Március jelentősebb napjai

Március 3-át kicsit nehezebb napnak élhetjük meg, de ennek oka, hogy nehezebben viseljük a korlátozást, és azt, ha nem minden a mi elképzelésünk szerint alakul. Tudatosan irányítsátok figyelmeteket saját magatokra és keressetek olyan gondolatokat, elfoglaltságot, ami boldogságot okoz.

snowdrop-2136964_640Március 4-én az Ikrek jegyébe lép a Mars.
A kissé komótos, megfontolt Bika jegyéből lép át a bolygó a könnyed, de nem kitartásáról híres Ikrek jegyébe. Így a nagyobb kitartást igénylő feladatok nehezebben mehetnek, azonban a változások szempontjából kimondottan kedvező az energia. Arra figyeljetek csak, hogy mindenben legyen egy kis tervszerűség, ne kapjatok bele mindenbe egyszerre, mert az csak szétszórtságot és semmivel nem haladást okozhat.

Március 5-én a hatások jó oldala, hogy remek ötletek juthatnak eszünkbe, de az már kevésbé lesz jó, hogy idegrendszerünk ebbe eléggé bele is fáradhat. Mivel nagyon erős vízöntős hatás dolgozik, ezért ne próbáljatok rutin feladatokkal foglalkozni, inkább hagyjátok, hogy a szívetek irányítson, sétáljatok, vagy csak pihenjetek.

Március 11-én sokan érezhetik, hogy össze vannak zavarodva, nem tudnak haladni a dolgaikkal. Ennek oka, hogy nagyon erősen dolgoznak a halakos energiák, ami inkább a visszavonultságnak és a befelé figyelésnek kedvez. Ilyenkor legjobb, ha önként lelassulunk kicsit és átgondoljuk a feladatokat, hallgatva megérzéseinkre. Lehet ez a nap egyfajta rákészülés a Halak Újholdra.

snowdrop-2136964_640Március 13-án 11 óra 21 perckor lesz Halak Újhold, amivel elkezdődik a teremtés időszaka. AZ Újhold lehetőséget nyújt arra, hogy valódi vágyainkat megfogalmazzuk, és elszakadjunk a lemondások felé vivő mintáktól. Mondhatni megálmodhatjuk magunknak azt az életet, párkapcsolatot és belső egyensúlyt, amit a feltétel nélküli szeretet ölel át. Mindent úgy alakíthatunk, ahogy szívünk szerint szeretnénk.

Március 14-én anyagi és kapcsolati ügyekben óvatosan, mert könnyen veszteség érhet minket, ha nem tudjuk hol a határ. Anyagi ügyekben fennállhat a túlköltekezés veszélye, mindemellett becsapás áldozata is lehetünk. A határokat a segítségkérőkkel kapcsolatosan is találjátok meg. A nap jó oldala, hogy nagyon erősen működik a megérzés és a spirituális energiák is.

Március 15-én a Merkúr bolygó a Halak jegyébe lép.
A Merkúr a Halak jegyében érzelmekkel töltődik, ami befolyással lehet tisztánlátásunkra, racionalitásunkra. Amíg a bolygó ebben a jegyben tartózkodik leginkább intuíciónkra hagyatkozhatunk. Az időszakban arra is ügyelnünk kell, hogy kicsit nehezebben szólalunk meg, gondolatainkat inkább magunkban tartjuk. Jusson mindig eszetekbe, hogy a hallgatással nem oldódik meg semmi, a problémákat jobb kibeszélni és megoldást keresni rá.

Március 16-án a nap kevésbé jó megnyilvánulása, főleg, ha még küzdötök önbizalomhiánnyal, hogy lemondva saját terveitekről, mások céljainak szolgálatába álltok. Ez azért veszélyes, mert nem tudjátok meghúzni a határt, ami miatt fennáll a veszélye, hogy kihasználják jóindulatotokat. A jó hír viszont, ha jó érzéssel töltitek fel magatokat és vágyaitokat, hogy óriási hajtóerőt kaptok a megvalósuláshoz.

