December jelentős napjai

jupiter_kicsiDecember 2-án estefelé a Jupiter (nagy szerencse bolygója) átlép a Bak jegyébe.
Ahogy már említettem a kontrollált, gyakorlatias hit előtérbe kerül, komoly dolgokban tudunk előrelépni, támogatást kapni. A bolygó égi útján 2020. december 20-ig tartózkodik ebben a jegyben.

December 3-a kapcsolati ügyekben előrelépést hozhat, akár új szerelem is beköszönthet a párkeresőknél. Azonban nagyon sok függ a gondolatokban megjelenő meggyőződéseinktől, a negatív beállítottság, a rossz minták, a másik nemről alkotott kritikák nem fogják meghozni az álompárt.
Érdemes más témákban is tudatosan figyelni a megjelenő gondolatokra, mert szenvedéllyel töltődnek, és ahogy felemelhetik érzelmi rezgésünket, úgy le is nyomhatják azt.

December 8-án kedvező energiákat kapunk anyagi vágyaink megteremtéséhez, és kapcsolataink is az elképzelt módon tudnak működni. Kimondottan kedvező a nap ahhoz, hogy másoknak segítő kezet nyújtsunk. Negatív hatása lehet, ha ragaszkodunk az elvárásokhoz, a kötelező feladatokhoz és közben nem engedjük meg magunknak a jó érzéseket, a boldogságot okozó pillanatokat.

merkúrDecember 9-én Nyilas jegyébe lép a Merkúr bolygó.
A gondolataink hittel, lelkesedéssel és optimizmussal töltődnek. Elménk azonban szeret elkalandozni a jövőbe, ami akadályozhatja a jelenre koncentrálást. Figyeljetek az összpontosításra, tudatosan lassuljatok le néha és pihentessétek meg elméteket, koncentrálva a jelenre, magatokra. A hittel telítődött gondolatok időnként mértéktelenül lovalhatnak bele egy elgondolásba, még akkor is, ha nincs feltétlenül igazatok. Hallgassatok meg másokat is, és próbáljátok ki a javaslatot, mielőtt nemet mondotok rá.

December 11-én hajlamosak lehetünk kötelességtudatunkkal lekorlátozni saját jó érzésünket, aminek aztán az lesz a vége, hogy vagy magunkba roskadunk, vagy elég gyászosnak látjuk az életünket. A valóság közel sem ennyire komor, tudatosan keressétek a töltődést, és az élményeket. Csak rajtatok múlik, hogy belső egyensúlyotok helyre álljon.

December 12-én Telihold lesz az Ikrek jegyében, ezzel elkezdődik az év utolsó elengedős időszaka, ami lehetőséget nyújt még arra, hogy letegyük a korlátozó párkapcsolati mintáinkat és az elvárásoknak való megfelelést.

varázslónőDecember 13-án Luca napja lesz, ami kedvez a varázslatoknak.
Luca napja nálunk félelemmel átitatott, a sötét erők élénküléséről szól, de más országokban a fény ünnepének tartják. Nekem ez utóbbi jobban tetszik, így én ezzel fogok azonosulni, de azért arról mindenképpen érdemes említést tenni, hogy ez a nap a varázslatokról szól, amikkel a bőséget és a szerelmet vonzhatjátok be az életetekbe. Tulajdonképpen a mai nap túlzásokra hajlamos energiája a varázslatokhoz mindenképpen támogatást nyújt, és szerencsét vonzhat be az életünkbe.

December 15-én kiugró lehetőségekkel találkozhatunk, ami segítséget nyújt ahhoz, hogy bátran vágjunk bele a változásokat hozó elképzelésekbe. Mivel fogyó Hold időszakát éljük, így ez a terhek alóli felszabadulásról szól most, ilyenkor nem jó új dolgokat elindítani. A nap a gyakorlatias dolgokban való előrelépést támogatja.

December 19-én a sorsbolygó szeretne határokat szabni, kitartást adva, és megtalálta játszópajtásnak a szenvedélyes skorpiós energiákkal feltöltődött Mars bolygó energiáját, ami épp érzelmektől van átitatva. A jó oldala ennek, hogy szívünk szerinti dolgokban nagyot haladhatunk. A rossz oldala, hogy megnövekedhet a manipuláció, kihasználás, taktikázás. Tehát óvatosan az olyan dolgokkal, ami túl szép, hogy igaz legyen.

