Október hónap – Részletek

oktoberOktóber 3-án kezdődik és kb 1 hétig tart az a hatás, ami újabb kihívásokat állít elénk. Nehezen találjuk a békés megoldásokat, egyfelől próbálunk alkalmazkodni, másfelől viszont irányítani is szeretnénk, minek következtében belső feszültségünk külső konfliktusokban nyilvánulhat meg. A Plútós hatásnak köszönhetően fókuszunkat nehezebben irányítjuk a jó dolgokra, gondolataink könnyen kalandoznak negatív irányba. A Mérleg jegynek fontos a külsőség, ami hamis értékrendet alakíthat ki az emberben, és ehhez hozzáadva a plútós szenvedélyt, hatalomhoz való vonzódást, elég nagy belső/külső konfliktus forrása lehet. A tanulnivaló, hogy elfogadjátok, ti magatok vagytok értékesek, amihez nincs szükségetek csillogó külsőségekre.

Október 4-én a Plútó bolygó irányt vált és elindul előre.

oktoberOktóber 8-án a Skorpió jegyében járó Vénusz bolygó irányt vált, hátráló mozgásba kezd. Egyfajta vízválasztó lehet a Vénusz bolygó irányváltása. Együtt, egyenrangú társként eredményesen változtathatunk, de csak akkor, ha közös utunk nem érkezett el egy olyan útelágazáshoz, ahol elválhatnak útjaink. Már jó ideje tudatosan azon dolgozunk, hogy fejlődésünk magasabb szintjére lépjünk, amiben most oda jutottunk, hogy a kapcsolatainkat is át kell gondolnunk. Megegyezik lelki igényünk szerinti út vagy vágyaink más irányba vezérelnek bennünket? Most nincs itt az ideje a halogatásnak, a probléma szőnyeg alá söprésének, mert ezzel csak elodázhatjátok a döntést, de a feszültség ettől még tovább növekedhet.

Október 9-én Újhold lesz a Mérleg jegyében. Ezzel elindul a teremtő időszak, melynek feladata az lesz, hogy saját határaink felállításával egyensúlyt teremtsünk életünkben. Ehhez belső egyensúlyunk megteremtésével is foglalkoznunk kell, főleg a bennünk lévő férfi-női energiák kiegyensúlyozásával.

oktoberOktóber 10-én a Skorpió jegyébe lép a Merkúr bolygó. A bolygó jegyváltása szenvedélyes érzelmekkel tölti fel gondolatainkat. Ügyelnünk kell arra, hogy ne csináljunk a bolhából elefántot, mert most képesek vagyunk túlgondolni a dolgokat. Egy este kezdődő hatásnak köszönhetően túlfeszülhet idegrendszerünk, ami egyfelől robbanékonyságban, vitatkozásban nyilvánulhat meg, másfelől viszont könnyen keveredhetünk balesetveszélyes helyzetekbe is hirtelenségünknek köszönhetően. Szintén megfigyelhetjük, hogy a logikus gondolkodás és bevillanó ötletek között nem nagyon találjuk az összhangot, ennek is köszönhetően érezhetjük egyre feszültebbnek magunkat.

Október 11-én óvatosan kapcsolatainkban, mert a női és a férfi energiák eléggé nagy viszályban lehetnek. Lehetőleg kerüljétek a konfliktusokat, legyetek kompromisszumra képesek. Mindemellett ezen a napon és még pár napig óvatosan azokkal a változtatásokkal, amik anyagi áldozatokkal járnak!

oktoberOktóber 12-én hajnalban induló hatás főleg a párkapcsolatokban, üzlettársi kapcsolatokban okozhat hatalmi harcokat a mai nap hatása. Próbáljuk kicsit visszafogni irányítói törekvésünket és teret engedni másoknak is. Ezzel ellentétben egy másik hatás segít abban, hogy komolyan, megfontoltan átbeszéljük a problémás dolgokat, és meghúzzuk a határokat. Tulajdonképpen ezzel tudjuk kihozni a napból a legjobbat.

Október 15-én este újabb hatás érkezik, amitől kapcsolati ragaszkodásaink felerősödhetnek, és erre gondolataink is rásegíthetnek. Úrrá lehet rajtunk a veszteségtől való félelem ezzel együtt pedig a féltékenység is. Figyeljetek a gondolataitokra, idézzetek fel szép emlékeket, jó érzéseket, ez segít megfékezni a hatást.

