2020. augusztusi horoszkóp – Sorsikus rendteremtés

augusztusAugusztus az új kenyér hava, amit a frissen learatott termésből sütnek. Ahhoz, hogy megsüthessünk kenyerünket, szükség volt komoly, alázatos munkára, felelősségtudatra és a természet törvényeinek elfogadására. Életünkben ez szimbolikusan is megjelenik ebben a hónapban, tükrözve az elmúlt hónapok munkáját. Ha jól dolgoztunk eddig, akkor életünkben is komoly változásokat tapasztalhatunk, de folytatnunk kell a megkezdett munkát ebben a hónapban is. Egy olyan élet megteremtésén dolgozunk már egy ideje, amiben valóban önmagunk lehetünk, ahol tisztelik belső értékeinket, és nem érezzük kényszerét annak, hogy mások elvárásának feleljünk meg. A lélek sorsikus szándékát támogató tettek annyira felszabadítóak lehetnek, hogy a hónap nehéz energiái közt is megőrizhetjük belső egyensúlyunkat. Ehhez azonban szükség lesz arra, hogy ebben a hónapban ne az akarat és az egó irányítson bennünket, különben komoly nehézségekkel találhatjuk szemben magunkat.

szaturnusz2A hónap bővelkedik kihívásban, az Univerzum nagyon aktívan „segíti” fejlődésünket. Az időszakot szimbolizáló horoszkóp csúcsán a Szaturnusz bolygó (sors akaratát képviselő égitest) áll, ami jelzi, hogy erősen szemmel vagyunk tartva. Tehát, ha tudatosan figyelünk és a sors akarata szerint alakítjuk elképzeléseinket, akkor támogató hatását érezzük. Azonban, ha türelmetlenek vagyunk, saját fejünk után mennénk, ragaszkodva saját akaratunkhoz, akkor folyamatosan érezhetjük, hogy falakba ütközünk. Minél jobban akarunk, szinte már görcsösen, annál kevésbé fog bármi sikerülni.

ddf21953e5b4381c86ce02b0872dd0bcA helyzetet nehezíti, hogy csábító célok fogalmazódhatnak meg bennünk, amik hajszolnak bennünket valami érték megszerzése felé. Most azonban nem a felhalmozás, birtoklás ideje van. Inkább egyfajta rendrakásra van szükség, legyen szó fizikai vagy lelki lomokról. Érdemes átgondolni, hogy otthonunkban milyen lomokat tárolunk? Mi az, ami a valamire még jó lesz minősítés miatt halmozódik pincében, padláson vagy a szekrényünkben. Aztán nem árt benézni a kamrákba, főleg azoknak, akik a karantén idején élelmiszert halmoztak fel. Vajon a lejárati idő előtt fel tudják mind használni? Nagyon sok család került kilátástalan helyzetbe a karantén időszakában, kezdve azokkal, akik amúgy is rászorulók, folytatva azokkal, akik ekkor vesztették el a munkájukat. Ők nagyon örülnek minden segítségnek, ti pedig az önkéntes áldozatvállalással elnyeritek a sors támogatását.

Tehát a felhalmozás, bebiztosítás helyett, az augusztus inkább a letisztulás, megújulás időszaka lesz. Szelektáljatok mindent, amire már nincs szükségetek, ez egyfelől az energiákat is letisztítja, felfrissíti, másfelől helyet csinál az újnak.

szomorusagLelki síkon is érdemes rendet tenni, hiszen a hónap energiái a lelki terhek, önkorlátozások letételét is támogatják. Igaz a Plútó és a Jupiter már távolodik egymástól, de még annyira nem távolodnak el, hogy tudattalanunkat felforgató hatásukat ne éreznénk. Ráadásul a Szaturnusz bolygó is elég közel ér a Plútóhoz, ami hangulatunkra is rányomhatja a bélyegét, ha nem figyelünk tudatosan. Itt megint az lesz a feladat, hogy ne akarjunk árral szemben úszni, hagyjuk, hogy a sors irányítsa lépteinket, és megmutassa számunkra a helyes utat. A Szaturnusz az Univerzális törvényeket képviseli, ami fizikai síkon a törvények betartását is jelenti. Így jobb, ha odafigyelünk a szabályokra, főleg azokra, amik ellen nem tudunk tenni mást, csak betartani. Az idegesség, türelmetlenség, konokság nem segít. Annál inkább támogat bennünket a saját felelősség felvállalása, és lelki harmóniánk biztosítása. Nem kell örülnünk a nehézségeknek, a rossz dolgoknak, de megkereshetjük benne a tanítást, okulva a helyzetből. Ez hozza majd meg számunkra a fejlődés és a boldogság lehetőségét. A nehézségek csak a problémák okaira akarják felhívni a figyelmet, segítve ezzel a megoldást és a változást.

