2020. február havi horoszkóp – Kiugró változások hónapja

februárAz év 2. hónapja, és a kettes számhoz hűen némi feszültséget érezhetünk a hónap energiájában is. Ekkor van farsang és a legtöbb bál, ugyanakkor a hónap második felében már inkább csökkenő energiát érezhetünk, ami visszahúzódásra, elmélyülésre ösztönöz bennünket. A kettősséget az adja, hogy egyfelől változást siettető energiák dolgoznak bennünk, mégis nehezebben megy a logikus tervezés, és érezhetünk egyfajta zavarodottságot. Ez komoly feszültséget okozhat, ha nem fogadjuk el, hogy most nem fog semmi menni a megszokott módon.
Egyes források szerint a hónap a tisztulás ünnepéről (februarius mennis) kapta nevét, de régen hívták a Böjt elő havának vagy Jégbontó hónapnak is. Mindegy is a lényeg, hogy hivatalosan a tél utolsó hónapjához érkeztünk, ami a sokszínű energiáknak köszönhetően nem tűnik egy könnyű hónapnak. Zaklatottnak érezhetjük magunkat, ezért tudatosságra van szükségünk, odafigyelve belső jelzésünkre, hogy változtatnunk kell a hozzáállásunkon.
Egyfajta szakítópróba lesz, ami lelki síkról indul, és akár családi, akár párkapcsolatokat, de testvéri kapcsolatokat is érinthet. Ez a hónap leginkább az elengedésről szól, hogy megkönnyebbülve lépjünk be a tavasz kapuján.

retrogradmerkurA hónapban lesz egy komolyabb retrográd hatás, ami nem segíti tisztánlátásunk, hiszen a gondolkodásunkért felelős Merkúr bolygó vált irányt a hónap közepén. Az égitest február 16-án megáll égi útján és 17-én indul a látszólagos hátráló mozgás. Mozgásában március 4-én visszatér a Vízöntő jegyébe, majd március 9-én fog megállni és március 11-én elindulni előre. Ebben az időszakban problémákat érezhetünk a kommunikációban, nehezebben értetjük meg magunkkal a másik emberrel, ahogy mi magunk is nehezebben értjük meg mások elképzeléseit. Ugyanezt érezhetjük a kommunikációs eszközök működésében, időnként kisebb vagy nagyobb káoszt tapasztalva.
A január végi Újholdnál lehetőségünk nyílt ahhoz, hogy megújítsuk helyzetünket a családban és kapcsolatainkban is. Ettől még persze lehetnek megoldásra váró feladatok, amik családi kapcsolatainkat érintik, ebben segít a februári Telihold és Újhold, mert a cél az, hogy a tavasz friss energiáját egy minőségileg magasabb szinten élhessük meg.
A hónap energiája hatással lehet saját belső egységünkre, harmóniánkra, ha ezzel hadilábon állunk. Sokszor hivatkozok a saját felelősség felvállalására, és ez nem véletlen, mert a két sorsbolygó (Jupiter és Szaturnusz) a Bak jegyében áll és tisztító munkájukat segíti a Plútó hatása is. Most azonban fontos lesz a közös felelősség felvállalása is, a közös célok érdekében. Tapasztalataink abban segítenek majd, hogy ebben meglássuk a határt, mi valóban a mi feladatunk, és mi az amit közösen kell megoldanunk.

Ebben a hónapban feszültséget főleg akkor érzünk, ha még mindig egyhelyben topogunk, és még midig nem teszünk lépéseket azért, hogy sorsunk jobbra forduljon. Érdemes tudatosan figyelni önmagunkra, a nehézséget okozó eseményekre, és változtatni az önkorlátozó viselkedési mintáinkon.