Október 19-én délelőtt induló hatásnak köszönhetően a logikus gondolkodás és intuíció tökéletesen, összehangoltan működnek együtt. Megérzéseinkben bevillanó ötleteket most logikával tovább gondolhatjuk, de mindenképpen fontos lépni!
Jó ha azonnal lépünk, mert este már nem könnyen elbizonytalanodhatunk és elodázzuk a cselekvést.

oktoberOktóber 22-én vigyázzatok mire gondoltok, mert megteremthetitek. Minden gondolat szenvedélyes érzelemmel itatódik át, így akár a negatív akár a pozitív hangulatunkat erősíteni tudjuk. Viszont elvakulttá válhatunk bizonyos dolgokban, így mindenképpen vonjuk kritika alá a gondolatainkat, mert bármiben érezhetünk szenvedélyt, még a nem valós dolgokban is.

Október 23-án. 13 óra 7 perckor, Skorpió jegyébe lép a Nap.
A nyitott és társaságkedvelő Mérleg jegyét elhagyva a Nap egy befelé ható energiát képviselő közegbe kerül. Ezáltal már egyénileg is megjelenik bennünk a nagyobb visszahúzódás igénye. Ahogy az időjárás egyre ősziesebbé és hűvösebbé válik, úgy kívánkozunk mi is a meleg takaró alá egy forró teával a kezünkben. Ajándékozzátok meg magatokat rendszeresen a pillanat varázsával, amit a pihenés okoz.

oktoberOktóber 24-én meglepő váratlan események történhetnek, olyan dolgokban, amiben nagyon előtérbe akarjuk magunkat helyezni. Mondhatni az egónk kaphat egy jó nagy pofont, ha elszabadulnak hatalmi törekvéseink. Mindemellett sorsikus támogatást kaphatunk anyagi és kapcsolati ügyeink erősödéséhez és könnyebben köteleződhetünk el.
Ugyanezen a napon Telihold lesz Bika jegyében, ezzel elindul az elengedés időszaka. Az elkövetkező két hét segíteni szeretne abba, hogy megszabaduljunk lelkünket lehangoló félelmeinktől. Rajtunk áll, hogy végre ténylegesen felszabadítjuk lelkünket ezektől a nyomorgató érzésektől vagy továbbra is siránkozunk.

Október 26. Péntek lévén érdemes estére programot tervezni, kimondottan jól érezhetjük magunkat együtt. Az érzelmek fokozódnak, így arra azért figyeljetek, hogy a féltékenység is erősebben megjelenhet.
Egyedülállók is erősebben érezhetik társ utáni vágyukat, csak alaposan nézzék meg kivel próbálkoznak. A skorpiós energiák dolgoznak erősen, tehát álljatok ellen mindannak, ami túl szép, hogy igaz legyen.

Október 28-án sorsikus támogatást kapunk, ha mi magunk is teszünk a megvalósításért. Komoly elhatározással, kitartással most előrelépésre számíthatunk. Vegyük komolyan a dolgainkat és akkor sok mindent elérhetünk.

oktoberOktóber 29-én induló hatás eltart pár napig, ami kimondottan rosszabbodást okozhat pszichés problémákkal küzdőknél. Felerősítheti a negatív gondolatok, sőt önmagában is inkább hajlunk a rossz dolgokra fókuszálásra. Még mentálisan egyensúlyban lévőknek is tudatos odafigyelés szükséges ahhoz, hogy belső harmóniájukat megőrizzék. Lehetőleg kerüljétek a negatív híreket, és a panaszkodókat. Viszont jó, ha rendszeresen olvastok, néztek hitet, pozitivitást támogató filmeket, előadásokat.

Október 30-án Tízmilliószoros nap lesz, figyeljetek gondolataitokra és tetteitekre, mert sokszoros energia támogatja teremtő munkánkat.

Október 31-én a Mérleg jegyébe lép a Vénusz és a Nyilas jegyébe a Merkúr bolygó.
A jegyváltás eredményeként kedvező változásokat tapasztalhatunk kapcsolatainkban, anyagi ügyeinkben, belső/külső harmóniánkban. Mindemellett gondolatainkat is áthatja a lelkesedés és a hit.

 

Mindenkinek csodás októbert és bőséges „termést” kívánok!

Dudás Mária asztrológus
Dudás Mária
asztrológus
06/30-4515002

Elakadtál? Tanácstalan vagy?

Tetszik az oldal? Oszd meg másokkal is!

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.