Október jelentősebb napjai

Október 1-én 23 óra 5 perckor Telihold lesz a Kos jegyében, így a hónapot elengedéssel kezdjük. Sokat tehettek belső gyermeketek harmóniájáért, ha elengeditek a múlthoz kapcsolódó haragot, sértettséget és szeretettel fordultok magatok felé.

oktober_szuretOktóber 2-a támogatja a változásokat, azonban ha ellenállunk ennek, egónk komoly pofonokat kaphat. Jó ha ezen a napon önként tesztek valami szokatlant, a hétköznapi rutintól eltérő dolgot. Ettől függetlenül idegesebbnek és feszültebbnek érezhetjük magunkat, nehezebben tűrhetjük a korlátozásokat.
Ugyanezen a napon késő este a Vénusz bolygó átlép a Szűz jegyébe. Mind kapcsolatainkban, mind az anyagi ügyekben inkább elővigyázatosabbakká válunk és igyekszünk elkerülni a kiszámíthatatlan helyzeteket. Kicsit nehezebbé válik így az élmények befogadása, ami kihathat belső harmóniánkra.

Október 4-én a Plútó bolygó irányt vált és elindul előre.
Ezzel megszűnik a bolygó hátráltató hatása, azonban a tudattalnunkat változatlanul felforgathatja bizonyos napokon.

Október 7-e is feszült napnak ígérkezik, nehezebbé válik elménk megnyugtatása, idegesebbek, kapkodóbbak lehetünk. Ez könnyen balesetveszélyes helyzetbe sodorhat bennünket, hiszen gondolataink erős érzelmi hatás alatt állnak. Figyeljetek jobban oda arra, amit épp tesztek, próbáljatok egyszerre egy dologra koncentrálni. A nap végén szakítsatok időt elmétek megpihentetésére, zárjátok a napot relaxálással, meditációval.

Október 9-én ismét komolyabb feszültséget érezhetünk, ami már konfliktushelyzeteket is okozhat. Ugyanígy előfordulhatnak hatalmi villongások, felesleges kötözködések. Nehezebben engedjük el az irányítást, és késztetést érezhetünk arra, hogy mindenkinek megmondjuk mit tegyenek. Mondhatni időzített bombává válhatunk, ha valamilyen módon nem tudjuk levezetni energiánkat.

oktober_szuretOktóber 11-én sokféle energia aktiválódik, így szintén nehezebb napnak mondható. Egyfelől megint a változás vágya dolgozik bennünk, de ez feszültséggé alakul, ha nem hiszünk magunkban, és inkább lemondunk a megvalósításról. A nap energiái ködössé tehetik céljainkat, ez nehezítheti tisztánlátásunkat, mit is akarunk valóban. A feladat most az, hogy engedjétek el az elvárásokat, a kételkedéseket, amik megakadályozzák, hogy szívetek szerint cselekedjetek. Jó, ha most egy kicsit vissza tudtok vonulni és megpihenni. Amennyiben folyamatosan túlhajszoljátok magatokat, könnyen előfordulhat, hogy ez a nap hoz egy kis betegséget, hogy megpihenhessetek.

Október 12-e előrelépést hozhat, gondolataitokkal és érzéseitekkel erősítitek lelki harmóniátokat. Mondhatni a teremtés csodáját élhetitek meg a nap környékén, ha egy szemernyi kétely sem dolgozik bennetek. Figyeljétek tudatosan gondolataitokat, ismerjétek fel az önkritikátokat és változtassátok elismerő szavakká, ami hitet és energiát ad számotokra.

Október 14-e egyaránt hozhat külső és belső konfliktusokat, attól függ alaptermészetünk mennyire harcias, és konfrontálódó. Ugyanakkor azt is tartsátok szem előtt, hogy a külső konfliktus mindig tükre a bennetek zajló folyamatoknak, így magatokban kell ahhoz megoldani valamit, hogy a külső harmónia helyre álljon. Gondoljátok végig mivel kapcsolatban halogatjátok a döntést, vagy a cselekvést? Milyen félelmek akadályoznak abban, hogy megtegyétek a szükséges lépéseket?

oktober_szuretOktóber 15-e folytatja a sort a feszültséggel teli napokban. Már annyira szeretném azt írni, hogy végre egy könnyedebb nap, de sajnos ez most nem az az időszak. Ismét könnyen keveredhetünk vitás helyzetekbe, főleg feletteseinkkel kapcsolatban. A tudatosság ismét segít, ugyanis a főnök, tanár, vagy bármilyen fölöttünk álló személy Édesapánk megszemélyesítője, a vele való megoldatlan problémát tárja elénk. Gondoljátok végig, hogyan tudjátok feldolgozni a köztetek történt eseményt, hogyan tujátok elengedni a hozzá kapcsolódó rossz érzéseket? Újhold közeleg, ami az új kezdeteket segíti, tegyétek le mindazt a lelki terhet, ami a teremtéseteket akadályozhatja.

