2020. márciusi horoszkóp – Varázslatos tavasz a csillagok fényében

március2Az év harmadik hónapjához érkeztünk, ami régi elnevezésében is megmutatja a hónap energiáinak kettősségét. Hívták a Böjt máshavának és Kikelet havának is. Egyszerre folytatódik a visszavonultság, megtisztulás és az új kezdetekre való készülés, hiszen március 20-án, nem sokkal a Nap Kos jegyébe lépése után, 4 óra 50 perckor lesz a tavaszi Nap-éj egyenlőség, ezzel hivatalosan is megkezdődik a tavasz. A természetben egy új kör indul, és életünkben is lehetőség nyílik erre a hónap támogató energiáinak köszönhetően.

A hónap a halakos és bakos energiákkal kezdődik, és ez fogja meghatározni a hónap feladatát is. A hónap energiái álmaink gyakorlati megvalósítását, szemléletünk megváltoztatását segítik. A megvalósítást a szeretet és a kitartást hozó energiák támogatják. A gyakorlati lépések megtétele azonban a mi feladatunk, ha csak várjuk a csodát, akkor csalódottak lehetünk.
Lehetőségünk nyílik arra, hogy átértékeljük mindazt, ami eddig a biztonság látszatát keltette, és ami miatt nehezebben tudtunk mozdulni. Az energiák támogatnak abban, hogy átlépjük saját határainkat, elengedve a biztonságos fogódzkodókat és a kételkedéseket. A hónap vége jutalmul segít abban, hogy egy korlátoktól mentes, felszabadító újjászületésben legyen részünk.
Azonban ha nem hiszünk magunkban, vagy gondunk van az önszeretettel, akkor mindent nehézkesebbnek érezhetünk, és az önsajnálat is úrrá lehet rajtunk. Arra kell gondolnunk, hogy most a sorsikus segítség adott ahhoz, hogy mindazt megvalósítsuk magunknak, amit szeretnénk elérni. Természetesen itt racionális célok szükségesek, szintén csalódhatunk, ha valóságtól elszakadva szeretnénk alakítani életünket.

merkúrA hónap elejének jelentős hatása a Merkúr bolygó elindulása előre, ami által egy időre szünetelnek a retrográd hatások. Az energiák is támogatóak, ha saját céljaink megvalósításán ügyködünk.

A hónap második felében már felbukkannak a kosos és a vízöntős energiák, így a hónap vége felé, már egyre jobban érezhetjük a tavaszi energiák megjelenését, és az ezzel együtt járó újjáéledést is. Mivel elég aktív energiák dolgoznak össze, ezért igyekezzetek többet mozogni, sokat sétálni az ébredező természetet csodálva, hogy fizikailag és lelkileg is töltekezni tudjatok.

Ez a hónap, Teliholddal kezdődik március 9-én, ami a Tízmilliószoros nap energiájával egyesülve támogatja elengedéseinket. Március 24-én Kos Újholddal zárjuk a hónapot, ami segíti a tavaszi újjászületésünket. Így ha kihasználtátok az áldásos energiát, akkor most valóban egyfajta ébredést élhettek meg, bevonzva életetekbe az Újholdas időszak csodáit.

Ebben a hónapban a bolygók hátráló mozgással nem zavarnak meg bennünket.
A Merkúr bolygó február 17-től hátrált, de március 9-én már a Vízöntő jegyében megáll és 11-én elindul végre előre. Rendezhetjük gondolatainkat és életünket is. A tavasz közeledtével az új lehetőségek is felbukkanhatnak előttünk.

A hónap jelentősebb napjait olvasd el itt!

Dudás Mária asztrológus
Dudás Mária
asztrológus
06/30-4515002

Út az önbizalomhoz!

 

Tetszik az oldal? Oszd meg másokkal is!

Minden vélemény számít!