Szeptember jelentősebb napjai

őszSzeptember 3. Kimondottan kedvező nap bármilyen konfliktus megbeszélésre, amiben a harmónia és az egyensúly megteremtése a cél.
Ugyanakkor kimondottan előnyös olyan ügyekben, ahol saját érdekünket kell képviselnünk, vagy elképzeléseinket előadnunk.

Szeptember 6. A Szűz jegyébe lép a Merkúr bolygó.
A részletek, a tervezés fontossága mostantól megnövekszik. A gondolkodásunk összeszedettebbé válik, de kicsit nehezebben látjuk át az összefüggéseket, mert túlzottan belemehetünk a részletekbe.

Szeptember 7. Kimondottan jó nap arra, hogy az aprólékosságot igénylő ötleteink megvalósításán dolgozzunk. Ugyanígy minden tervszerűséget, elemzést igénylő munkára alkalmas a nap.
Mivel a Nap a Szűz jegyében jár, így a vágyaink megvalósulása és magabiztosságunk szempontjából is korlátozó lehet a túlzott bebiztosítás, de tudatos hozzáállással, egyszerűen reálisabban látjuk céljainkat. A negatív megnyilvánulása a két hatásnak, hogy önbizalmunk meginoghat, bizonytalanná válhatunk, nem igazán látunk tisztán.

őszSzeptember 8. A párkapcsolatok harmóniáját boríthatja fel ez a nap, mert a férfi és a női energiát képviselő égitest nem igazán találja a közös hangot, ami a földi létben viszályok formájában nyilvánulhat meg. Tehát jobb, ha a mai napra nem erőltetitek a közös programot, és elkerülitek a konfliktushelyzeteket ellentétes nemű táraitokkal.

Szeptember 9. A Skorpió jegyébe lép a Vénusz bolygó, és ezen a napon Újhold lesz a Szűz jegyében, ezzel elkezdődik a teremtés időszaka is.
A Skorpió jegye nagyon mély és szenvedélyes érzelmekkel tölti fel a Vénusz bolygó energiáit, ami azért nem a legkellemesebb környezet az égitest számára. Úgy érezhetjük, hogy borotva élen táncolunk, bármi kirobbanthatja a feszültséget Ilyenkor erősödik a féltékenységre, birtoklásra való hajlam. Ugyanakkor a jó oldala, hogy a szenvedélyes érzelmek is fokozottabban jelen lehetnek mindennapjainkban.
Arra viszont ügyelnünk kell, hogy teremésünkben ne akadályozzon a veszteségtől való félelmünk, emiatt ne a feladást, kimenekülést válasszuk. Az Újhold energiái támogatnak bennünket abban, hogy racionális célokat fogalmazzunk meg, és alaposan megtervezzük annak megvalósítását. Ez lehet az életmódunkat, de a mindennapjainkat érintő teremtés is.

őszSzeptember 11. A nap kimondottan alkalmas akár önelemzésre, régi tudatalatti minták felfedezésére, amik főleg a hatalmi pozícióban lévőkkel kapcsolatosan nyilvánul meg. A nap negatív megnyilvánulása a túlzott kritikusság, önkritikusság. Sose feledjétek, hogy amikor másokat kritizálunk, akkor saját esendőségünket igyekszünk palástolni.
Ugyanakkor kimondottan alkalmas nap elemzésre, kutatásra, aprólékosságot igénylő munkára.
Ezen a napon a Mars bolygó újra a szabadságvágyó Vízöntő jegyébe lép, így nyitottabbá válunk új ötletek, új megvalósítási lehetőségek kipróbálására. Amennyiben utazást terveztek, ez a nap kimondottan alkalmas erre.

Szeptember 12. A Jupiter bolygó fényszög kapcsolatba kerül a Plútó bolygóval, ami egészen szeptember 17-ig eltart. Most mélyen fekvő emlékeink, vagy elodázott problémáink jelezhetnek, megoldást kérve. Előtérbe kerülhetnek kapcsolati problémák is, hiszen a Skorpió jegyében járó Vénusz bolygó szembenállásba kerül a változásokat akaró Uránusszal. Ilyen hatásoknál könnyen előfordulhat, hogy megjelenik valaki a múltból, mint „segítő”, hogy segítsen kimozdulni egy már nem működő kapcsolatból. Ugyanígy a szőnyeg alá söpört anyagi nehézségek is felerősödhetnek, ha még mindig halogatjuk a megoldást.

őszSzeptember 13. Mivel a Szaturnusz is benne van a mai nap hatásában, így feladata is van a napban. Hogy hogyan alakul a nap azt erősen befolyásolja, hogy megelőzően milyen érzelmek törtek felszínre, a negativitás vagy a pozitív beállítottság lett úrrá rajtunk. A Skorpió jegy jó oldala az elemzés, a taktikázás, de rossz érzésektől vezérelve leginkább a depresszív hangulatot erősítheti.
Nem annyira jó nap üzleti ügyek intézésére, mivel nehezebben tudunk tárgyilagosak lenni, az érzelmeink beleszólhatnak döntéseinkbe.

