A boldogságról még!

boldognoNe a jövőtől várd a boldogságot! Ne az lebegjen a szemed előtt, hogy ha elérem ezt vagy azt, akkor mennyire boldog leszek.
Ez két dolog miatt sem lehetséges. Ha a mostban, jelenlegi életedben, nem tudod magad boldognak érezni, akkor ezzel az energiával hasonlót vonzol be. Nem lesz meglepő, ha pl. növekszik körülötted az elégedetlenkedő emberek száma.
Nem beszélve arról, ha a hiányra összpontosítasz, akkor azt erősíted, boldogságot pedig nehezen élhetsz meg egy olyan állapotban, amikor a hiányérzet dolgozik benned a legerősebben.

A boldogság abból származik, ha arra koncentrálsz, amid van, és hálás vagy ezért. Lehet, most azt érzed, nincs miért hálásnak lenned, pedig nem így van. Amikor számvetést végzel jelenlegi életedben, körülnézel és felfedezed azokat a megszokott, természetesnek vélt dolgokat, amik veled vannak, rájössz arra, mi mindenért lehetsz hálás.
Hálás lehetsz azért, hogy meleg víz folyik a csapból. Ez nem mindenkinél természetes.
Hálás lehetsz azért, hogy van kezed, lábad, egészséges vagy.
Hálás lehetsz azért, hogy nem éhezel, van tányérod, kanalad, villád…

Végez el egy gyakorlatot! Tedd meg ezt mindennap, 7 napon keresztül:
Írj le minden nap 10 dolgot, amiért hálás vagy. Meglátod, egy pár nap után komolyan el kell gondolkodnod azon, mik azok a csodák életedben, amiért hálás lehetsz. Ilyenkor eszébe jutnak az embernek azok az apróságok is, amik oly természetesnek, és magától értetődőnek tűnnek, de mégsem azok. Ha van kedved folytathatod a gyakorlatot annyi napig, ameddig csak szeretnéd. Időnként olvasd végig az egész listát, hogy ne feledkezz meg egyetlen apró boldogság forrásról sem.

boldog_emberekMinél többet vagy hálás jelen életedért, annál több csodálatos dolognak lehetsz részese amellett, hogy egyre boldogabbnak érzed magad. És még valami! Tanulj meg hálásnak lenni magadnak is. Este elalvás előtt, gondold végig mi mindent megtettél a nap folyamán. A legapróbb dolgokat is sorold fel magadnak és köszönd meg! Neked lehet, hogy természetes, hogy elvégzed a házi munkát, de egyáltalán nem az.

Zárásként még egy dolog!
Sok mindent szeretnénk elérni az életünkben, vannak vágyaink, és ez nem is baj. A befektetett munka nem azonnal térül meg, legyél türelmes magadhoz. Gondolj csak bele, elültetsz egy csomó magot, de sokból nem lesz növény. Ne te tehetsz róla, hiszen ugyanúgy locsolod mindegyik magot, de van, ami életképtelen, és nem tud gyökeret verni. A sikeres embereket éri a legtöbb kudarc, hiszen ők aztán sok magot elültetnek, de nem lesznek boldogtalanok, ha valamelyik nem kel ki, ültetnek újat.

Sosem szabad feladni, próbálkozni kell újra és újra, mindeközben nem elfeledkezni a jelen életben boldognak és hálásnak lenni!

 

Dudás Mária gyermekasztrológus
Dudás Mária
asztrológus, Nőiségébresztő tréner
06/30-4515002

Nőiségébresztő tanácsadás

Nőiségébresztő a facebookon

 

 

Tetszik az oldal? Oszd meg másokkal is!

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.