2019. szeptemberi horoszkóp – Lelki otthonunk kialakítása

szeptember2Szeptember régi elnevezése szerint Földanya hava, ennek megfelelően valódi földies, gyakorlatias dolgokat hoz számunkra. Ez azért is így van, mert a bolygók zöme a Szűz jegyében tartózkodik és a sorsikus feladatot jelző Szaturnusz bolygó pedig a Bak jegyéből figyeli ügyködésünket. A hónap a lelki igényünk szerinti változások, józan átgondolások és a reális, materiális álmok megvalósításának időszaka lesz. A változások otthonunkat érintik, amit most lelki igényünk szerint alakíthatunk, rendezhetünk, vagy épp megszabadulhatunk a felesleges kacatoktól. Ez fizikai formában jelenthet pl. nagytakarítást, lomtalanítást, építkezést, bútorok cseréjét vagy akár költözést is, ha otthonunk nem támogatja lelki fejlődésünket és belső harmóniánkat. Az energiák támogatását szintén élvezhetik az iskolakezdők, iskolát váltók, és mindazok a felnőttek is, akik önmegvalósításukat segítő új tudás megszerzését tűzték ki céljukul.
A földies energiák igénye, hogy saját pihenésünkről is gondoskodnunk kell, mert idegrendszerünk, főleg a hónap első napjaiban igen érzékennyé válhat. Túlpöröghetünk, türelmetlenebbek, idegesebbek lehetünk, ami kapcsolatainkra is veszélyt jelenthet. Mivel a sorsbolygó (Szaturnusz) még mindig összedolgozik a Plútó bolygóval rendrakásunk, átalakító munkálkodásunk sorsikus támogatást kap. Amennyiben tudatosan szemlélitek a mindennapjaitokat, a felmerülő nehézségeket, akkor most ledönthetitek mindazt az akadályt, ami még eddig előttetek tornyosult.

egyensúly1A változások igényét, most saját érdekeink irányítják, és csakis ebben tudunk most segítséget kapni. Ez nem az önzőséget jelenti, hanem azt, hogy olyan életet alakítsunk ki magunk számára, amiben nincs helye függőségnek, megfelelési vágynak, kisebb rendűség érzésének, és ahol mindenki önmaga lehet. Abban kaphatunk sorsikus segítséget, hogy a változások közepette is biztonságban érezhessük magunkat, és megszabadulhassunk a korlátozó helyzetektől, meggyőződésektől és rutinoktól. Érdemes most új elképzeléseket megvalósítani, amiben érzitek, hogy lelketek szabadon szárnyalhat, de mindig visszatérhet a biztonságos fészkébe.

Ugyanígy tapasztalhattuk, hogy egyre mélyebbről törnek felszínre tudatalatti emlékek, amelyek eddig korlátozták egyéniségünk kibontakozását, és bezártság érzését okozták. A felismerések időszakát éljük, amik segítenek abban, hogy tudattalan programjainkat felülírjuk és megváltoztassuk.

Mindazt, amit ebből megtanultunk a gyakorlatban kell kipróbálnunk, alkalmaznunk. Lehet, már nagyon tudatosnak gondoljuk magunkat, nagyon jól tudunk a szépre, jóra fókuszálni, és már magunkat is majdnem teljesen tökéletesnek látjuk. Viszont mi történik, ha mindennek ellenére, jön egy váratlan nehézség? Vajon ekkor is erősek tudunk maradni, és töretlenül bízunk a sors támogatásában? Vajon el tudjuk fogadni bármilyen helyzetben, hogy minden okkal történik? Vagy dühöngünk, másokra és az Univerzum „gonosz” erőire mutogatunk, ami/aki kiszúrt velünk?

Mindezek a helyzetek abban fognak segíteni, hogy rájöjjünk, mindenki halad az útján, miközben mindig jönnek új tapasztalatok és tanulni valók. Még akkor is, ha az ember úgy érzi, hogy ő már szinte minden fejlődési lépcsőfokot megjárt. Utunkon egyszerre vagyunk tanítók és tanulók is, ha akarjuk, ha nem.

RetrogradeA hónapban még vannak hátráló bolygók, bár szerencsére, már jóval kevesebben vannak. Emlékeztetőül nézzük meg először ezeket, a retrográd (hátráló) hatásokat.

A Szaturnusz április vége óta hátrált, de végre szeptember 14-én megáll és egy kis idő után, 22-én elindul végre előre. Így korlátozó hatását már alig-alig érezhetjük, ha elégedett sorsikus feladatvállalásunk tekintetében, támogatónkká válik.
Szintén április vége óta hátrál a Plútó bolygó és ő még október elejéig így is marad. Még mindig számíthatunk arra, hogy le nem zárt ügyeink előtérbe kerülnek, és felkavarják életünk állóvizét. Legyetek tudatosak a váratlanul felbukkanó személyekkel, akik felkavarnak érzelmileg benneteket.
A hátrálók régi csapatához tartozik még a Neptunusz bolygó, ami június 25. óta hátrál. Változatlanul érezhetjük, hogy minden kissé zavaros, és áldozatnak érezhetjük magunkat, ha nem tudjuk feltétel nélkül szeretni saját önvalónkat.
A Neptunusz jó analógiája a megérzés, a feltétel nélküli szeretet, a meditáció, a művészet. Próbáljátok inkább ezeket használni, amikor problémás helyzetekbe kerültök, vagy amikor idegrendszeretek a pattanásig feszül.
A Bika jegyében tartózkodó Uránusz bolygó, augusztus 16-tól hátrál és ez jövő év január elejéig így is marad. Mindenki életében másképpen jelenik meg, hiszen befolyásolja a hatást, hogy melyik életterületünket érinti. Az viszont biztos, hogy aki még mindig nem változtatott, azt továbbra is erőszakolni fogja, hogy lépjen végre.
A bolygó energiája mindazokban fog segítő kezet nyújtani, ami a változást szolgálja, és ami egyfajta eredetiséget képvisel. Magunkban kell megtalálni a szellemi szabadságot, ami mindenki számára elérhető. És ezt a szellemiséget, a magasabb szintű tudást, kell majd a mindennapi életünkben, a gyakorlatban is alkalmazni.
Az általános hatások közé tartozik, hogy a gyengült Szaturnusz-Plútó bolygó egyesített hatása, a sorsbolygó irányváltásával, újra erősödni fog, hiszen közelíteni fognak egymáshoz az égen. Így folytatódnak a szembesítések, a régi minták személyiségünkre alakítása, amik előrelépésünket segítik ezzel.

A hónap jelentősebb lehetősebb napjaiért kattints ide!

Tetszik az oldal? Oszd meg másokkal is!

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.