2020. októberi horoszkóp – Váratlan kihívások, gyökeres változások

oktober_szuretMár jó ideje változások, kiszámíthatatlanság szövi át a mindennapjainkat, ha eddig tudatosan tevékenykedtünk fejlődésünkért, akkor most feljebb léphetünk egy szinttel. Azonban a tétlenkedőknek, a megszokásokhoz rugalmatlanul ragaszkodóknak már közel sem lesz ennyire kellemes ez a hónap. Az uránuszi energiák tanításokkal állíthatják szembe a változásokkal szemben ellenállókat, amivel egyre nagyobb nyomás nehezedhet rájuk. Még most sem késő, választhatjátok a fejlődés útját, elengedve mindazokat a meggyőződéseket, napi rutinokat amikhez hozzászoktatok eddig.

Októberben tovább erősödik a külső-belső harmónia iránti igény, az érzelmi biztonság megteremtésével fűszerezve. Fontossá válik, hogy mindez otthonunkat és általánosságban a mindennapokat is érintse. A változások bevezetése érintheti a munka, szórakozás és az érzelmi biztonság egyensúlyának megteremtését, amivel a szürke hétköznapokat a szeretet fényével tehetitek ragyogóbbá. A függőségi, megszokási és a megfelelési vágy által összetartott kapcsolatoknak nem kedvez a hónap, a letisztulás folyamata ezeket is érinteni fogja. Ugyanígy nem kedvez annak, ha a hiányra, veszteségre fókuszálunk és a saját felelősség megtalálása és felvállalása helyett még mindig másokra (akár családi mintákra, gyermekkorunkra) mutogatunk. Saját életünkben csakis mi tudunk változásokat előidézni, és ahhoz muszáj néha döntéseket hozni, még akkor is, ha fájdalmas az számunkra.

woman-2827333_640Mivel az időszak inkább a visszahúzódást, a korlátozott családi, baráti együttléteket teszi lehetővé, ezért tudatosan keressetek olyan elfoglaltságokat, amit egyedüllétben is megtehettek, és lelki töltekezést nyújt számotokra. Az energiákban az látszik, hogy esély van újabb korlátozásokra, főleg a hónap közepe felé. Segítségünkre vannak a hónap elején a mérleges energiák, de csak akkor, ha ebbe is belevisszük a frissességet, a változásokat és nem a megszokott, ösztönös minták irányítanak. Tehát ha több időt töltötök otthon, akkor az ne a több házimunkáról, feladatokról szóljon, hanem a pihenésről, gondtalan szórakozásról. A hónap második felétől erősödnek a skorpiós energiák, amik félelmeket gerjeszthetnek bennünk és akadályozhatják érzelmi biztonságunkat is, ha nem vagyunk résen. Főleg gondolatainkra kell odafigyelnünk, és lehetőleg kerülni a rémhírterjesztőket, sopánkodókat és félelmeket generálókat. A helyzetet nem kell elbagatelizálni, de félni sem, mert a félelem egyfelől akadályozza boldogságunkat, másfelől mérgezi a lelkünket. Mi magunk vagyunk elménk irányítói, így eldönthetjük, mire fókuszálunk. Nyíljatok meg a szeretet előtt, és ti magatok is áramoltassátok a szeretetet mások felé. Higgyetek abban, hogy minden okkal történik és mindenben megtalálhatjuk a tapasztalatszerzés lehetőségét, ami fejlődésünket támogatja.

Hallgassatok jobban a megérzéseitekre, bevillanó ötleteitekre, hiszen lelketek gondolataitokon keresztül üzen most. A biztonság érdekében több lemondásra van szükségünk, és az Univerzum is azt várja tőlünk, hogy befelé figyeljünk, és kicsit lelassuljunk. Egyfajta egyensúlyt kell teremteni a mindennapi munka és a saját lelki igényünk között.