önszeretetKezdjük saját magunkkal.
Belső feszültségünk egyre növekedhet, ingerültebbé válhatunk, ha nem vagyunk egységben, ha belső harmóniánk felborult. Ennek oka, hogy lelki szinten igényeljük a változásokat, és ebben most már az Uránusz bolygó is „segít”, nem tűrve a halogató magatartást. A sors támogatását akkor élvezhetjük, ha szívünk szerinti dolgokat teszünk, odafigyelve lelki igényeinkre, ellenkező esetben egyre inkább késztetést érzünk arra, hogy kiszaladjunk a világból. A megoldást az hozhatja el, ha nem hallgatunk, hanem kimondjuk azt, amire vágyunk és változtatunk azon, amit korlátozónak érzünk.
Természetesen vannak olyan helyzetek, amikor nem tehetjük azt, amit szeretnénk, egyenlőre nem érzünk erőt ahhoz, hogy változtassunk. Ilyenkor a megoldás az elfogadás és a szemléletváltás. Amikor egyfolytában azon kesergünk, milyen rossz dolgunk van, azzal csak a rosszat erősítjük, és magunkat egyre jobban lelombozzuk. Viszont ha keressük a nem annyira jóban a jót, akkor az lelkünknek is jót tesz, és csodás megoldásokat vonzhat be az életünkbe. Bármikor megállhattok egy pillanatra, megpihenhettek és saját magatokra figyelhettek, megadva magatoknak a boldog pillanatot. Nem mindegy hogyan gondoltok saját életetekre és mindez csak két betűn múlik. Gondolhatjátok azt hogy „Szar az élet” de azt is hogy „Szép az élet. Nem mindegy melyik verziót erősítetek.

januar2Folytassuk a kapcsolatokkal.
Amikor a családi kapcsolatokat még mindig a felesleges terhek felvállalása, régi korlátozó családi viselkedési minták vezérlik, akkor felerősödhetnek az ellentétek, ami elég hangos robajjal törhet ki. Ugyanakkor mi is egyre rugalmatlanabbá, merevebbé válhatunk. Testi szinten akár ezt érezhetjük mozgásunkban, térdproblémákban, hát/derék fájásban vagy kövesedésben. A harmóniát viszont visszaállíthatjátok tisztázó beszélgetéssel és egyfajta újratervezéssel, ami mindenki céljaira tekintettel van. Egyszerre van szükség csapatmunkára, de a csapatmunka mellett az egyéni célok tiszteletben tartására is. Tehát a megoldást azt fogja elhozni, ha szembenézünk a konfliktusforrásokkal, megoldást keresünk, bízva magunkban és kiállva saját érdekünkben. Ha úgy érzitek egyedül nem megy, akkor a hónap energiái segítenek abban is, hogy külső megoldást kérj, valamilyen önismereti módszer elsajátításába kezdve. Azt viszont tartsátok szem előtt, hogy senki nem tudja a bennetek lévő blokkot nélkületek kioldani, törölni. A Ti belső munkátok nélkül ez csak látszatmegoldást hozhat, másra hárítva a felelősséget.

Tehát keressétek februárban is a megoldásokat, változtassatok, alakítsátok át, amit szükséges, de ne csak fejben, hanem a gyakorlatban is. Zseniális ötleteitek lehetnek, de azokat helyettetek senki nem fogja megvalósítani, és az Univerzum is csak akkor tud támogatni benneteket, ha belevágtok és kipróbáljátok az ötlet működőképességét.

A hónap vízöntős és nyilasos energiák dominanciájával indul, így érdemes kihasználni az első 2 hetet bolondozásra, mulatozásra, majd az utána következő időszakot már inkább a visszavonulásra, a tavaszra való felkészülésre.

A hónap jelentősebb napjait elolvashatjátok, ha ide kattintotok!

Mindenkinek csodás februárt kívánok!

 

Dudás Mária asztrológus
Dudás Mária
asztrológus
06/30-4515002

Nyári női elvonulás az egyensúlyteremtés jegyében

Tetszik az oldal? Oszd meg másokkal is!

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.