Szeptember jelentősebb napjai

szeptember2Szeptember 1-én jó ha kiemelten figyelünk gondolatainkra, mert a tudattalanunkból folyamatosan törhetnek felszínre elfojtásaink vagy régi mintáink. Tulajdonképpen az univerzális erők segíteni szeretnének, hogy Teliholdnál és az utána következő két hétben minél több dolgot meg tudjunk változtatni. Főleg a kritikus gondolatokra és kételkedésekre figyeljetek, mert ezek most erősödhetnek, de indokolatlanul.
Kimondottan kedvező a nap önelemzésre, vizsgálódásra és materiális síkon is az analizálást, tervezést igénylő feladatokra.

Szeptember 2-án Telihold lesz a Halak jegyében, ezzel elindul az elengedés időszaka. Segít abban, hogy elengedjük a lelki szintű áldozati mintákat, a megmentő komplexust és a túlzott szolgálatot. Ugyanakkor elengedhetjük a túlzott önkritikát, kételkedést magunkkal szemben.
Ugyanezen a napon nehezebben viseljük a változást, hajlamosak lehetünk gyászosabbnak látni a helyzetünket, mint valójában. Ne keseredjetek el, dolgozzatok magatokon, és használjátok ki a fogyó Hold energiáját.

Szeptember 3-a kimondottan gyakorlatias energiákat hoz számunkra, ami segíti éleslátásunkat, és komoly sorsunkat érintő felismeréseket hozhat. Az aprólékosságot, monotonitást igénylő munkákra alkalmas a nap, a kreatív feladatokat viszont nehezebben tudjuk elvégezni. Foglalkozzatok inkább a tervezést, kitartást igénylő hosszú távú tervek megvalósításával.

Szeptember 4-e nem mondhatni könnyű napnak. Ha röviden szeretném minősíteni, akkor a középpontban a kritika címmel tudnám illetni. Azonban ezek a kritikák most komolyabb kapcsolati konfliktusokhoz vezethetnek. Figyeljetek tehát, hogy ne kritizáljátok egymást, inkább gondoljátok végig miért irritál a másik viselkedése? Vajon milyen gombot nyom meg bennetek? Vagy esetleg szembesíteni akar valamivel, ami bennetek dolgozik?

Szeptember 5-én este a Merkúr bolygó átlép a Mérleg jegyébe.
Gondolkodásunkat, kommunikációnkat diplomatikusság felé vezeti, azonban ezzel együtt a megfelelési vágyat is felerősítheti, legyen az egy másik emberrel, vagy külsőségekkel kapcsolatos. A jó oldala, hogy könnyebben megtaláljuk a másik emberrel a hangot és művészi tevékenységünk is szárnyra kaphat.

Szeptember 6-án a Vénusz bolygó az Oroszlán jegyébe lép.
Fontossá válik a tündöklés, az élet élvezete és az irányítás. Harmóniánk érdekében jó, ha odafigyelünk az élet élvezetére, a kapcsolatok ápolására és az elismerés kivívására. Természetesen az elismerést saját belső értékeinkkel, példamutatásunkkal kell kivívnunk és nem kierőszakolnunk.

Szeptember 9-e szerencsés napnak mondható, ha figyelünk arra, hogy ne akarjuk túlzottan bebiztosítani magunkat és ne vesszünk el a részletekben. Kimondottan kedvező nap jogi és hivatalos ügyek intézésére, vagy hosszú távú tervezésre.

Szeptember 11-e elbizonytalanodást hozó nap, amikor úgy érezhetjük, nem látunk tisztán életünk alakulását illetően. Amennyiben a megelőző napon elkészítettétek a terveteket, akkor most legyen ez a kapaszkodó, ami átsegít benneteket ezen az állapoton. Legyetek türelmesek és ne adjátok fel! Művészi és segítő foglalkozásokban segítő hatás!

szeptember2Szeptember 12-én feszültebbnek, zaklatottabbnak érezhetjük magunkat. Nehezebben tudjuk leállítani elménk pörgését, ami miatt úgy érezhetjük menten szétrobban a fejünk. A tudatos odafigyelés most is segíthet, lassuljatok le, nem kell mindent azonnal kitalálni és megoldani. Egyszerre csak egy dologgal foglalkozzatok, és pihenjetek meg, ha úgy érzitek túlpörögtetek. A nap elménk irányításának gyakorlásáról fog szólni.

Szeptember 15-én eluralkodhat rajtunk a nagyravágyás, a túlzott tökéletességre törekvés, aminek aztán csak idegesség és konfliktus lehet a vége. A nap környékén nehezebben viseljük az irányítást és a kívülről jövő kritikát, ami aztán ösztönösen túlreagálva, meggondolatlan tettekhez vezethet. Gondolkodjatok és higgadjatok le, mielőtt bármit tenni készültök.

Szeptember 17-én Újhold lesz a Szűz jegyében, ezzel elindul a teremtés időszaka. Remek energiákat kapunk ahhoz, hogy vágyainkat a legapróbb részletekig kidolgozzuk. Emellett tudatos fejlődésünkben átértékelhetjük azt, hogy miben hiszünk, mi nyújtja számunkra a biztonságot, és merre vezet a saját utunk. Távoli célokért tehetünk, ami egyensúlyt, harmóniát hoz az életünkbe.
Ugyanezen a napon egy nehezítő hatásnak köszönhetően, könnyebben meglátjuk azokat a gondolati mintákat, amikkel megvétózhatjuk a változásokat, amikkel kételkedéseket gyártunk magunkban.