Október 16-án 21 óra 31 perckor Újhold lesz a Mérleg jegyében.
Teremtő időszakba lépük, amiben egyensúlyt teremthetünk életünkben, kapcsolatainkban és változtathatunk az élethez való hozzáállásunkon. A növő Hold időszaka elhozhatja számunkra azt a boldogságérzetet, amit magunkban találunk meg, és amit a külső körülmények nem befolyásolhatnak.

Október 18-a egy újabb kellemetlen napnak ígérkezik, aminek környékén számíthatunk újabb korlátozásokra, szigorításokra. Nem akarok találgatásokba bocsátkozni, de a nap környékén valamilyen módon biztosan szükség lesz lemondásokra, a saját és környezetünk biztonságának érdekében. A külső korlátozást akkor viseljük nehezebben, ha ellenállunk neki, lázadunk ellene. Válasszátok az önkéntes visszavonulást, lelassulást, és minden sokkal könnyebbé válik.

Október 19-e a párkapcsolatokra lehet rossz hatással tanításokat, felesleges feszültséget generálva. A bajt azzal előzhetjük meg, ha nem egymás ellen, hanem egymásért harcolunk, a közös harmóniánkért. Akkor keressük a hibát a másikban, ha önmagunkkal nem vagyunk jóban, így a nap másik feladata, hogy saját magunkban is tegyünk rendet.

Október 20-án gondolataink hatalmas pörgésben lehetnek, ami viszont leginkább hibázáshoz vezethet. Erre ráerősít a Retrográd Merkúr bolygó, ami még nehezebbé teheti az összpontosítást. Jobb, ha a nap környékére nem terveztek precizitást igénylő feladatot, vagy ha nem tudjátok ezt megtenni, akkor többször ellenőrizzétek munkátokat. Ugyanígy figyeljetek kommunikációtokra is, könnyen félreérthetőek lehettek, vagy épp bántóan fogalmazhatjátok meg a véleményeteket.

Október 21-e környékén óvatosan a hirtelen felbukkanó, túl csábító lehetőségekkel, amik anyagi fellendülést ígérhetnek. Ugyanígy legyetek elővigyázatosak a múltból felbukkanó személyekkel kapcsolatban is, lehet, hogy csak a végleges lezárás miatt jelentek meg az életetekben.

oktober_szuretOktóber 23-án 0 óra 59 perckor, Skorpió jegyébe lép a Nap.
A nyitott és társaságkedvelő Mérleg jegyét elhagyva a Nap egy befelé ható energiát képviselő közegbe kerül. Ezáltal már egyénileg is megjelenik bennünk a nagyobb visszahúzódás igénye. Ahogy az időjárás egyre ősziesebbé és hűvösebbé válik, úgy kívánkozunk mi is a meleg takaró alá egy forró teával a kezünkben. Ajándékozzátok meg magatokat rendszeresen a pillanat varázsával, amit a pihenés okoz.

Október 24-e végre egy higgadt nap, amikor képesek vagyunk koncentrált, összeszedett, alapos munkavégzésre. Használjátok ki a napot mind fizikai mind lelki rendrakásra, tervezésre.

Október 25-e kimondottan alkalmas elemzést, vizsgálódást igénylő munkálatokra. Akár választhatjátok azt, hogy magatokban kutakodtok, vizsgálódtok, ami komolyabb felismerésekhez vezethet. De választhatjátok azt is, hogy üzleti, stratégia tervet készítetek. Azonban ez utóbbinál vegyétek figyelembe, hogy hátrál még a Merkúr bolygó, így a végleges tervezést halasszátok későbbre.

Október 27-én úgy érezhetitek, hogy mások túl sok terhet akarnak rátok tenni, túlzottan korlátozni próbálnak benneteket. Pedig a korlátozás bennetek van, és a megfelelési vágyatok mozgatja a szálakat. Ennek felismeréséhez kapjátok a helyzeteket és a nehéz embereket. Testi szinten, a görcsök jelzések lesznek arra, hogy olyan feladatot akartok magatokra vállalni, amire nemet kellene mondanotok.

Október 31-én a hónap záró akkordjaként megint Telihold lesz, de most a Bika jegyében. Így a hónapot is elengedéssel zárjuk, ami a lelki felszabadulás, saját kényelmünk megvalósításának útjában álló terhektől való megszabadulást segíti. Az energiák segítségévek kiszabadulhatunk az önként vállalt béklyóinkból.
A nap energiájának kihasználásához segítséget kapunk az uránuszi energiáktól, amivel a hónap feladatának megoldását sem halogathatjuk tovább.

Mindenkinek csodás és felismerésekben gazdag októbert kívánok!

 

Dudás Mária asztrológus
Dudás Mária
asztrológus
06/30-4515002

Mivel blokkolod a változásokat?

 

Tetszik az oldal? Oszd meg másokkal is!

Minden vélemény számít!