Az összehasonlítás csapdája

erzelmi-hullamvasutonAmikor másokhoz hasonlítjátok magatok, akár pozitív, akár negatív értelemben, ezzel csak azt éritek el, hogy beleültök egy érzelmi hullámvasútba. Amikor kevésnek érzitek magatokat a másik emberhez képest, akkor kétségbeestek, amikor pedig úgy érzitek, ti vagytok a jobbak, akkor pedig az euforikus boldogságba kerülhettek. Elveszthetitek belső egyensúlyotokat, mert egyszer magasan szárnyaltok, máskor meg jó kis mélypontra kerültök.

Ne hasonlítgassátok magatokat senkihez, senki nem jó mindenben. Mindig találhatunk magunknál jobbat, szebbet, okosabbat és találhatunk csúnyábbakat, butábbakat. Az önbecsülésünknek nem tőlük kell függnie, önmagunkká kell válnunk és saját utunkat járni.
almakorteAmikor másokhoz hasonlítjátok önmagatokat, akkor az olyan, mintha egy almát és egy körtét szeretnél összehasonlítani. Lehetetlen feladat. Bár gyümölcs mindkettő, de mindegyiket az ízéért szeretjük, és nem aszerint döntünk, hogy hogyan néz ki. Ugyanez igaz rátok is! Mindannyian értékesek vagytok, másért szerethetők, ezért nem kell mássá válnotok.

Az összehasonlítás nem vezet semmi jóra, viszont könnyen csapdába ejthet, ha nem tudjátok magatokat feltétel nélkül szeretni és nem vagytok tisztában saját adottságaitokkal, értékeitekkel.

Ebből a csapdából úgy tudtok kimászni, ha nem másokkal foglalkoztok, csakis magatokkal, saját fejlődésetekkel.
Nézzétek meg mennyit fejlődtetek az elmúlt években, milyen sikerek övezték utatokat. Tegyétek fel magatoknak a kérdést, hogy mindent megtettetek magatokért, saját boldogságotokért, vagy van még min változtatni?
De semmiképpen ne kritizáljátok magatokat, fogadjátok el, hogy egészen mostanáig a legjobb tudásotok szerint éltétek életeteket. A „kudarcokat” kezeljétek tapasztalatszerzésnek, amik sok mindenre megtanítottak, általuk belső értékeitek gazdagodtak.

szabadságAhogy nem másokhoz hasonlítod magad, már nem is kell félned attól, hogy értéktelenebbnek érzitek magatokat velük szemben. Amikor saját megítélésednél nem az számít, hogy ti mit gondoltok róluk, akkor már az sem lesz lényeges, ők mit gondolnak rólatok. És ebben a pillanatban szabaddá válsz, nem függsz már másoktól, belső erőd támogatását érezheted.

Amikor saját fejlődéseteket vizsgáljátok, azt is gondoljátok végig, mit tettetek meg magatokért? Javulás csak akkor várható, ha valóban fontossá váltok önmagatok számára, és cselekedtek. Ha változtatni akartok, de eddig kényelmesen elvoltatok, akkor itt az ideje a tettek mezejére lépni és kezetekbe venni saját sorsotokat.

Még egy nagyon fontos dolog!
Ne a tökéletességre törekedjetek, csakis a javulást célozzátok meg. Javulás pl. az, hogy több időt szántok olyan dolgokra, amik nektek fontosak. Azokkal a helyzetekkel kell foglalkoznotok, ami nem okoz boldogságot, vagy egyenesen gátolja azt. Ne felejtsétek ehhez azonban az első lépés, hogy ne kritizáljátok magatokat, az értékeitekre összpontosítsatok.

íráscoehloNem kell arra várni, hogy mások megdicsérjenek, dicsérjétek meg ti magatokat. Emeljétek meg a jobb kezeteket és veregessétek meg vele a bal vállatokat, ha senki nem teszi ezt meg. Majd meglátjátok, minél többet gondoltok magatokra elismerően, annál több embernél tapasztaljátok, hogy tisztelettel beszél rólatok. És tanuljátok meg elfogadni a dicséretet! Nem kell semmit hozzáfűzni, vegyétek úgy mint egy ajándékot, és köszönjétek meg.
Akár írhattok naplót is, amibe minden nap feljegyzitek saját eredményeiteket, jó és pozitív cselekedeteiteket. Már csak azért is, hogy ne feledkezzetek meg róla.

Csodás tavaszi ébredést kívánok Mindenkinek!

 

Dudás Mária gyermekasztrológus
Dudás Mária
asztrológus
06/30-4515002

Nőiségébresztő tanácsadás

Tetszik az oldal? Oszd meg másokkal is!

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.