Szeptember 18-án sorsikus segítséget, kitartást kapunk feladatainkhoz, legyen az munkánkkal vagy saját fejlődésünkkel kapcsolatos. Mindez azonban csakis azokban a dolgokban fog működni, amiben valóban saját értékeinket képviseljük és nem a külsőségeknek akarunk megfelelni.

Szeptember 19-én leckét kaphatunk abból, hogy mi történik, ha mindenáron a saját fejünk után akarunk menni. A helyzetet az nehezíti, hogy túltenghet bennünk az akarat, ami odáig is elmehet, hogy tévedhetetlennek hisszük magunkat, kritizálva másokat. Ez okozhat hatalmi villongásokat, komoly, szenvedélyes vitákat. Adjatok teret mások elképzelésinek is, és ne keressétek bennük a hibát azért, mert nem egyezik a véleményetek.

Szeptember 21-én anyagi ügyekben komoly téveszmék fogalmazódhatnak meg bennünk, így komoly odafigyelés szükséges, hogy ne húzzanak csőbe bennünket.
Ugyanakkor kapcsolatok terén sem annyira a harmónia dominál, felerősödhet a féltékenység, és nehezebben fogadhatjuk el társunk szabadságigényét. Ez azonban megint csak értelmetlen vitákhoz vezethet.

mérlegnapSzeptember 22-én 15 óra 30 perc Mérleg jegyébe lép a Nap.
A harmónia, a békesség és a szépség kerül előtérbe, és jobban vágyunk a társasági életre is. Elég volt már a tervezésből, szükség van egy kis könnyedségre, változatosságra. Mostantól az egyensúly teremtés, a kapcsolatok kerülnek a fókuszba, a jövő az együttműködéseké, nem jó, ha csak magunkra akarunk támaszkodni terveink megvalósításában.
Ugyanezen a napon, 15 óra 31 perckor lesz az Őszi nap-éj egyenlőség is, ezzel lehetőségünk nyílik a Lencsemágiára, ami segít, hogy az évszak bőségben, jólétben és boldogságban teljen.

Szeptember 23-a inkább a nehezebb napok közé tartozik és feszültséget hozhat. Merevebben ragaszkodhatunk az elképzeléseinkhez, és ha másoknak ellenvéleménye van, akkor még meg is sértődhetünk rajta. Figyeljetek most magatokra, a saját vágyaitokra és tegyetek azért, hogy boldogságot érezzetek. Ez sosem másoktól kell, hogy függjön, a megoldás mindig bennetek van!

Szeptember 24-e ismét egy kissé nehezebb nap, amikor komolyabb feszültség dolgozhat bennünk. Legyetek óvatosak, mert könnyen balesetveszélyes helyzetbe kerülhettek lobbanékonyságotok miatt. Legjobb, ha kerülitek a veszélyes helyzeteket, gépeket, használati tárgyakat, amivel megégethetitek, megvághatjátok magatokat. Főleg akkor fordulhat elő ez velünk, ha elfojtott harag dolgozik bennünk. Ugyanígy figyeljetek a kommunikációra, mert a viták is könnyebben kirobbanhatnak.

Szeptember 26-a felkorbácsolhatja a szenvedélyeket akár baráti, akár párkapcsolatokban. Nem biztos, hogy ez kellemetlen lesz, de a rosszabb megnyilvánulásoknak is van esélye, mint a féltékenység, függőség. Próbáljátok megérteni mire akar rávilágítani a nap, kinek a mintáját követitek, vagy miért féltek a másik elvesztésétől.

Szeptember 27-én a Merkúr bolygó a Skorpió jegyébe lép.
A bolygó jegyváltása szenvedélyes érzelmekkel tölti fel gondolatainkat. Ügyelnünk kell arra, hogy ne csináljunk a bolhából elefántot, mert most képesek vagyunk túlgondolni a dolgokat. A jó oldala, hogy kedvező energiákat kapunk akár elemzést igénylő munkálatokhoz, akár saját belső elemző munkánkhoz.

Szeptember 28-án kissé gyászosabban láthatjuk helyzetünket, főleg akkor, ha életünk nehézségére vagy a hiányra koncentrálunk. Ne hagyjátok, hogy bármi eltérítsen benneteket a céltól, figyelmeteket irányítsátok a jó dolgokra, és arra, amitől jól érzitek magatokat, ami a boldogság érzését erősíti bennetek.

Szeptember 29-én a jó hír, hogy az energiák kedveznek a kapcsolatoknak, a közös programoknak. Párkeresők lehet pont a nap környékén találják meg párjukat. Azonban a túlzott akarattal megint csak óvatosan, mert a nap hatásaiban a sorsikus „segítség” is benne van.

Szép napokat kívánok mindenkinek!

Dudás Mária asztrológus
Dudás Mária
asztrológus
06/30-4515002

 

Tetszik az oldal? Oszd meg másokkal is!

Minden vélemény számít!