2020. október 16. Újhold a Mérleg jegyében – Harmóniában magammal és az életemmel

egyensulyAz októberi Újhold este, 21 óra 31 perckor, a Mérleg jegyében köszönt ránk, így szokásosan megjelenik az egyensúly és a harmónia megteremtése. A most kezdődő időszakban egyensúlyt teremthetünk életünkben, kapcsolatainkban és változtathatunk az élethez való hozzáállásunkon. A növő Hold időszaka elhozhatja számunkra azt a boldogságérzetet, amit magunkban találunk meg, és amit a külső körülmények nem befolyásolhatnak.

Érdekessége ennek az Újholdnak, hogy a teremtés mellett a belső munkába is energiát kell fektetni. Egy kicsit olyan lesz ez, mintha az Újhold energiája keveredne a Teliholdéval. Egyszerre figyelünk a változásokra, és engedjük el a régi meggyőződéseinket. Akár úgyis szimbolizálhatnám, hogy olyan ez, mint amikor nagytakarítunk, lomtalanítunk és megtisztítjuk otthonunk minden szegletét a kosztól, felesleges tárgyaktól. Ilyenkor csak azok maradnak, amikre valóban szükségünk van, ami levegősséget, harmóniát biztosít számunkra. Igaz megválunk pár törött, nem odaillő darabtól, viszont ahol hiányt érzünk a régi elengedésével, ott fel is töltjük a hozzánk és környezetünkhöz jobban illő darabokkal. Ehhez hasonló folyamat zajlik most bennünk is, a változások eredményeként jobban észrevesszük már azt, hogy mi zavarhatja meg a harmóniánkat, mi nem illik már hozzánk.
A belső munkára azért is szükség van, mert a gondolkodásunkért felelős Merkúr bolygó már hátrál, így a tervezés most nem annyira megy jól. Viszont kimondottan kedvező a hatás, hogy befelé figyeljünk és felismerjük a problémák, elakadások okát magunkban és változtassunk rajta.

jupiter_szaturnuszAz időszak feladatának megoldását mindkét sorsbolygó (Szaturnusz, Jupiter) felügyeli, még mindig összedolgozva a plútói energiákkal. Nem mondom, hogy megkönnyítik a helyzetünket, mert elég nagy nyomást érezhetünk, főleg, ha valamivel dolgunk van még. De pont ez a céljuk, minél gyorsabban szeretnék elérni, hogy végre megadjuk magunkat, feladva az ellenállásainkat, vagy fölösleges ragaszkodásainkat. Az időszak egyik célja, hogy megtanuljunk másként viszonyulni az életünkhöz, változtatva hozzáállásunkon és nem utolsó sorban feladatunknak megfelelő életet éljünk. Ha figyelünk, elfogadóak vagyunk és hagyjuk, hogy az energiák kicsit sodorjanak, akkor már nem is érzünk akkora nyomást.

A megszokott reakcióink, működésünk némelyike, amik a látott minták szerint alakultak, korlátozhatják az időszak feladatának megoldását. Ahhoz, hogy a teremtés időszakával eggyé váljatok, fel kell tárnotok ezeket a háttérben működő mechanizmusokat és változtatnotok kell rajta saját egyéniségetek fejlődési igényei szerint. A körülmények okolása csak bűnbak keresése, hogy magatokat mentesítsétek a felelősség alól. A saját életetek a saját felelősségetek, csakis ti tudtok bármit tenni önmagatokért.

forest-4022496_640Gondolkodjatok el életeteken, hol érzitek, hogy nincs egyensúly? Hol nem tudjátok saját akaratotokat képviselni?
– Család és saját karrier ügyében?
– Gyermeknevelés és saját vágyakkal kapcsolatban?
– Párotoknak egyenrangú társa vagytok? Vagy azt tanultátok, hogy a család ügyeit csakis te tudod megoldani, mert az adja az értékedet?
– Egyedül érzitek magatokat, nem találjátok meg a hozzátok méltó társat?
– Nem vállaltok túl sok kötelességet magatokra, ami akadályozza a saját kikapcsolódásotokat? Tudtok egyáltalán pihenni?
– Mennyire vezérelnek a külsőségek? Mennyire befolyásol mások véleménye?

Ha több terület is problémás, akkor válasszátok ki azt, ami a legtöbb gondot okozza, és kapcsolódjon ehhez a teremtő munkátok. Érdemes azt is átgondolni, kivel vannak konfliktusaitok? Figyeljétek meg ezzel kapcsolatban az érzéseiteket! Mit vártok el a helyzetben és vajon mire akar ez benneteket tanítani?

holdfázisokPróbáljátok azt összeírni, hogy mit kell erősíteni magatokban, megváltoztatni ahhoz, hogy életetek és kapcsolataitok vágyatok szerint alakuljon. Amennyiben magatokba néztetek és megtaláltátok azokat a megfelelés vezérelte mintákat, amin változtatni szükséges, akkor kihasználva az Újhold és az utána következő 2 hét energiáját most esélyt kaptok a változtatásokra, az egyensúlyteremtésre. Bizonyos dolgoktól meg kell majd válnotok, nemet kell mondanotok egyes kérésekre, de ha önként változtattok, akkor a sors most kitartást és támogatást biztosít számotokra. A Hold égi útján mindig más és más energiát közvetít felénk, ami befolyásolja a tennivalókat is, ezért kövessétek figyelemmel, hogy épp melyik állatövi jegyben tartózkodik a két hét alatt.

Mivel Újhold napján százszoros energiák támogatnak bennünket, este elvégezhetitek az Újhold varázslatot, ami a saját és az Univerzum energiájának egyesítésével, segíti teremtésünket.

 

Mindenkinek harmonikus, Újholdas napokat kívánok!

 

Dudás Mária asztrológus
Dudás Mária
asztrológus
06/30-4515002

Mi akadályozza belső egyensúlyodat?

Tetszik az oldal? Oszd meg másokkal is!

Minden vélemény számít!