VénuszDecember 20-án a Vízöntő jegyébe lép a Vénusz bolygó.
A bolygó a szabadság vágyával töltődik fel, így nagyobb késztetést érzünk arra, hogy új dolgokat próbáljunk ki, több szabadságot adjunk magunknak. Könnyebben kötünk barátságokat, alakítunk ki kapcsolatokat úgy, hogy mindeközben tekintettel vagyunk saját igényeinkre. Az energia segít abban is, hogy elengedjük a másoknak való megfelelést, és saját egyéniségünket toljuk előtérbe.
Azért legyetek tudatosak, mert nehezen láttok tisztán, nehezebben megy minden, ami logikus átgondolást igényel. Ugyanakkor okozhat kommunikációs problémát, elhallást, vagy éppen nehezebben nyitjuk ki a szánkat, és hallgatunk a békesség kedvéért.

baknapDecember 22-én 5 óra 06 perckor a Nap a Bak jegyébe lép. Ugyanezen a napon, majdnem egyidőben a Nap jegyváltásával, lesz a Téli Napforduló is, így lehetőség nyílik ismét elvégezni a Lencsemágiát a téli időszak bőségéért, jólétéért.
A Bak jegyében járó Nap egyfelől hozza a visszahúzódás vágyát, ugyanakkor tudatosan ki kell jelölnünk határainkat, mert hajlamosak lehetünk túlzott terheket magunkra venni. Ennek a következménye pedig az lehet, hogy ízületeink, térdünk fájdalommal jelezhet a túlzásba vitt munkától. Kötelességtudatunk, kitartásunk viszont növekszik, így a ránk váró feladatoknak maradéktalanul eleget tudunk tenni.
A nap energiáinak köszönhetően anyagi és kapcsolati témákban, minden amibe gondolatilag belemerevedtünk, abban egyre növekvő feszültséget érezhetünk. A cél hogy egy nem korlátozó biztonságot építsünk ki magunknak, amiben nincs helye a függőségen alapuló stabilitásnak.

December 24-én a céltudatos energiák segítséget kapnak az Uránusz bolygótól, így minden támogatott és előrelépést hoz, amiben változtatni tudunk, felrúgva a megszokásokat vagy akár a családi tradíciókat. Szenteste lévén eléggé különleges Ünnepre számíthatunk. Legjobb, ha tudatosan valami szokatlan dolgot csempésztek az estébe.

December 26-ára, Karácsony másnapjára esik az idei utolsó Újhold a Bak jegyében.
Nagyon érdekes Újhold köszönt ránk, ami folytatja tovább a céltudatos és a felszabadulást hozó energiák együttműködését, de most már a teremtésünket, új kezdetek lehetőségét támogatva.

December 27-én igazi áldást élhetünk meg a Nap és a Jupiter bolygó együttállásának köszönhetően. Így az Ünnepek elmúltával sem lesz hiányérzetünk, áldás árad ránk az Univerzumból. Mindenben előrelépést tapasztalhatunk, ami mellett elköteleződünk, és amiben hiszünk, ugyanakkor teszünk is a megvalósulásáért.

December 29-én a Bak jegyébe lép a Merkúr bolygó.
A könnyed Merkúr nem mondhatni, hogy otthonosan érezné magát ebben a jegyben, mondhatni inkább szenved ebben a „merev” közegben. Ennek köszönhetően nehezebben megy a rugalmas gondolkodás, nagyon beleragadhatunk egy bizonyos elképzelésbe. Viszont az is tény, hogy a komoly átgondolást igénylő feladatokban előnyös az energia.

December 30-án úgy érezhetjük, hogy kissé túlpörögtünk, sok gondolat cikázhat a fejünkben, ami megterheli idegrendszerünket. Adjatok magatoknak egy kis időt arra, hogy lenyugodjatok, sétáljatok egy kicsit vagy tornázzatok az leföldeli a szellemi energiákat.

 

Mindenkinek csodás decembert és Boldog Ünnepeket és Csodás Új Évet kívánok!

 

Dudás Mária asztrológus
Dudás Mária
asztrológus
06/30-4515002

Mi vár rád 2020-ban?

 

Tetszik az oldal? Oszd meg másokkal is!

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.