Augusztusi horoszkóp részletek

Telihold2Augusztus 7. Telihold lesz a Vízöntő jegyében és ugyanezen a napon kezd el hátrálni az Uránusz bolygó is a Kos jegyében.
Érdekes hatás egyveleg, mert elengedünk, pont a szabadságunk érdekében, ugyanakkor az Uránusz bolygó, ami a Vízöntő jegyének uralkodó bolygója, szintén beleszól a helyzet megoldásába, hátráló mozgásával.
Teliholdról részletesen olvashattok: itt!

 

könyvírásAugusztus 10. Rák Vénusz szextil fényszögbe kerül a Szűz jegyében járó Merkúr bolygóval.
A hatás 2-3 napig fogja befolyásolni az életünket. Egyik oldala, hogy összeszedetten tudtok beszélni, írni saját érzelmeitekről. Kimondottan kedvező napok azoknak, akik írással foglalkoznak. Másfelől most van itt az ideje, hogy olyan dolgokat tegyetek, ami érzelmi töltekezést nyújt, vagy amire már régóta vágytok. Mivel a fényszög amivel a két planéta egyesíti energiáit egy lehetőséget nyújt, ezért fontos a ti részvételetek is, a pozitív megoldáshoz.

 

kezedbenadöntésAugusztus 11. Az Oroszlán jegyében járó Nap szintén egy szextillel kapcsolódik a Mérleg jegyében járó Jupiter bolygóval, de ezt a kellemes hatást a Plútóval alkotott fényszöge befolyásolja.
Legyetek tudatosak ezen a napon, mert a Plútó-Jupiter kvadrátnak köszönhetően, most a megfelelési vágy felerősödhet. Ez a belső késztetés akkor hatalmasodhat el rajtatok, ha ettől érzitek valakinek magatokat, fontosnak, és az a beidegződés dolgozik bennetek, hogy akkor kapjátok meg a vágyott elismerést, ha mások céljait tekintitek elsődlegesnek. Lehetőségetek nyílik arra, hogy a saját érdeketek szerint alakítsátok tevékenységeteket, de ehhez határozott döntések és tettek szükségesek.

 

önszeretet2Augusztus 12. a Rák jegyében járó Vénusz trigon fényszöggel egyesíti energiáját a Halak jegyében járó Neptunusszal.
Ez a hatás nagyon érzékennyé tehet, ugyanakkor erősebben dolgozik bennetek a segítőszándék is. Arra azonban ügyeljetek, hogy csak akkor segítsetek másoknak, amikor megkérnek benneteket, és csak olyan dolgokban amik valóban a ti feladatotok. És lebegjen mindig a szemetek előtt, hogy önmagatokért vagytok szerethetők, nem kell ehhez semmit tennetek.
Emellett egy nagyon kreatív napnak nézhettek elébe, amikor a megérzések segítik munkálkodásotokat.

 

Augusztus 13-14. az Oroszlán jegyében álló Nap trigon fényszöget alkot Nyilas jegyében járó Szaturnusszal.
Szinte szárnyalhattok, bármire képesnek érezhetitek magatokat, ha hisztek magatokban. Persze ennek a hatásnak is meg van az árnyoldala, ha bizonytalanok vagytok. Ilyenkor az a téveszme ütheti fel a fejét, hogy még több feladatot kell vállalnotok azért, hogy elismerjenek benneteket. Nagyszerű ez a két nap arra, hogy megvizsgáljátok életetek minden területét, hogy lássátok mi az, ami valóban benneteket szolgál és mi az ami nem.

 

retrogradmerkurAugusztus 14. a Merkúr bolygó hátrálni kezd.
Nehezítetté válik a kommunikáció, a logikus gondolkodás, és a mozgékonyság. Ha tehetitek ebben az időszakban lehetőleg ne írjatok alá szerződéseket, ha mégis muszáj, akkor alaposan olvassátok el az apró betűs részeket is! Figyeljetek oda autótokra, a szükséges javításokat végezzétek el rajta, nehogy meglepetéssel szolgáljon.
Próbáljátok a problémákra jelekként nézni, mit akar jelezni felétek. Pl. ha nem tudtok csatlakozni az internetre, akkor ne dühöngjetek, hanem kapcsoljátok ki a gépet, és pihenjetek, menjetek szórakozni. Ha az autótokkal akad probléma, nézzétek meg a meghibásodott alkatrész mit jelent az autó működésében, és vajon mire hívhatja fel a figyelmeteket saját életetekkel kapcsolatban.

 

Augusztus 17. Rák jegyében járó Vénusz, egy feszült fényszögben (kvadrát) csatlakozik a Mérleg jegyében járó Jupiterrel.
Szintén egy 2-3 napig fennálló hatással van dolgunk. Az érzelmes jegyben álló Vénusz bolygó, hatásával azt szeretné elérni, hogy saját jó érzésetek szerint töltsétek a napot, és a ti lelki igényetek legyen az elsődleges. A Jupiter bolygóval alkotott feszült fényszöge viszont, meg akarja mutatni számotokra, hogy mi valóban a ti jóérzéseteknek megfelelő elfoglaltság, és mik azok, amiket megfelelési vágyból tesztek, de már szinte észre sem veszitek azt. Ezen a napon remek lehetőség nyílik arra, hogy gyakoroljátok a nemet mondást, és felfedezzétek lelketek boldogságforrását.
Pénzügyekben óvatosan, lehet, hogy a nemet a mértéktelen költekezési vágyatokkal kapcsolatban is ki kell mondani.

