2021. április 12. Kos Újhold – Teremtés a belső szabadságunk útmutatójával

landscape-5563684_640Elérkeztünk az áprilisi Újholdhoz, amely a tüzes, önérvényesítő Kos jegyében köszönt ránk. Ki vágyna ennél jobbra, pont Újhold napján, ami az újrakezdésről, teremtésről szól? Ráadásul ezen a napon százszoros energiák dolgoznak értünk, nincs más dolgunk csak nagy levegőt venni és belevágni a megvalósításba. Ehhez segítséget nyújt már Újhold napjának estéje, hiszen ekkor már a gyakorlatias Bika jegyében jár a Hold, ami segíti abban, hogy az eddig tanultakat, a tapasztalatokat, amivel gazdagabbá váltunk, át tudjuk ültetni a gyakorlatba.
Bár lobbanékonyak az energiák, most mégis képesek hosszú távú céljaitokat támogatni, ha gondolataitokkal folyamatosan a megvalósulásra irányítjátok és igyekeztek a jelenben is a jóra és szépre fókuszálni. Mindenben meg lehet látni a csodát, csak akarni kell. Bár a kialakult helyzet mindenki számára okoz kihívásokat, a természet ébredő szépségéhez mindig fordulhatunk. Tárjátok ki az ablakot reggelente, csodáljátok meg a virágokat, hallgassátok a reggeli madárcsivitelést. Csak 10 perc és máris másként indul a nap.

szabadsaTudatos munkánk során sok mindent elengedtünk, megváltoztattunk, ami önkorlátozásként, felesleges lemondásként dolgozott bennünk, és ami akadályozott abban, hogy ráleljük a minden külső tényezőtől független, belső szabadságunkra. Egy olyan szabadságra, ami által önmagunk lehetünk és semmi nem akadályozhatja a boldogságunkat, céljainkat. Mindaz a tapasztalat, amit magunkénak tudhatunk, lesznek segítőink az Újhold utáni teremtő időszakban. Felismeréseinknek köszönhetően egyre inkább azonosulhatunk lelkünk által megalkotott szabadság definíciójával, amit nem kívülről kapunk meg, hanem a szívünkben, a belső vágyainkban találunk meg.
Az az időszak, amit a külső korlátozások által kaptunk és még kapunk is, lehetőséget ad számunkra, hogy inkább befelé figyeljünk, magunkban kutakodva leljünk rá a valódi értékekre és számunkra fontos dolgokra, amit a szeretet irányít. Azt a belső fényt, erőt találjuk meg ezzel, ami által teremteni tudunk, ami segít abban, hogy jobbá tegyük a világot és újra odafigyeljünk azokra, akik fontosak számunkra. A befelé figyelés segített minket abban is, hogy mélyen megismerjük magunkat, vagy épp segítséget kérjünk ahhoz, hogy megértsük működésünket.

Az időszak az alázat, a magunkra és egymásra való odafigyelés ideje, hogy elfogadjuk a sors korlátozását, amivel valami sokkal jobb felé akar terelgetni minket. Igazi magvető időszak kezdődik, amikor jövőbeni fejlődésünk érdekében elvethetjük lehetőségeink magvait, hogy aztán a napsütés és a víz hatására szárba szökkenjenek. Tehát minden olyan vágyunk megvalósítását el tudjuk most indítani, amiben valóban hisztek, és ami a lelki felszabadulást támogatja.

meditation-1384758_640Most az Újholdnál bátran használhatjuk azt a varázslatos képzelőerőt, gondolatokat, és mágnesként működő érzéseket, amik a teremtés folyamatában segítőink lesznek. Amikor pozitív képek jelennek meg bennünk és azt feltöltjük a szeretet és hála érzésével, akkor az valóban úgy működik, mint egy óriási mágnes, ami bevonzza azokat a lehetőségeket, támogatókat, amik és akik a megvalósításhoz szükségesek. A negatív élményeket saját félelmeink és szorongásaink erősítik, akadályozva ezzel teremtő erőnk működését.
A másik nagyon fontos dolog, hogy ne akarjunk mindent egyszerre. A sok vágy szétszórja az energiákat, és lassítják a megvalósulást. Válasszátok ki magatok számára a legfontosabb célokat és azoknak adjatok energiát. Aztán jöhet a többi. Ha lépésről lépésre haladtok, munkátok gyümölcse sem marad el. Szükséges ehhez még kitartás, hogy minden nap dolgozzatok egy kicsit azon, hogy álmaitok valóra váljanak és minél inkább megéljétek a belső felszabadulás érzését. Tápláljátok jó érzésekkel, és szabaduljatok meg a félelemtől, aggódástól, ami valódi felszabadulásotokat akadályozza.
Gondoljatok csak bele! Amikor elültetünk egy magot, akkor is rendszeresen locsoljuk, szeretgetjük, napoztatjuk, így lesz erős növény belőle és ajándékoz meg minket virágjával vagy termésével. Ha nem így teszünk, akkor a kezdeti növekedést, a növény pusztulása követi.
Tehát a Kos Újholdnál tegyetek bele minél több energiát vágyaitok megvalósulásába, töltsétek fel érzelmekkel, így tud már az este folyamán elkezdődni a manifesztáció folyamata.

A márciusi Teliholdnál és az azt követő fogyó Hold időszakában elengedhettétek régi meggyőződéseiteket, amik akadályozták, hogy önmagatok lehessetek. Az Újhold időszakában pozitív, egyéniségeteket erősítő meggyőződésekkel tölthetitek fel a régiek helyét. Ezek rögzüléséhez és automatikus működéséhez idő kell, így legyetek türelmesek magatokkal szemben.

Újhold napján vágylistát, vágytáblát készítünk, azonban most az is írjon újat, akinek eddig volt, mert egy új kör indul a tavasz beköszöntével. Akinek még nincs, ma elkészítheti, és az esti varázslatnál áldást is kérhet rá. A varázslatnál ne feledkezzetek meg a Föld lakóiról sem, kérjetek áldást és védelmet rájuk is!

 

Mindenkinek csodás tavaszi ébredést, tökéletes egészséget kívánok!

Dudás Mária asztrológus
Dudás Mária
asztrológus
06/30-4515002

Hogyan lehetek szabad?

Tetszik az oldal? Oszd meg másokkal is!

Minden vélemény számít!