RetrogradeNézzük meg kicsit részletesebben az általános energiákat, kezdve a retrográd hatásokkal.
A régi hátrálók közül a Plútó bolygó
október 4-én irányt vált és elindul előre égi útján. Azonban ezzel nem fejezi be munkálkodását, hiszen még igencsak közel vannak egymáshoz a Szaturnusz bolygóval, így a hónap elején még erősebben kerülhetnek felszínre a generációs minták.
A hátrálók régi csapatához tartozik még a Neptunusz bolygó, aki június 23. óta hátrál. Változatlanul érezhetjük időnként, hogy minden kissé zavarossá válik, áldozatnak érezhetjük magunkat, a túl sok lemondás miatt, és egyre erősebb nyomást kaphatunk, ha áldozati hitrendszerek dolgoznak bennünk.
A Neptunusz jó analógiája a megérzés, a feltétel nélküli szeretet, a meditáció. Most megérzéseinkre hallgatva sokat változtathatunk a tudattalanban dolgozó lemondásra buzdító meggyőződéseinken.
A Bika jegyében tartózkodó Uránusz bolygó, augusztus 16-tól hátrál és ez jövő év január elejéig így is marad. Mindenki életében másképpen jelenik meg, hiszen befolyásolja a hatást, hogy melyik életterületünket érinti. Az viszont biztos, hogy aki még mindig nem változtatott, azt most erőszakolni fogja, hogy lépjen végre.
A bolygó energiája mindazokban fog segítő kezet nyújtani, ami a változást szolgálja, és ami egyfajta eredetiséget képvisel. Magunkban kell megtalálni a szellemi szabadságot, ami mindenki számára elérhető. Különösen ebben a hónapban fontos, hogy valóban tegyünk lépéseket magunkért, mert a bolygó keményebb tanításokkal „kényeztethet” bennünket.
Újként csatlakozik a hátrálókhoz a Merkúr bolygó, ami október 14-én kezdi retrográd mozgását és egészen november 4-ig így is marad. Már gyakorlottak vagyunk az ilyen időszakokban, hiszen évente háromszor tapasztalhatjuk meg hátráltatását. Lehetőleg ne erre az időszakra időzítsetek komolyabb döntéseket, nagyobb értékű tárgy vásárlását, és végezzétek el az aktuális karbantartásokat a műszaki cikkeken. Emellett figyeljetek a kommunikációra, és ne idegesítsétek fel magatokat, ha minden kommunikációs eszköz és lehetőség lassított felvételként működik.

teliholdlélekA hónap kezdő energiáinak pozitív megnyilvánulását a változást támogató energiák adják, ha célként a belső egyensúlyteremtést és a saját lelki igényünkre való figyelést tűztük ki. Azonban ellenoldalként, „segítőként” ott áll a Szaturnusz-Plútó-Jupiter együttállása, hogy megmutassa számunkra az önkorlátozó, és változást akadályozó még mélyben bujkáló mintákat, meggyőződéseket. Tudom már unjátok, hogy mindig ezzel jövök, de higgyétek el, még én is szembesülök a mindennapokban a saját becsípődéseimmel, amik még valamilyen sértettséget, haragot vagy fájdalmat tárolnak. A tapasztalatom az, hogy ezek általában olyan ügyek, amikkel kapcsolatban kimondatlan dolgok maradtak, és hiába a megbocsátás, ezek kitartóan benne ragadtak a tudattalanban. Mindaddig ott bujkálnak amíg valamilyen módon nem mondjuk ki mindazt, ami bennünk ragadt. Nem kell ezt személyesen megtenni, elég ha kicsit félrevonultok, magatok elé képzelitek a másik felet, és mindent elmondtok neki, amire nem volt módotok. Közben hagyjátok az érzelmeiteket szabadon kiáradni, lehet dühöngeni, ordítani, sírni, minden megengedett.
A hónap érdekessége, hogy Teliholddal kezdődik és az utolsó napon is Telihold lesz ismét. Elengedéssel kezdünk, és Halottak napja előtt nem sokkal, elengedéssel fejezzük be a hónapot.

Bővebben elolvashatod itt!

Dudás Mária asztrológus
Dudás Mária
asztrológus
06/30-4515002

Mivel blokkolod a változásokat?

Tetszik az oldal? Oszd meg másokkal is!

Minden vélemény számít!