2018. január 2. Telihold a Rák jegyében – Elengedés egy elvárások nélküli életért

telihold_január2018 rögtön egy megtisztulós, elengedős időszakkal kezdődik, hogy fölösleges terheinktől megszabadulva élvezhessük az Új Év lehetőségeit. Az évkezdet energiáinak köszönhetően a Telihold fénye most a feltétel nélküli szertetettel egyesülve árad szét. A szeretet az egyik legerősebb segítő energia, így igazán hálásak lehetünk, hogy az új esztendőben ilyen áldásban részesülünk.

Az év első Teliholdja a Rák jegyében köszönt ránk, és segítő energiáival arra biztat mindenkit, hogy vizsgálja meg életében mindazokat az elvárásokat, amiknek igyekszik megfelelni. A Teliholdat követő 2 hét energiáinak támogatásával most nagy mélységekbe kaphattok betekintést, hogy feltárjátok a család fogalmával kapcsolatos elvárásokat, mintákat, és az ehhez kapcsolódó gondolati meggyőződéseket.

kapcsolatA családról, az ebben betöltött szerepekről kialakult elképzelések igen mélyen dolgoznak bennünk, reinkarnációs, történelmi, generációs szintről is jöhetnek, vagy akár a jelen életünkben is kialakulhattak. A minták nem feltétlenül rosszak, de mindenképpen hátráltatóak lehetnek, ha elvárás szintjén dolgoznak, és ettől tesszük függővé saját értékünket. Nézzünk egy egyszerű, hétköznapi példát. A nők értékességének mércéje a termékenység, egy gyermek születésének csodája. Ez nem a jelen kor elvárása, hanem történelmi szinten kialakult minta, ami eggyé vált a nőiséggel. Ugyanakkor van, akinek ez nem adatik meg, és ettől értéktelennek érzi magát, hiszen elvárás szinten dolgozik, hogy a nő felelőssége és feladata életet adni. Asztrológusként sokszor kutatjuk, mi lehet az elmaradt gyermekáldás hátterében, és sokszor tisztán látszik, hogy a helyzetben lévő nőnek lehetősége van egy karmikus láncolat lezárására a gyermekről való lemondás által. Ő ezzel a vállalással ugyanakkor egy magasabb szintű teremtés szolgálatába állhat és lehet, hogy több ezer gyermek életét igyekszik jobbá és szebbé tenni ahelyett, hogy saját gyermekének fogantatásáért vállalna küzdelmet. Tehát ebben az esetben, ha el tudja engedni az elvárást, ami a nőt a gyermekhez köti, akkor önmaga tud lenni életében úgy, hogy feltételek nélkül és önmagától érzi magát értékesnek.
Sokszor a nők nőgyógyászati problémáinak okaként is megtalálható az anyaság hárítása, vagy éppen az, hogy nem tudnak elszakadni az anyaságtól (a koruk miatt lenne indokolt). A fizikai probléma, ami lelki szintről jön, igyekszik megakadályozni a tudatos igényt.

Ez csak egy példa, amit kiragadtam, de tovább folytathatom a sort a feltétel nélküli szeretetet akadályozó elvárásokkal a teljesség igénye nélkül.
Mitől érezzük magunkat például szerethetőnek? Mit gondolunk a családban betöltött szerepünkkel és feladatunkkal kapcsolatban? Nem lehet, hogy a téves elvárások, vagy a feltételekhez kötött szeretet miatt nem vagyunk önmagunk és nem saját utunkat járjuk?

szidNézzünk egy egyszerű mondatot, ami sok gyermek első éveiben elhangzik:
„Nem szeretlek, ha nem viselkedsz rendesen!”
Egy elvárás, ami beég a tudattalanba, hogy mindig jónak kell lenni, mert csak akkor vagyunk szerethetőek. De ki határozza meg a jóság fogalmát és szabályait? Természetesen a szülők, akiknek a saját szüleik tanították, akiknek az ő szüleik és így tovább. Máris kialakult egy elvárás láncolat, ami béklyóba kötheti a lelket és letérítheti saját útjáról. Pedig a rosszaság pont azért kell, hogy rátaláljunk a saját jóságunkra, kipróbálhassuk mindkét oldalt.