anyagibőségAnyagiak tekintetében legyetek óvatosak és körültekintőek, ugyanis a hónap energiái akadályozzák a tisztánlátásunkat. A Neptunusz bolygónak köszönhetően könnyebben elszakadhatunk a valóságtól, csábító célok fogalmazódhatnak meg bennünk, aminek nem most van itt az ideje.
Mindemellett nehezebben igazítjuk tetteinket a megfogalmazódott gondolatainkhoz, ami újabb bizonytalanság forrása lehet bennünk. Olyan szépen el tudjuk képzelni mit is szeretnénk (ami persze elég távol lehet a realitástól) aztán amikor a megvalósítást tervezzük, nem tudjuk merre is induljunk. Vagy épp ellenkezőleg össze-vissza kapkodunk, megyünk a saját fejünk után, meggondolatlanul. Könnyen beleeshetünk abba, hogy a vágyaink megvalósulásában lássuk a boldogságunkat, ami viszont megakadályozza könnyedségünket és azt, hogy a jelen eredményeinek tudjunk örülni.

Ez a hónap is igen jelentős, hiszen későbbi életünket is komolyan befolyásolja, ha hagyjuk, hogy az Univerzális energiák utat mutassanak számunkra. Augusztus elején a Telihold segít abban, hogy a komfortzónánkban tegyünk rendet, és szelektáljunk mindazokat a dolgokat, ösztönös cselekvési mintákat, amik lelki felszabadulásunkat akadályozzák. Majd Augusztus 19-én az Újhold segíti, hogy mindezt a saját önmegvalósításunk érdekében hasznosítsuk.

uranuszEbben a hónapban a Szaturnusz mellett a felforgató Uránusz is jelentősen igyekszik segíteni bennünket, főleg az egós igyekezetünktől való megszabadulásban. Azonnal meg fogjátok érezni, ha az akarás viszi a prímet, és ti próbáltok irányítani. Legegyszerűbb esetben idegességet, belső feszültséget okozhat, de komolyabb esetben pofára eséseket, konfliktusokat és veszteségeket is eredményezhet. Mivel a hónapban az Uránusz bolygó hátráló mozgásba fog, ezért folyamatos, tudatos figyelemre lesz szükség ahhoz, hogy a segítő oldalát használjátok ki és ne a hátráltató jelenjen meg életetekben.

Az általános hatások mellett nem könnyítik meg helyzetünket a hátráló bolygók. Nem kevés feladatot osztanak ránk, mivel a négy már jó ideje hátráló égitesthez csatlakozik ebben a hónapban az Uránusz bolygó is. Szokásomhoz híven, nézzük meg először a retrográd (hátráló) hatásokat.

Kezdjük a már megszokottakkal, amik már egy ideje befolyásolják a mindennapjainkat:

jupiter_kicsiA március elejétől hátrál a Jupiter bolygó még egészen augusztus 15-ig folytatja ezt a mozgást. Változatlanul abban segít, hogy a meggyőződéseiteket tisztítsátok meg, meglátva életetek azon pontjait, ahol áldozattá teszitek magatokat. Ha megtaláltátok, akkor ne a kifogásokat keressétek, hanem szeressétek magatokat annyira, hogy változtattok ezen.
Nézzük az ide tartozó testi jeleket. A legenyhébb a hajnali 2-3 óra környékén történő, rendszeres felébredés. Ez a máj-epe meridián időszaka, ami a megkeseredettségre, elfojtott haragra hívja fel figyelmünket. Ugyanakkor megjelenhetnek a szeretetlenség érzésével kapcsolatban az inzulinrezisztencia vagy a cukor problémák is.