 

megujulásAugusztus 20-21-22. az Oroszlán jegyében álló Mars szextil fényszöggel egyesíti energiáját a Mérleg jegyében álló Jupiter bolygóval. Ez eddig jó is lenne, ha mindebbe nem szólna bele egy feszült kvadráttal a Szaturnusz. És még egy lázadó hatás is ezekben a napokban aktivizálódik, amit az Oroszlán jegyében járó Nap és a Kos jegyében hátráló Uránusz bolygó trigonja okoz.
Kezdjük ennek a hatás halomnak a jó oldalával. Unatkozni biztosan nem fogunk, mert igen aktív energiák dolgoznak. Alkalmas napok arra, hogy megújuljunk, valamilyen új dologba fogjunk, ami saját érdekünket szolgálja. Mivel Újhold közeledik, érdemes önvizsgálatot tartani, és a tapasztalatok alapján új célokat tűzni magatok elé, ehhez remek ötletek juthatnak eszetekbe.
Viszont ez a három nap kissé megcibálhatja a túl öntelt oroszlánkodók bajszát. Egyfelől felerősödik, akár mértéktelenné is válhat némelyeknél az önteltség, tévedhetetlennek hihetik magukat, ami aztán meghozza a sorsikus tanulnivalót és a büszke király könnyen a földre kerülhet, egy egója kapta pofon által.

 

Augusztus 21. Újhold lesz az Oroszlán jegyében.
A feladat, hogy a változásokat, amiket elhatároztatok és elindítottatok, vagy a tapasztalatokat, amikkel az elmúlt időszakban gazdagabbak lettetek, most a mindennapokba is beépítsétek. Az időszak alkalmas arra, hogy önmegvalósításotok, egészségetek érdekében tevékenykedjetek, egyfajta rutinná alakítva az újdonságokat.

 

szűznapAugusztus 23. 6 óra 17 perc a Nap a Szűz jegyébe lép.
A planéta ebben a megfontolt jegyben lehetőséget biztosít arra, és támogat benneteket, hogy a környezetetekbe illesszétek az újjászületett önmagatokat. Segítségével a számotokra lényeges dolgokra tudtok koncentrálni, és a lényegtelen dolgokat kiszelektálhatjátok. Újdonsült énetek képessé válhat az élet „kihívásainak” megválaszolására, és a továbblépésre.

 

 

Augusztus 24. a Kos jegyében járó Uránusz és a Rák jegyében álló Vénusz feszültségbe kerül egymással (kvadrát).
Elég feszült napnak nézünk elébe, ami könnyen komoly konfliktusokat okozhat. A robbanásveszélyes helyzetet úgy tudjátok kivédeni, ha egyfelől gondoskodtok az energiáitok levezetéséről, másfelől kicsit kiszakítjátok magatokat a mindennapok monotóniájából.

 

oroszlan_venuszAugusztus 26. a Vénusz bolygó az Oroszlán jegyébe lép.
Az Oroszlán jegye kedvez a Vénusz igényeinek, de a hangsúly most a külsőségekre, a csillogásra helyeződhet. Mindenki érezheti az ösztönzést, hogy felhívja a figyelmet magára, hogy kapcsolataiban vezéregyéniséggé váljon. Ugyanakkor a pénzköltés is vonzóbbá válhat, főleg, ha nem érzitek elég biztosnak magatokat, és ezt külső megjelenésetekkel akarjátok kompenzálni.
Amennyiben az elmúlt időszakban folyamatosan erősítettétek önbizalmatokat, a nap segítő kezet nyújt számotokra, és lehetőséget biztosít kapcsolatépítésre, vagy akár pezsgőbb társasági életre.

 

Augusztus 28. a Nyilas jegyében álló Szaturnusz kedvező energiakapcsolatba kerül a Mérleg jegyében járó Jupiterrel.
A két sorsbolygó egyesíti energiáit, és lehetőséget nyújt számotokra, hogy elvégezzétek az utolsó simításokat is a megfelelési vágyatok elengedésével kapcsolatban. Felismeréseket hozhat, és az már csak rajtatok múlik, hogy kihasználjátok és változtattok vagy teszitek továbbra is azt, amit eddig.
A hatás jó oldala, hogy terjeszkedési, növekedési vágyatok most kitartással párosul, ami üzleti, munka ügyeiteket is jó irányba terelheti.

 

Augusztus 29. a Szaturnusz bolygó elindul előre.
Már nagyon vártuk ezt a napot, végre vége a vizsgáztatásnak, és ha sikerült magunkba vetett hitünket akadályozó mintáktól megszabadulni, akkor mostantól a sors támogatását élvezhetjük.
Azt gondolom ez elég jó zárszó, ehhez a kihívásokkal teli hónaphoz.

A hónap általános hatásait elolvashatod itt!
Mindenkinek kívánok nehézségektől mentes, fejlődést hozó hónapot!

 

Dudás Mária gyermekasztrológus
Dudás Mária
asztrológus
06/30-4515002

Ismerd meg magad!

 

Tetszik az oldal? Oszd meg másokkal is!

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.