Október hónap – Részletek

Részletesen a hónap lehetőségei:

oktoberOktóber 4-én a Szűz jegyében járó Vénusz bolygó egy trigon fényszöggel találkozik a Bak jegyében járó Plútó bolygóval.
A Vénusz harmóniára, szépségre és élvezetekre törekvését a Szűz jegye jelentősen korlátozza, amire ez az égi találkozás még rá is erősíthet. Még inkább elbizonytalanodhatunk és túlgondolhatjuk a lehetőségeinket, minek eredményeként könnyen a feladást választhatjuk. Szélsőséges formában érzelmileg is lehangolttá válhatunk, ezért tudatosan kell magunkat kimozdítani az elvonulásból. Főleg azért, mert pár napig eltart az energia hatása.
A jó oldala az állásnak, hogy gyógyításban, analizálásban, vizsgálódást, elemzést igénylő munkában hasznos lehet.

Október 5-én Telihold lesz a Kos jegyében. Ezzel elindul az elengedéses időszak, amikor megszabadulhatunk a lelki mérgeinktől.

oktoberOktóber 5-én a Szűz jegyében járó Vénusz együttállásba kerül a Mars bolygóval.
Amikor a két libidóbolygó találkozik az égen, akkor az általában kedvez a szerelmesek egymásra találásának, de a Szűz jegyében ez azért elég korlátozott és nem túl lángoló módon nyilvánulhat meg. Ettől még a lehetőség adott, de könnyen el is szalaszthatjátok a túlzott biztonságra törekvéssel.
Ezen a napon változatlanul érdemes olyan dolgokkal foglalkozni, ami tervezést, elemzést és aprólékosságot igényel. Szintén alkalmas kitartást igénylő munkára vagy rendrakásra, takarításra. Mivel Telihold is erre a napra esik, ezért érdemes lelkünkkel kapcsolatos tisztításokra is időt szánni.

oktoberOktóber 8-án A Vénusz Mars együttállásához csatlakozik egy feszült fényszöggel (kvadrát) a Nyilas jegyében álló Szaturnusz.
Kb. 1 hetes hatásról beszélünk, ami megnehezítheti hatékonyságunkat, ha nem bízunk magunkban, és ha hagyjuk önkritikusságunkat eluralkodni rajtunk. Már eddig is utaltam rá, hogy a két bolygó Szűz jegyében tartózkodása, nem egy túlpezsgő állapot kiváltója, inkább bizonytalanság lesz jellemző. Ehhez jön a sorsbolygó vizsgáztatása, ami tovább feszítheti a húrt, és elég gyászossá válhat a hangulatunk. Ne váljatok görcsössé, kritikussá, lazítsatok, nem kell mindent túlbiztosítani, túlelemezni.

oktoberOktóber 9-én a Bak jegyében álló Plútó bolygó feszültségbe (kvadrát) kerül a Mérleg jegyében álló Nappal és Merkúrral.
Szintén kb 1 hétig tart ez a hatás is, újabb kihívásokat állítva elénk. Úgy érezhetjük, hogy a harmóniánk felborult, nem találjuk a békés megoldásokat, és ezért még inkább szeretnénk alkalmazkodni. Erre azonban semmi ok, mert ezzel csak a plútós hatásnak adnátok meg magatokat, amivel egyre nyomasztóbbá válhatnak a mindennapok. Mint minden nehéz hatás, úgy ez is az elavult mintákkal szeretne szembesíteni mindenkit és a nehézségek által tanítani.
A Mérleg jegynek fontos a külsőség, ami hamis értékrendet alakíthat ki az emberben, és ehhez hozzáadva a plútós szenvedélyt, hatalomhoz való vonzódást, elég nagy belső/külső konfliktus forrása lehet. Tehát a másik tanulnivaló, hogy elfogadjátok, ti magatok vagytok értékesek, amihez nincs szükségetek csillogó külsőségekre.

oktoberOktóber 10-én 14 óra 8 perckor a Skorpió jegyébe lép a Jupiter bolygó.
2018. november elején fog csak továbblépni és uralmi pozícióba kerülni a bolygó. Felbolydul a világ, megnövekedhet a manipuláció, jó esetben viszont segíti az önmagunkban való elmélyülést, a gyógyulást és a spiritualitást. Részleteket olvassátok el itt!