szaturnuszÁprilis végétől a Szaturnusz is hátrál, ez egészen szeptember 22-ig eltart. A bolygó ebben a hónapban hátráló mozgásában az akarás elengedését segíti, és tanít arra, hogy tiszteletben tartsuk a természet törvényeit. Minél nyomasztóbbnak, korlátozóbbnak éreztek egy helyzetet, annál inkább megérett a változásra, ne várjátok meg, amíg testi jeleket is kaptok erre.
A szaturnuszi problémákhoz tartozó testi jeleket már mindenki ismeri, a hát és váll fájás, ízületi merevség, térd és gerincproblémák egyértelmű jelzések lesznek arra nézve, hogy olyan terheket vettetek magatokra ami nem a tiétek, vagy túlvállaltátok magatokat vagy egyszerűen ellenállás dolgozik bennetek.

retrogradneptunA hátrálók csapatához tartozik még a Neptunusz bolygó, ami június 25-től kezdte meg hátrálását. Kissé zavarossá vált minden, egyesek számára vonzóbb lehet az alkohol a relaxáláshoz, vagy mások könnyebben nyúlnak gyógyszerekhez, hogy fizikai problémájukon úrrá legyenek. Ronthatja a pszichés betegek állapotát is a retrográd időszak.
A Neptunusz jó analógiája a megérzés, a feltétel nélküli szeretet, a meditáció, a művészet. Próbáljátok inkább ezeket használni, amikor problémás helyzetekbe kerültök, vagy amikor idegrendszeretek a pattanásig feszül.

Az április vége óta hátrál a Plútó bolygó egészen október 6-ig. Továbbra is számíthatunk újabb szembesítő showra, akár le nem zárt kapcsolatok felbukkanására, fel nem dolgozott traumák, lelki sérülések felszínre kerülésére.
Továbbra se feledjétek, hogy a retrográd időszakban megnövekszik a manipuláció, a média próbálkozása és kicsit tovább nyújtózkodhatunk, mint ameddig a takarónk ér.

Ahogy említettem, a Jupiter és a Plútó bolygó már távolodik egymástól, de ettől még érezhetjük, hogy olyan tudattalan dolgok kerülhetnek felszínre, amiről már azt hittük rég túl vagyunk rajta Vagy épp mostanában jövünk rá olyan mintákra, amiket öntudatlanul követünk, pedig nagyon nem akartuk. Aki ismeri a Symbolon kártyát, az itt gondoljon a Fekete mise lapjára, ami a két égitest együttállását szimbolizálja.
A Plútó bolygó nem fog társaság nélkül maradni, hiszen a hátráló Szaturnusz bolygó egyre inkább közelébe ér. A két bolygó energia egyesülését a Symbolon kártya Depresszió nevet viselő kártyája mutatja meg. Itt nem kell megijedni, inkább arra figyelni, ha épp hangulati mélypontot élünk meg, akkor annak mi lehet a mélyebb oka.

uranuszA megszokott hátrálókhoz csatlakozik a Bika jegyében tartózkodó Uránusz bolygó, ami augusztus 15-én kezd hátrálni. A kitartók közé tartozik, mert idén már nem is fog ezen változtatni, csak 2020. januárban kezdi el újra a rendes mozgását. Mindenki életében másképpen jelenik meg, hiszen befolyásolja a hatást, hogy melyik életterületünket érinti. Az viszont biztos, hogy aki még mindig nem változtatott, azt most erőszakolni fogja, hogy lépjen végre.
A bolygó energiája mindazokban fog segítő kezet nyújtani, ami a változást szolgálja, és ami egyfajta eredetiséget képvisel. Magunkban kell megtalálni a szellemi szabadságot, ami mindenki számára elérhető. És ezt a szellemiséget, a magasabb szintű tudást, kell majd a mindennapi életünkben, a gyakorlatban is alkalmazni.

A folytatásért kattints ide!

Dudás Mária asztrológus
Dudás Mária
asztrológus
06/30-4515002

Mi a te utad?

Tetszik az oldal? Oszd meg másokkal is!

Minden vélemény számít!