Szeptember 14. Ha a tegnapi napra azt írtam, hogy lehetőleg kerüljétek a tárgyalásokat, döntéseket, akkor most ez fokozottan igaz, hiszen nem igazán látunk tisztán, és a logikus gondolatmenetekkel is nehezebben birkózunk meg.

őszSzeptember 16. Hétvége lévén kimondottan alkalmas a nap arra, hogy rendet tegyünk, szelektáljunk és akár fizikálisan, akár lelkileg megváljunk a múlt emlékeitől. A gondolataitokra mindenképpen figyeljetek, mert a Plútó bolygó azt fogja szenvedéllyel feltölteni, amit éppen talál. Így akár a negatív, akár a pozitív gondolatok felerősödhetnek.

Szeptember 18. A Mars és az Uránusz bolygó feszült energiakapcsolódása éjfél előtt lesz a legerősebb, de előtte utána pár nappal már érezhetjük a belső feszültséget, türelmetlenséget és ingerlékenységet. Ne reagáljatok ösztönösen, próbáljatok higgadtak maradni, és minden kényelmetlenséget okozó helyzeten változtatni.

Szeptember 21. Ez a nap a racionális, gyakorlati dolgok újragondolásának, megtervezésének kedvez. Arra ügyeljetek csak, hogy bízzatok saját képességetekben, és ne akarjátok túlbiztosítani a dolgokat. A túlzott aprólékosság nem kedvez a megvalósításnak, könnyen a részletekben való elveszéshez, vagy a feladáshoz vezethet.

őszSzeptember 22. a Merkúr bolygó a Mérleg jegyébe lép.
Gondolataink a harmónia, a szépség és a békesség területére lépnek, ami kommunikációnkat is segítik. Most könnyebben fókuszálunk a szépre, a jóra, így gondolataink megváltoztatásában is nagyot haladhatunk. A lelki biztonság mellett fontossá válik, hogy támogató baráti körben tartózkodjunk, ahol eszmét cserélhetünk és együtt fejlődhetünk. A hatás negatív megnyilvánulása, hogy nehezebben dönthetünk, vagy nehezebben állunk ki saját elgondolásaink mellett.

Szeptember 23. 3 óra 39 perc Mérleg jegyébe lép a Nap és ezen a napon lesz az Őszi napéjegyenlőség.
A harmónia, a békesség és a szépség kerül előtérbe, és jobban vágyunk a társasági életre is. Elég volt már a tervezésből, szükség van egy kis könnyedségre, változatosságra. Mostantól a kapcsolatok kerülnek a fókuszba, a jövő az együttműködéseké, nem jó, ha csak magunkra akarunk támaszkodni terveink megvalósításában.
Azonban az erős mérleges energiának köszönhetően, felerősödhet a külsőségek jelentősége, az hogy a mások által elvárt és tökéletesnek minősített viselkedésmódoknak akarjunk megfelelni. Törekedjünk inkább a belső egyensúlyunk megteremtésére, ne másoktól várjuk a boldogságot, hanem magunkban találjuk meg annak forrását.
A Napéjegyenlőség napjával kezdődően végezhettek Lencsemágiát, amivel megalapozzátok az elkövetkező időszak bőségét és boldogságát. Részletekért kattints ide!

őszSzeptember 24. Igazán jó hétkezdő energia, ha új ötleteket akarunk megvalósítani, vagy valami komolyabb változáson dolgozunk. A napi rutin viszont most nem annyira kedvelt, sőt kimondottan idegessé tehet minket, és idegrendszerünk is hamar túlpöröghet. A nap folyamán iktassatok be egy kis sétát, egy kis elme pihentetését, hogy ne váljatok türelmetlenné és idegessé.

Szeptember 25. Telihold lesz a Kos jegyében ezzel elindul az elengedés időszaka. Bár hívhatnánk is ezt egyfajta egyensúlyteremtésnek is, hiszen most az lesz a feladatunk, hogy kompromisszumos megoldásokat részesítsük előnyben, és megtaláljuk az elvárások és a saját önérvényesítésünk közti arany középutat. Főleg azokat a meggyőződéseket kell majd elengednünk, amiben úgy reagálunk, mint egy akaratos, hisztis gyermek.

Szeptember 26. A mai nap felismeréseket hozhat, rájöhetünk arra, hogy milyen fölösleges terheket veszünk magunkra megfelelési vágyból. Azonban, ha már felismertétek, akkor el is engedhetitek, lerakva a terheket.

Szeptember 28. Végre itt a felszabadulás, a valódi újrakezdés napja. Amennyiben ezen a napon valami váratlan dolog történik, ami miatt úgy érzitek földre kerültetek, az csakis azért van, mert valahol, valamiben ellenálltok a változásnak, vagy túlzottan hagyjátok, hogy az Egó irányítson benneteket. Figyeljetek tudatosan, és ismerjétek fel a kényes pontokat és változtassatok. Engedjétek el a változást korlátozó meggyőződéseiteket, megszokotthoz való ragaszkodásotokat és ugorjatok a boldogságba.

 

Mindenkinek csodás szeptembert kívánok!

Dudás Mária asztrológus
06/30-4515002

 

Tetszik az oldal? Oszd meg másokkal is!

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.