2020. augusztus 3. Vízöntő Telihold – Kifogások elengedése

teliholdnőEgy újabb Teliholdhoz érkeztünk, amely augusztus 3-án 17 óra 58 perckor aktivizálja segítő energiáit. Az Univerzum célja, hogy segítő kezet nyújtson ahhoz, hogy a komfortzónánkban tegyünk rendet, és szelektáljunk mindazokat a dolgokat, ösztönös cselekvési mintákat, amik lelki felszabadulásunkat akadályozzák. Itt az ideje, hogy elengedjük a kifogások gyártását, amik eltéríthetnek saját céljainktól és valós feladatainktól. A Telihold a Vízöntő jegyében köszönt ránk, ami felforgató energiáival lelki felszabadulásunkban és komfortzónánk átalakításában támogat bennünket.

A Telihold mindig egy elengedős időszak kezdetét jelzi, és ezen a napon az energiák megsokszorozódnak, hogy minél hatékonyabban tudjuk elindítani ezt a megtisztulós időszakot. A feszültségnek köszönhetően a vitás helyzetek szétrobbanthatnak kapcsolatokat, felboríthatnak élethelyzeteket, de természetesen csakis azokat, amik már nem működőképesek, és ellenállnak a változásoknak. A hónap energiái megkívánják, hogy tudatosan figyeljük a problémás helyzeteket és felismerjük benne a sors útmutatását. Tehát a Telihold mindenki számára hozhat egyfajta irányváltást, prioritások átgondolását és komfortzóna átalakítását.

full_moon_magic_by_mileymoon-d4jp5sjHogy mi is az a komfortzóna?
Mindazt tartalmazza, amitől biztonságban érezzük magunkat. Ez a biztonságérzet legtöbbször becsaphat minket, hiszen ösztönös, tudattalan mintákat tárol, mindazt, amit gyermekkorban láttunk, hallottunk, tapasztaltunk. Ilyen látszatbiztonság lehet pl. a szorongás, a változásoknak való ellenállás is, ha ezt tapasztaltuk gyermekként. Félhetünk a változásoktól, mert gyermekkorunkat egy helyen, megszokott rutin szerint éltük. Félhetünk magától a könnyű boldogságtól is, mert azt tapasztaltuk, hogy szüleink állandóan aggódtak, túlzottan biztonságra törekedtek. És nem utolsó sorban félhetünk attól is, hogy barátok vegyenek körül, mert megszoktuk, hogy gyermekként is csak magunkra számíthattunk. Még sorolhatnám, számtalan példára lelhetünk saját biztonsági zónánkban, amivel korlátozzuk saját magunkat abban, hogy élvezzük az életet.

goal-2520896_640Nézzük meg, hogy mi egyénileg mit tehetünk magunkért, miben támogat bennünket a Telihold varázslatos energiája.
Elsőként azoktól a viselkedési és ösztönös cselekvési mintáitoktól kell megszabadulnotok, amik egy látszatbiztonság nyújtásával akadályoznak abban, hogy önmagatok legyetek, ami gátolja azt, hogy szabadon tegyétek, ami számotokra boldogságot okoz. Ami miatt folyton kifogásokat gyártotok, hogy mit miért nem tesztek meg. Természetesen sokszor előfordul, hogy az dolgozik bennetek, mások mit szólnak, vagy esetleg elvesztitek szeretetüket, ha nem az elvárások, megszokások szerint cselekedtek. Vagy épp az elismerést nem tudjátok kivívni, mert nem az általánosan értékesnek vett dolgok megszerzéséért küzdötök. Mert mindenkinek más az értékes. Lehet az egy ruha, folyamatos műszaki kütyük halmozása, egy saját ház, autó, diploma… és sorolhatnám. Van aki a materiális értékek szerint ítél meg másokat, más meg a spirituális értékrendet keresi. Kérdés, hogy mi az értékes valóban? Attól még nem kell értéktelennek éreznetek magatokat, mert pl. nem tudtok komolyabb anyagi értékeket felmutatni, hiszen sosem ez számít, hanem az, hogy ti magatok mennyire érzitek értékesnek és boldognak magatokat. Ne feledjétek azt, hogy az őszinte szeretet feltétel nélküli, épp ezért elfogadó és támogató!

Itt az ideje, hogy ismét magatokba nézzetek, mint egy kívülálló (mint egy saját terapeuta), és megvizsgáljátok, hogy mivel csapjátok be magatokat? Milyen korlátozó kifogások gyártásával korlátozzátok magatokat? Amennyiben úgy érzitek, nem vagytok értékesek, akkor érdemes azt is átgondolni, mitől van ez? Mivel kritizáltak/kritizálnak mások? Ezek mögött a kritikák mögött viszont mindig saját önkritikátok áll, ezeket kell most felismernetek és elengednetek.

elfojott_haragTehát az első feladat, hogy tegyétek fel magatoknak ezeket a kérdéseket és keressétek meg rá a választ:
– Figyeljétek magatokat pár napig tudatosan! Milyen kifogásokat mondtok ki? Mindenki ismeri azokat a mondatokat, hogy: Jó, majd megyek, ha…. Majd pihenek, ha….vagy Szeretnék én szórakozni, de akkor ki végzi el a házimunkát?
Írjátok le ezeket a kifogásokat, figyeljétek ösztönös működéseteket. És változtassatok rajta, keressétek meg a megoldást a feladatok leosztására, szabadidő találására.
– Ugyanígy figyeljétek meg, hogyan működtök a családban? Elindítottátok azokat a változásokat, amire szükség volt? Keressétek itt is a kifogásokat, amivel becsapjátok magatokat!
– Mit gondoltok, mitől éreznétek boldognak magatokat? Mik azok az apró örömök, amit ti tudtok megadni magatok számára? Építsétek be ezeket a mindennapjaitokba, és meglátjátok máris boldogabbá válik életetek.

A kérdések segítenek abban, hogy felismerjétek mindazokat a korlátozó meggyőződéseket, ami a látszatbiztonságot adja nektek. Ahogy életünkben most minden változik, úgy a saját biztonságérzetünknek is újjá kell születnie, le kell tisztulnia. Félelem nélkül kell átlépnetek saját határaitokat! A félelem ellen a legjobb ellenszer, ha bíztok és hisztek magatokban, és ha ti magatok is feltétel nélkül szeretitek egyéniségeteket. Most minden energia a ti változásotokat segíti, azt, hogy boldogok legyetek. Lelketek egyedisége túl sokáig volt kalitkába zárva, most már szárnyalásra vágyik!

Változtassatok gondolataitokon, tudatosítsátok magatokban, hogy minden értetek történik, és a változás mindig egy sokkal jobb dolog kezdetét hozza el számotokra.
Használjátok ki ezt a varázslatos, mindent megváltoztató estét, és végezzétek el a Telihold varázslatot! Higgyetek magatokban, ti is képesek vagytok varázsolni és a változások közepette is biztonságot teremteni magatoknak.

Változást hozó, csodás Teliholdat kívánok mindenkinek!

 

Dudás Mária asztrológus
Dudás Mária
asztrológus
06/30-4515002

Ismerd meg magad!

Tetszik az oldal? Oszd meg másokkal is!

Minden vélemény számít!