December hónap jelentősebb napjai – Milyen lesz az Ünnep?

decemberDecember 1-én hajnaltól érezhetjük a Vénusz bolygó és az Uránusz bolygó szembenállását. Ugyanezen a napon a Merkúr bolygó hátráló mozgásában visszalép a Skorpió jegyébe.
Az első hatás növeli belső feszültségünket, könnyen idegesítővé válhat környezetünk. Erre aztán ráerősíthet dél környékén a gondolkodásunkat befolyásoló energia, indokot találva a balhéra. Tudatosan úgy védhetitek ki a konfliktusokat, hogy egyfelől önként változtattok aznapi terveiteken, másfelől odafigyeltek gondolataitokra, nem hagyjátok elméteket a negativitás felé haladni. Összpontosítsatok a szép dolgokra, keressétek azt, amiért hálásak lehettek, ne annak adjatok energiát, ami bosszantó. Így aztán ezek az idegesítő hatások varázsütésre el is tűnnek.

December 2-án este a Vénusz bolygó átlép a Skorpió jegyébe.
A Skorpió jegye nagyon mély és szenvedélyes érzelmekkel tölti fel a Vénusz bolygó energiáit, ami azért nem a legkellemesebb környezet az égitest számára. Úgy érezhetjük, hogy borotva élen táncolunk, bármi kirobbanthatja a feszültséget Ilyenkor erősödik a féltékenységre, birtoklásra való hajlam. Ugyanakkor a jó oldala, hogy a szenvedélyes érzelmek is fokozottabban jelen lehetnek mindennapjainkban.

December 3-án feszültebb hatások működnek, amik könnyen okozhatnak hatalmi villongásokat, és komolyabb vitás helyzeteket, ami akár agresszív kitörésig is elmehet. Lehetőleg ma legyetek engedékenyebbek, keressétek a kompromisszumos megoldásokat és ne akarjátok akaratotokat mindenáron ráerőltetni másokra. Kihívásokkal találhatjátok magatokat szemben, de ne cselekedjetek gondolkodás nélkül. A közlekedésben is óvatosan, mert túlhevültségben balesetveszélyes helyzetbe lovalhatjátok magatokat. Legjobb, ha valamilyen módon kitomboljátok magatokat.

December 6-án könnyen lehet, hogy már ébredéskor azt érezzük semmihez sincs kedvünk, csalódottak vagyunk és legszívesebben téli álomba merülnénk. Se fizikailag se szellemileg nem vagyunk ilyenkor topon, így erre a napra ne tervezzetek komoly, tervezést igénylő feladatokat. Válasszátok egy kicsit a visszavonulást, olyan feladatokat, amiket egyedül kell elvégeznetek. Most rosszabbul viselhetitek a közös munkát, és az irányítást.

decemberDecember 7-én a Merkúr bolygó elindul előre, így már tisztábban látunk ügyeinkben és a kommunikációs problémák is megszűnnek. Most már lehetne új dolgokba kezdeni, de egy társuló hatás miatt (Neptunusz-Mars együttállás) most ez még nem annyira jó ötlet, várjatok vele pár napot.
Energiaszintünket is változatlanul valahol nagyon mélyen találhatjuk, mostanra már mindkét energiát adó bolygót (Nap és Mars) az érzelmek fékezik. Így nehezebben mozdulunk, akár azt is érezhetjük, hogy nincs kedvünk semmihez. Próbáljátok azokat a dolgokat időzíteni erre a napra, amit szerettek csinálni, ez feltölti energiátokat is. Kimondottan kedvező a nap jótékonysági feladatokra.
Mindemellett ezen a napon 8 óra 22 perckor lesz Újhold A Nyilas jegyében,
ezzel egy újabb teremtő időszak kezdődik. Az Újhold energiájának köszönhetően, nagyon hatásosan tudjuk jövőnket formálni. Az időszak feladata, hogy változtassunk családi korlátozó hitrendszereinken, amik meggyőződésként dolgoznak bennünk felesleges lemondásokra késztetve.

December 13-án Luca napja lesz és a Merkúr bolygó is átlép a Nyilas jegyébe.
Luca napja nálunk félelemmel átitatott, a sötét erők élénküléséről szól, de más országokban a fény ünnepének tartják. Nekem ez utóbbi jobban tetszik, így én ezzel fogok azonosulni, de azért arról mindenképpen érdemes említést tenni, hogy ez a nap a varázslatokról szól, amikkel a bőséget és a szerelmet vonzhatjátok be az életetekbe. Tulajdonképpen a mai nap túlzásokra hajlamos energiája a varázslatokhoz mindenképpen támogatást nyújt, és szerencsét vonzhat be az életünkbe.