Március 18-án erősödhet a párkapcsolati és a szerelem iránti vágy, ami lehet, hogy meggondolatlan helyzetekbe sodorhat bennünket. Legyetek tudatosak, inkább utasítsátok vissza, ami túl szép, hogy igaz legyen. Anyagi ügyekben szintén nem árt az óvatosság!

snowdrop-2136964_640Március 20-án 10 óra 37 perckor lép a Kos jegyébe a Nap. Ugyanezen a napon, 10 óra 38 perckor lesz Tavaszi Nap-éj egyenlőség, ekkor kezdjük a Lencsemágiát a tavasz boldogsága és bősége érdekében.
A Nap a Kos jegyében igen jól érzi magát, és mi is örülhetünk, mert energikusabbnak érezhetjük magunkat. A tavasz közeledtével nagyobb kedvet érzünk ahhoz, hogy életünk is a virágba borulásról, az újjáéledésről szóljon.

Március 21-én este a Kos jegyébe lép a Vénusz bolygó.
A Vénusz bolygó ebben a jegyben nem éppen érzi magát harmóniában, aminek következménye, hogy növekszik a konfliktusok veszélye. Kapcsolatainkban akaratosabbak, hisztisebbek lehetünk, nehezen viselve, ha nemet mondanak nekünk. Ugyanígy a türelemben sem vagyunk túl jók. Egyfelől legyetek aktívabbak, mozogjatok sokat, és ne reagáljatok ösztönösen. Kezdeményezésre viszont remek energia.

Március 22-én nagyon jól működhetnek a megérzéseitek, zseniális ötletek juthatnak eszetekbe. Arra azonban figyeljetek, hogy ez túlpörgetheti az idegrendszereteket, ami miatt kapkodóvá, szétszórttá és idegessé válhattok. Fordítsatok időt elmétek megpihentetésére, nehogy a szétszórtság balesetveszélyes helyzetbe sodorjon benneteket.
Bár még nem érik el teljesen egymást, de ettől a naptól kezdve nagyon közel kerül egymáshoz a Nap és a Vénusz, ami életünk minden területére pozitív hatással lesz.

Március 24-én kissé szétcsúszva érezhetjük magunkat, nehezebben mehet a koncentrálás és változatlanul kapkodóvá válhatunk. A nap energiáit földeléssel tudjátok megzabolázni. A legegyszerűbb, ha a feladatokhoz készítetek egy tervet, mikor mit végeztek el. Ugyanakkor földelés a földön mozgás, kertészkedés, főzés, és nem utolsó sorban az evés és a pihenés.

Március 26-án egyesíti erőit a Kos Nap és a Vénusz, ami újrakezdő és tüzes energiájával tölti fel kapcsolatainkat és jó hatással lehet anyagi ügyeinkre is. Erős kezdeményező energiák dolgoznak, így március 22-e után, egészen Teliholdig, bátran vágjatok bele a felkínált lehetőségbe, mert sorsikus támogatást élvezhettek.

Március 28-án 19 óra 48 perc, Mérleg Telihold lesz. A Teliholddal elindul az elengedős időszak, ami elsősorban abban segít, hogy elengedjünk minden megfelelési vágyunkat, amivel korlátozzuk, elbizonytalaníthatjuk magunkat a mindennapokban.

Március 30-án lehetőleg ne akarjunk nagy horderejű döntéseket hozni, mert nem igazán látunk tisztán, nehezebben megy a logikus átgondolás. Alkalmas nap viszont bármilyen művészi tevékenységre, segítésre és nem utolsó sorban meditációra, spirituális tevékenységekre.

 

Napsugaras, áldott tavaszi napokat kívánok mindenkinek!

 

Dudás Mária asztrológus
Dudás Mária
asztrológus
06/30-4515002

Őszi női elvonulás!

 

 

Tetszik az oldal? Oszd meg másokkal is!

Minden vélemény számít!