki állandóan attól fél, hogy hibázik, rossz döntéseket fog hozni.

woman-918781_960_720 Mindig az lebegjen a szemetek előtt, hogy az értéket magatokban találjátok meg!
Nem az anyagiak, a külsőséges tesznek értékessé, azt bármikor elveszíthetjük. Az egyetlen biztos fogódzkodó az önmagatokba vetett hit, az önbizalom.
Ahhoz, hogy ne veszítsétek el magabiztosságotokat, meg kell tanulnotok leküzdeni a felbukkanó negatív gondolataitokat. Nem könnyű feladat, de gyakorlással, tudatos odafigyeléssel meg tudjátok oldani. Pozitív változásokat érhettek el, ha végig gondoljátok, mit akartok elérni, és át is érzitek azt, milyen jó lesz, ha ezt megvalósítjátok. Éljétek át minél gyakrabban és minél intenzívebben a pillanatot, amikor célba értetek.

Ne érezzétek kudarcnak, ha valami nem sikerül!
Bátor lépéseitek ellenére nem mindig jártok sikerrel. Nem az számít, hányszor estek el, hanem az, hogy fel tudtok e állni újra és újra.

– Cselekedjetek azonnal!
Ne halogassatok, ne várjatok külső segítségre, kedvező pillanatra. A halogatás csupán a kudarctól való félelem.

onszeretet21
– Fogadjátok el önmagatokat!

Ne keressetek hibát magatokban, és ne hasonlítgassátok magatokat másokhoz. A szépséget, a tehetséget lássátok és keressétek magatokban. Cél, hogy magabiztossá és öntudatossá váljatok. Amikor tükörbe néztek a nektek tetsző dolgokra fókuszáljatok!

 

Erőtlennek érzed magad? Gyere velünk a májusi elvonulásom!

Tanuljatok “hibáitokból”!
Mindig legyetek tudatában annak, mik a képességeitek, mivel vagytok képesek megbirkózni. Tudnotok kell, milyen magasra helyezhetitek a mércét. A kihívásokat keresni nemes dolog, de nem szabad túl magas elvárásokat állítani magatokkal szemben, mert az csak csalódást okoz. Próbáljátok meg feszegetni saját komfortzónátokat, de mindig vegyétek figyelembe azt, hogy hol tartotok önbizalom növelésetekben.

Legyen merszetek kiharcolni, ami jár nektek.
Időnként van, hogy konfliktusba kell keverednetek azért, hogy helyetek legyen saját életetekben. Higgyétek el, csak a kezdet a nehéz, minél többet gyakoroljátok, annál könnyebben fog menni. Nem vagytok kevesebbek a másik embernél, nektek ugyanúgy jár a boldogság, a saját út megtalálása. Aki szeret benneteket, az elfogadja ezt, és nem próbál alárendelt szerepbe kényszeríteni.

félelem– A félelem és a bizonytalanság megakadályozhat abban, hogy meglássátok a kínálkozó lehetőségeket.
A félelmeket az önbizalom hiánya táplálja, és a legtöbbször gyermekkorotok negatív visszajelzései. Vegyétek észre ezeket, próbáljátok megérteni, feldolgozni és tovább lépni ezen. Bocsássatok meg magatoknak, hogy adott szituációban úgy reagáltatok, fogadjátok el, hogy akkor ez volt a legjobb, amit tehettetek.

Legyetek pozitívak és optimisták!
A bölcs ember annak örül, amije van, és nem azon kesereg, amit nem kapott meg, vagy ami nem az övé. Ha a hiányra koncentráltok, annak megteremtéséhez adtok energiát, így vágyaitok elérése egyre messzebbre kerülhetnek tőletek.

– Ne felejtsétek el: Azok vagytok, amit magatokról gondoltok.
Testünk nagy része víz, ami átveszi a gondolatok rezgését, így ezzel akár nagyon erőssé tehetitek önbizalmatokat, akár teljesen le is rombolhatjátok azt.

Szeressétek magatokat és tisztelettel gondoljatok magatokra, mert megérdemlitek! Ne legyetek türelmetlenek magatokkal szemben, ne feledjétek, ha önbizalmatok inog, akkor azt sok éves munkával értétek el, egyik napról a másikra nem tudjátok újra erőssé tenni.

Egyik kedvenc Müller Péter idézetemmel zárnám írásomat:
“Senki sem születik gyengének! Csak később válik azzá, amikor “igazi természetét” elnyomja, félelmében elhazudja, s származásának lényébe írt, ösztönös emlékét elfelejti.
Sokféle tulajdonságot hozunk magunkkal. Kivéve egyet: a gyengeséget.
Csakis egy törvénytelen létbezuhanás, vagy egy karmikus okból rövidre tervezett élet teremthet olyan helyzetet, hogy a lélek nem hoz le kellő mennyiségű erőt magával.
Ezek az inkarnációk viszonylag ritkák.
Minden csecsemőben egy egész életre szóló hatalmas, merész energia feszül!
Nézz az arcára, amikor bömbölve követeli a csörgőjét vagy a tejét: a ház majd felrobban tőle, s még a szomszédok is döbbenten tapasztalják, milyen fékezhetetlen, kozmikus őserő szakad ki a párkilós porontyból. ….”

 

Dudás Mária asztrológus
Dudás Mária asztrológus
06/30-4515002

Nőiségébresztő tanácsadás

 

Tetszik az oldal? Oszd meg másokkal is!

Hozzászólások

Erősítsd önbizalmadat!- Találd meg belső értékeidet! — 2 hozzászólás

  1. Kedves Mária!

    Nagyon, nagyon, nagyon jó írás ez!
    Lényeglátó, jól megfogalmazott, tömör, de mégis részletező, egyszóval telitalálat.
    Köszönöm: Edit

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.