Október 14-én délelőtt a Mérleg jegyébe lép a Vénusz.
A jegy által sugárzott energiában nagyon jól érzi magát a bolygó, ami november elejéig kedvez a kapcsolatoknak, harmóniának, művészeteknek.

oktoberOktóber 17-én A Skorpió jegyébe lép a Merkúr bolygó, a Mérleg jegyében álló nap pedig szextil fényszög által egyesíti energiáját a Nyilas Szaturnusszal.
A Skorpió jegyébe lépő Merkúr bolygó érdeklődésünket a titkok a misztika felé irányítja. Segít az önismeretben, a belső vizsgálódásokban, ugyanakkor vigyázni kell, mert könnyen téves elképzelések felé vihet bennünket.
A két hatás együttes energiája viszont kitartást ad ahhoz, hogy saját életünk alakulásáért felelősséget vállaljunk, megtaláljuk mindenben a tanulni valót, a mélyen meghúzódó okokat és ennek a tapasztalatnak a birtokában változtatni tudjunk.

oktoberOktóber 18-án A Skorpió jegyében járó Jupiter együttállásba kerül a Merkúr bolygóval.
Egy pár napig tartani fog ennek a hatása és kimondottan rosszabbodást okozhat pszichés problémákkal küzdőknél. Felerősítheti a negatív gondolatok, sőt önmagában is inkább hajlunk a rossz dolgokra fókuszálásra. Még mentálisan egyensúlyban lévőknek is tudatos odafigyelés szükséges ahhoz, hogy belső harmóniájukat megőrizzék. Lehetőleg kerüljétek a negatív híreket, és a panaszkodókat. Viszont jó, ha rendszeresen olvastok, néztek hitet, pozitivitást támogató filmeket, előadásokat.

Október 19-én Újhold lesz a Mérleg jegyében, amivel a teremtő időszak veszi kezdetét. Az elkövetkező időszak egyik feladata, hogy kijelöljük saját határainkat, emellett lehetőség nyílik arra, hogy valamilyen módon kifejezzük a bennünk lévő kreativitást.

oktoberOktóber 22-én A Mars bolygó átlép a Mérleg jegyébe.
Ezt a közeget nem annyira tudja kihasználni a bolygó, így az energiákban is a hezitálás, döntésképtelenség, gyengülő akaratérvényesítés jelenhet meg. Ez a hatás egészen december elejéig így lesz, ezért próbáljatok meg együtt élni vele és kihozni belőle a legjobbat. A jó oldala pedig az, hogy most képesek vagytok megtalálni a diplomatikus megoldásokat, és kedvesen elérni célotokat.

Október 23–én. 7 óra 12 perckor, Skorpió jegyébe lép a Nap.
A nyitott és társaságkedvelő Mérleg jegyét elhagyva a Nap egy befelé ható energiát képviselő közegbe kerül. Ezáltal már egyénileg is megjelenik bennünk a nagyobb visszahúzódás igénye. Ahogy az időjárás egyre ősziesebbé és hűvösebbé válik, úgy kívánkozunk mi is a meleg takaró alá egy forró teával a kezünkben. Ajándékozzátok meg magatokat rendszeresen a pillanat varázsával, amit a pihenés okoz.

oktoberOktóber 24-én a Halak jegyében araszoló Neptunusz bolygó kedvező fényszögben (trigon) egyesíti energiáját a Skorpió Merkúrral.
Pár napig eltarthat a hatás, nem látunk tisztán miatta, viszont nagyon jól működik az intuíciónk. Tehát lehetőleg ne ezekben a napokban hozzatok jövőtöket befolyásoló döntéseket, inkább csak írjátok össze a felmerülő gondolatokat, érzéseket és később tiszta fejjel gondoljátok át újra. Arra is ügyeljetek, hogy ez a hatás a „szegény én” érzést is erősítheti, így változatlanul gondoskodnotok kell lelki töltekezésetekről!

Október 26-án a Skorpió Nap együttállásba kerül a Jupiter bolygóval.
Csodálatos segítő, szerencsehozó energiák érkeznek, amit csakis lelki lehangoltságotok ronthat el. Tehát a feladat a boldogságkeresés, hogy a nagy szerencse bolygója valóban szerencsét hozzon.

oktoberOktóber 28-án a Plútó bolygó kettős hatására lehet számítani. Egyfelől feszült találkozása lesz a Mérleg jegyében álló Vénusszal, másfelől segítő kezet nyújt (szextil) a Skorpió jegyében járó Merkúrnak.
Hogy milyen lesz ez a nap, teljes mértékben gondolatainkon múlik. A Plútó bolygó, tanító szándékkal, igyekszik felborítani a harmóniánkat. Célja, hogy változtassunk gondolati mintáinkon, és megtapasztalhassuk, mire vagyunk képesek csupán a gondolataink erejével. Amennyiben negatív gondolatokat részesítitek előnyben, akkor ez fog felerősödni körülöttetek. Ha viszont folyamatosan odafigyeltek arra mit vesztek észre, milyen véleményeket fogalmaztok meg magatokban, akkor a Plútó bolygó elégedetté válik, és nem akar nyomasztani benneteket.

Mindenkinek csodás októbert és bőséges „termést” kívánok!

Októberről általánosságban is olvashatsz, kattints ide!

Dudás Mária asztrológus
06/30-4515002

Elakadtál? Tanácstalan vagy?

Tetszik az oldal? Oszd meg másokkal is!

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.