Aztán folytathatjuk a családi szerepek felosztásával, amik folyamatos változás alatt állnak és egyre inkább kiáltanak egy új férfi és női minőség születéséért, ami megreformálhatná a kapcsolatok rendszerét. Mert ezeknek a kapcsolatoknak nem a függőségen, ragaszkodásokon, elvárásokon, és nem tárgyi értékrendszeren kellene alapulni, hanem a szereteten, az odafigyelésen és egymás támogatásán, egyenrangú társként. Nehéz lerakni a családból hozott mintákat, észrevenni a bennünk működő elvárásokat, amik biztonságérzetünket is befolyásolhatják kapcsolatainkban.

belsomesterA mások elvárásainak elengedésén kívül saját elvárásainkat is érdemes elengedni, hiszen ha elvárással közelítünk egy másik ember felé, akkor lehet, hogy pont mi akadályozzuk meg abban, hogy önmaga legyen.
Saját elvárásaink magunk felé is megnyilvánulhatnak, attól függően mitől érezzük magunkat értékesnek. Ennek átalakításához rá kell találni a bennünk élő gyermek értékeire, és ha kell folyamatosan erősíteni önszeretetében, hogy felnőtt létünkben is rátaláljunk ezekre a külsőségektől független önszeretetre. A belső gyermek olyan, mint egy háznál az alap, ha ő boldog és erősnek érzi magát, akkor a felnőtt, aki maga a ház, is erősnek és boldognak fogja érezni magát. Épp ezért nagyon fontos, hogy a gyermekvállalás ne elvárás legyen, hanem egy felelős döntés, hiszen nem csak egy új életet hozunk létre, hanem felelősek vagyunk egész életének alakulásáért, személyiségének fejlődéséért.

pókhálóAz elvárások rendszere olyan, mint egy pókháló, ami körbefonta valós lényünket és ragacsos hálójával csapdába ejtette lelkünket. Tudatossággal viszont felismerhető és szeretettel átírható, saját képünkre formálható komfortzónánk és a fejlődésünket szolgáló elvárások rendszere.
Tehát most a feladat, hogy ismerjétek meg szívetek vágyát, és gondoljátok végig miért dolgoznak bennetek félelmek, amikor elgondoljátok, hogy aszerint élnétek. Tehát, ha saját hitet alakítottál ki, miért félsz beszélni róla? Ha nem akarsz gyermeket, miért félsz bevallani? Ha nem szüleid elvárása szerinti pályát szeretnél választani, miért nem mersz lépni? Ha jól érzed magadat egyedül, miért akarsz mindenáron párt találni magadnak? Ezek csak a felszíni kérdések, amiket követnie kell további kérdésfeltevésnek, hogy mélyebbre hatoljatok és a pókháló minden szálát letisztogassátok. Amennyiben nehéz feltárnotok egyedül a saját pókhálótok részleteit, úgy kérjetek segítséget, spirituális segítőt, kinek támogatásával rálátást kaphattok a megoldásra.

Mindenkit biztatnék arra, hogy kezdje az évet egy alapos önvizsgálattal, hiszen most szeretettel, kitartással és saját felelősség felvállalásával tudja megtenni mindezt. Nem mutogathatunk őseinkre, előző életeinkre a jelen életünk problémáiért, itt és most kell lépni, hogy megváltozzon az életünk és saját érzelmi biztonságot nyújtó komfortzónát építsünk magunknak.

A szeretet fényében úszó Telihold estéjén pedig végezzétek el a varázslatot, készítsétek el saját varázsleveleteket!

 

Mindenkinek tündöklő Teliholdat kívánok!

 

Dudás Mária gyermekasztrológus
Dudás Mária
asztrológus
06/30-4515002

TE a saját utadat járod?

 

 

Tetszik az oldal? Oszd meg másokkal is!

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.