2018. június 28. Bak Telihold – Lelki teherletétel

teliholdkaracsonyA júniusi Telihold a Bak jegyében köszönt ránk százszoros energiáival. Mostantól az elengedés időszakába léptünk, így egészen Újholdig azon munkálkodhatunk, hogy megszabaduljunk lelkünket terhelő tevékenységeinktől. A Bak jegye önmagában sem híres arról, hogy az érzelmei befolyásolják, de most még a Szaturnusz bolygó is mellé szegődött, hogy felügyelje elengedési feladtunk teljesítését. Egyfelől ennek köszönhetően kissé érzelem mentesebben élhetjük meg főleg az első napokat, másfelől pont ez tud segíteni abban, hogy racionálisan vizsgálódjunk mindennapjaink tekintetében.

kötelékelengedésHogy mit is érzünk mindebből?
Azok a terhek és felelősségvállalások, vagy egyáltalán a túlvállalásaink, amiket már régen le kellett volna raknunk, mázsás teherként nyomhatnak bennünket, és egyre inkább érezhetjük a belső feszültséget. Érzelmileg is okozhat egyfajta kiégettség érzését, vagy csupán semmihez nincs kedvünk, legszívesebben kimenekülnénk a világból. Az Univerzumnak most az a célja, hogy mindenkit rábírjon arra, vegye komolyan a mindennapok átalakítását, saját egyéniségre szabását, és találjon rá végre saját életében a boldogságot okozó tevékenységekre. Legyen az akár a munka, akár a családban betöltött szerep.

A mindennapok átalakítása mellett egészségetekre is érdemes most jobban odafigyelni. Az elengedés időszakát kihasználhatjátok arra is, hogy az egészségromboló tevékenységeiteket elengeditek. Ilyenek lehetnek a káros szenvedélyek, az egészségtelen étkezés illetve életmód, vagy a túlzott stressz.

idegességMinden területen a fölösleges terhek letétele és a saját határok felállítása a cél. Az, hogy meglássátok mi a saját feladatotok, és mi az amit, kötelességtudatból, félelemből átvállaltok másoktól. Kiemelten érdemes figyelni a stresszre, mert a legtöbb problémát ez okozhatja. A normális izgalom az jó, hiszen hajtóerőt ad, de az őrült pörgés, hajtás a jobb pozícióért, több fizetésért, nagyon káros lehet egészségetekre. Sokszor ezekhez a téves motivációt, otthonról hozott minták adják, amik meggyőződéssé alakultak át bennetek, és már észre sem veszitek milyen körforgásba kerültetek általa. Nézzetek rá tudatosan a mindennapjaitokra és először csak lássátok meg azokat a mintákat, amik alapján ti is működtök. Gondoljátok végig hogyan vélekedtek a munkáról, sikerekről, mindennapi feladatokról. Aztán gondolkodjatok azon, hogy miért nem tudjátok elképzelni azt, hogy lehet mindezt könnyedebben, szívetek vágya szerint tenni?

A megbúvó energiák feltárásában a Holdat először a Szaturnusz (sorsbolygó) támogatja, majd égi útján mellé szegődik a nagy kutakodó Jupiter, majd kicsit később a mélységekbe látó Plútó bolygó is. Így az első napokban eléggé intenzíven találkozhattok a problémás pontokkal, legyetek nagyon tudatosak, és figyeljétek a helyzetek, események mondanivalóját.

couple pointing fingers at each other, conflictAkinek van Symbolon kártyája, az most bátran támaszkodjon segítségére, akár naponta használva útmutatását. A háttérben, észrevétlenül működő energiákat néha nehéz nyakon csípni, épp ezért nehezebb megszabadulni is tőlük. No meg magunkkal kell őszintén szembe nézni, nem mutogathatunk másra és nem kereshetünk kibúvókat arra nézve, hogy mit miért teszünk. Illetve kereshetünk, de azzal csak becsapjuk magunkat és akkor egyre inkább nyomaszthatnak a terhek bennünket.

Másik segítőnk, testünk lesz a Telihold és fogyó Hold időszakában, hiszen mind a szaturnuszi, mind a bakos energiák merevséget, görcsösséget okozhatnak. Figyeljetek hol éreztek fájdalmat, görcsöt és értsétek meg üzenetét.

testifájEgy pár példa hogy mit jelez a testetek:
Hátatokban éreztek fájdalmat, akkor túl sok még mindig a teher rajtatok vagy vannak olyan dolgok, amit a hátatok közepére sem kívántok.
A derekatokban van fájdalom, még mindig ott az alárendelődés, a kapcsolati függőség bennetek.
A combotokban jelentkező jelzés arra ad utalást, még mindig nem hisztek eléggé magatokban, ezért ragaszkodtok a megszokásokhoz, vagy támogató emberekhez.
A karotok fáj? Szavaitok nem tükrözik saját akaratotokat, inkább hallgattok a békesség kedvéért.
Nyakatok merevsége utal az anyagi félelemre, a biztonsághoz, saját komfortzónátokhoz való görcsös ragaszkodásra és mindezt elég makacsul teszitek.

Összefoglalva igen nagy előrelépést, megkönnyebbülést hozhat az időszak, aminek tudatos munkájáért cserébe sorsikus támogatás lehet a jutalmunk. Legyetek hát tudatosak, figyeljetek a testetek jelzéseire és értelmezzétek tudatosan a helyzeteket amibe belekerültök. Könnyítsetek magatokon, nem kell súlyos terhekkel végig menni földi utatokon, mindezt meg lehet tenni könnyedén és élvezve az életet. Este pedig végezzétek el a Telihold varázslatot, amit ismételjetek Újholdig minden nap!
Mindenkinek csodálatos fogyó holdas időszakot kívánok!

 

Dudás Mária asztrológus
Dudás Mária
asztrológus
06/30-4515002

Nyári teremtő elvonulás

Tetszik az oldal? Oszd meg másokkal is!

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.