Egyedülálló vagy, ne akarj senkihez hasonlítani!

almakorte
Más vagy mint bárki más, ezért semmi értelme magadat másokhoz hasonlítgatni, teljesítményedet másokéval összevetni. Gondolj csak bele, össze tudsz hasonlítani egy körtét egy almával? Mind a kettő gyümölcs, de mégis mindkettőnek más az értéke, másképp néz ki.

 

Amikor magadat hasonlítod másokhoz, akkor mindig fogsz szebbet, okosabbat vagy csúnyábbat és butábbat találni. De mihez képest? És mit hasonlítunk össze? És mit takar az, hogy szép?
Szeresd magad, tartsd magad szépnek, okosnak, és akkor a külvilág is annak lát majd.

Az összehasonlítás másik csapdája, hogy állandóan úgy érezheted magad, mintha egy hullámvasúton ülnél. Ha épp másokhoz képest jobbnak látod magad, akkor nincs nálad boldogabb ember a világon. De amikor magadat rosszabbnak látod másoknál, akkor megtapasztalhatod a mélységet is. Pedig annál az embernél sem vagy kevesebb, csak ő is másban jó és te is másban.

boldog_boldogtalan
Ne másokhoz hasonlítsd magad, hanem csakis saját magadhoz. Tedd fel magadnak a kérdést! Fejlődtél korábbi önmagadhoz képest? Jól csináltad-e amit csináltál vagy másképp kell folytatnod? A választás mindig a te kezedben van, dönthetsz úgy, hogy megragadsz egy adott helyzetben, állapotban, és dönthetsz úgy, hogy változtatsz és támogatod saját fejlődésedet.

És még valami! Ne a tökéletességet célozd meg, csakis a javulást. Azon fáradozz, hogy a jelenlegi helyzetedet javítsd, ha boldogtalannak érzed magadat.
– Gondolj magadra szeretettel, ne kritizáld magadat!
– Tanuld meg elfogadni a dicséretet, légy hálás érte.
– Ha hibázol, ne minősítsd magad. Hibáztál, van ilyen, senki sem tökéletes.
– Legyél minél többet pozitív emberek társaságában, hiszen akikkel sok időt töltesz, hatással van rád.
– Ahogy mindennap szükséged van tápláló ételekre, úgy szükséged van pozitív gondolatokra is. Gondoskodj minőségi szellemi táplálékodról!
– És ne feledd! Amilyennek képzeled magad, olyan leszel.

“Az összehasonlítás teremti meg az alsóbbrendűség és felsőbbrendűség ideáit. Amikor nem hasonlítgatsz, minden alsóbbrendűség eltűnik. Akkor csak vagy – egyszerűen csak vagy. Egy kis bokor, vagy egy nagy hatalmas fa… az nem számít – te te vagy. Rád van szükség. Egy fűszálra épp akkora szükség van, mint a leghatalmasabb csillagra. Anélkül a fűszál nélkül Isten kevesebb lenne. Erre a madárdalra éppen annyira szükség van, mint bármelyik Buddhára. A világ kevesebb és szegényebb volna, ha ez a madárdal eltűnne belőle.
Nézz csak körül. Mindenre szükség van, és mindennek megvan a maga helye. A világ egy szerves egység, senki sincs feljebb, és senki sem alsóbbrendű. Mindenki összehasonlíthatatlanul egyedülálló.”
(OSHO)

Dudás Mária gyermekasztrológus
Dudás Mária
asztrológus, Nőiségébresztő tréner
06/30-4515002

Nőiségébresztő tanácsadás

Nőiségébresztő a facebookon

 

 

Tetszik az oldal? Oszd meg másokkal is!

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.