December 16-a és 17-e hajtóerőt ad terveink megvalósításához.
Ez a 2 nap és az utána következő pár nap hatásait a Szaturnusz és a Plútó tevékenysége irányítja. A sorsbolygó szeretne határokat szabni, kitartást adva, a Plútó azonban szenvedélyt felkorbácsoló energiájával megtalálta játszópajtásnak a Mars bolygó energiáját, ami épp érzelmektől van átitatva. A jó oldala ennek, hogy szívünk szerinti dolgokban nagyot haladhatunk. A rossz oldala, hogy megnövekedhet a manipuláció, kihasználás, taktikázás. Tehát óvatosan az olyan dolgokkal, ami túl szép hogy igaz legyen.

December 20-a egy kimondottan kedvező nap, ha valami új dologba fognátok, ha valamit változtatnátok, vagy ha egyszerűen kiszakadnátok kicsit a napi rutinból. Erre a napra nagytakarítást, komolyabb kitartást igénylő munkát ne tervezzetek, mert attól csak idegesek lesztek. Ugyanígy padlóra kerülhettek, ha túlzottan ragaszkodtok a megszokásokhoz vagy az eddig jól bevált módszerekhez.

decemberDecember 21-én 23 óra 10 perckor a Nap a Bak jegyébe lép. Ugyanezen a napon, majdnem egyidőben a Nap jegyváltásával, lesz a Téli Napforduló is, így lehetőség nyílik ismét elvégezni a Lencsemágiát a téli időszak bőségéért, jólétéért.
A Bak jegyében járó Nap egyfelől hozza a visszahúzódás vágyát, ugyanakkor tudatosan ki kell jelölnünk határainkat, mert hajlamosak lehetünk túlzott terheket magunkra venni. Ennek a következménye pedig az lehet, hogy ízületeink, térdünk fájdalommal jelezhet a túlzásba vitt munkától. Kötelességtudatunk, kitartásunk viszont növekszik, így a ránk váró feladatoknak maradéktalanul eleget tudunk tenni.
A Nap folyamán kellemes hatások segítenek bennünket, amennyiben figyelünk gondolatainkra és a pozitív megvalósítás lebeg a szemünk előtt. A vásárlással óvatosan, mert könnyen túlköltekezhettek, amitől később lelkileg kerültök rossz állapotba.

December 22-én Telihold lesz a Rák jegyében, ezzel kezdetét veszi az elengedés időszaka. Év vége közeledtével igencsak hálásak lehetünk a lehetőségért, hiszen terheinket letéve léphetünk be az Újév kapuján. Hagyjátok az óévben mindazt, ami akadályozott eddig, hogy egyéniségként élhessetek, és elhiggyétek azt, hogy mindezt tehetitek fizikai és érzelmi biztonságot teremtve magatoknak.

KarácsonyibónBBHDecember 24-én leginkább lelki egyensúlyunkat befolyásoló hatás boríthatja fel a délután harmóniáját. Kérlek benneteket, hogy ne essetek túlzásokba, szépen osszátok fel a feladatokat egymás között, és akkor egy nagyon kellemes estét tölthettek szeretteitek körében. Szenteste varázsát nem a roskadozó asztal fogja megteremteni, hanem a szeretet amit egymás iránt érzünk.

December 25-én kicsit csalódottan indulhat a reggel, felerősödhet a szeretetlenség és a szegény én érzése. Gondoljatok arra, hogy a tegnap esti csodát bármikor megvalósíthatjátok, a szeretet és odafigyelés ott van bennetek, így a csoda is készen áll. Amennyiben nem fogadtatok szót, és mindent magatok megoldva, konfliktusba kerültetek, akkor ezt most engedjétek el, a mai napot még széppé tehetitek!

December 26-án, Karácsony másnapjára, ha vendégeket hívtok annak legyen valamilyen különleges módja, ne ti vállaljátok mindenki vendégül látását, hanem osszátok szét a feladatot, és akkor feledhetetlenné válik az együtt töltött idő.
Esti, családi programoknak kimondottan kedvez a nap.

December 31-ére sokan terveznek Óévzáró bulit, így szintén felhívnám a figyelmeteket a nap energiáira. Az este nem túl kedvező a nagy bulikhoz, mértéktelen eszem-iszomokra, inkább egy csendes, kellemes hangulatú baráti együttlétre alkalmas. Főként a skorpiós és bakos energiák dolgoznak, amikre nem túlzottan jellemző a nagy vigasság, inkább a visszavonultság és magunkba tekintés. Viszont jók az energiák spirituális dolgokhoz, Újévi varázslatokhoz, amit belecsempészhettek az estébe. Aki mégis valamilyen italozós buliba vág bele, csak óvatosan, figyeljetek a mértékre, mert hajnal tájékán erősebben hat az alkohol és elég kellemetlen másnapotok lehet.

 

Mindenkinek csodás decembert és Boldog Ünnepeket kívánok!

 

Dudás Mária asztrológus
Dudás Mária
asztrológus
06/30-4515002

 

 

Tetszik az oldal? Oszd meg másokkal is!

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.