2019. októberi horoszkóp – Lelki egyensúly felszabadultan

oktober_szuretMár egy ideje elkezdtük a változtatásokat, a rendrakást, a lelki egyensúlyunk felépítését, ha jól dolgoztunk, akkor most feljebb léphetünk egy szinttel. Októberben tovább erősödik a külső-belső harmónia iránti igény, az érzelmi biztonság megteremtésével fűszerezve. Fontossá válik, hogy mindez otthonunkat és általánosságban a mindennapokat is érintse. A munka, szórakozás és az érzelmi biztonság egyensúlyának megteremtése lesz tehát a cél, amivel a szürke hétköznapokat a szeretet fényével tehetitek ragyogóbbá. A függőségi és a megfelelési vágy által összetartott kapcsolatoknak nem kedvez a hónap, a letisztulás folyamata ezeket is érinteni fogja. Ugyanígy nem kedvez annak, ha a hiányra, veszteségre fókuszálunk és a saját felelősség megtalálása és felvállalása helyett még mindig másokra (akár családi mintákra, gyermekkorunkra) mutogatunk.

mosolygas_egyuttBár az ősz már inkább a visszahúzódásról, a befelé figyelésről, megpihenésről szól, a hónap energiái még támogatnak abban, hogy keressük a közös családi programokat, baráti együttléteket. Lehetőség nyílik arra, hogy ezzel a hozzáállással kapcsolatainkat is frissítsük, javítsuk, és új színt vigyünk bele. Ezt segítik a hónap elején a mérleges energiák, de csak akkor, ha ebbe is belevisszük a frissességet, a változásokat és nem a megszokott, ösztönös minták irányítanak. A hónap második felétől azonban erősödnek a skorpiós energiák, amik félelmeket gerjeszthetnek bennünk és akadályozhatják érzelmi biztonságunkat is, ha nem vagyunk résen. Főleg gondolati síkról indul minden, tehát mi magunk leszünk az irányítók, így eldönthetjük mit engedünk meg elménknek, mire fókuszálunk. Nyíljatok meg a szeretet előtt, és ti magatok is áramoltassátok a szeretetet mások felé. Magatokról se feledkezzetek meg, figyeljetek lelketek jelzésére!
Hallgassatok jobban a megérzéseitekre, bevillanó ötleteitekre, hiszen lelketek gondolataitokon keresztül üzen most. Arra is figyeljetek, hogy saját szabadságvágyatokat ne nyomjátok el, egyfajta egyensúlyt kell teremteni a mindennapi munka, szolgálat és az egyéni céljaitok között.

családikarmaNézzük meg kicsit részletesebben az általános energiákat, kezdve a retrográd hatásokkal.
A régi hátrálók közül a Plútó bolygó,
ami szeptember 29-én megállt, majd október 6-án irányt vált és elindul előre égi útján. Azonban ezzel nem fejezi be munkálkodását, hiszen lassacskán közelítenek egymáshoz a Szaturnusz bolygóval, így erősebben kerülhetnek felszínre a generációs minták.
Szintén a hátrálók régi csapatához tartozik a Neptunusz bolygó, ami június 25. óta hátrál és ez még így is marad ebben a hónapban. Változatlanul érezhetjük, hogy vannak zavaros helyzetek, és egyre erősebb nyomást kaphatunk, ha áldozati hitrendszerek dolgoznak bennünk. A Neptunusz jó analógiája a megérzés, a feltétel nélküli szeretet, a meditáció. Most megérzéseinkre hallgatva sokat változtathatunk a tudattalanban dolgozó lemondásra buzdító meggyőződéseinken.
A Bika jegyében tartózkodó Uránusz bolygó, augusztus 16-tól hátrál és ez jövő év január elejéig így is marad. Mindenki életében másképpen jelenik meg, hiszen befolyásolja a hatást, hogy melyik életterületünket érinti. Az viszont biztos, hogy aki még mindig nem változtatott, azt most erőszakolni fogja, hogy lépjen végre.
A bolygó energiája mindazokban fog segítő kezet nyújtani, ami a változást szolgálja, és ami egyfajta eredetiséget képvisel. Magunkban kell megtalálni a szellemi szabadságot, ami mindenki számára elérhető.

Bár még ebben a hónapban nem kezdi meg a hátráló mozgást, azonban október 30-án megáll égi útján a Merkúr bolygó. Így igaz gyengén, de már bepillantást nyújthat arról, ami november 1-től vár ránk.

saturn-pluto-cycleA hónap kezdőenergiáinak pozitív megnyilvánulását a mérleg jegy energiái adják, amik támogatást kapnak a Jupiter bolygó energiájától, ha célként az egyensúlyteremtést és a kapcsolatok harmonizálását tűztük ki. Segít abban, hogy valóban egyenrangú társként álljunk a másik mellett. Azonban ellen oldalként, „segítőként” ott áll a Szaturnusz-Plútó-Leszálló Holdcsomópont együttállása, felszínre hozva a még mélyben bujkáló generációs mintákat. Ez inkább a megfelelési vágy felé vihet benneteket, nehezítve azt, hogy nemet mondjatok számotokra kellemetlen helyzetekben és felállítsátok saját határaitokat. Amennyiben a Szaturnusz által megmutatott feladatot megoldjátok, máris jöhet a jutalom, a jupiteri támogatás formájában.

telhold_skorpióA hónap második hetétől erősödnek a skorpiós energiák, ami régi sémák alapján működve inkább pesszimistává, borúlátóvá tehet benneteket. A valódi egyensúlyt és harmóniát csak akkor tudjátok megteremteni, ha elfogadással és szeretettel fordultok egymás felé, de ugyanezt a másik féltől is elvárjátok. Ehhez azonban az első lépés mindig az, hogy magatok felé is elfogadással és szeretettel forduljatok. Amikor úgy érzitek, nem megfelelően bánnak veletek, kihasználnak, tiszteletlenek, akkor elsőként mindig azt nézzétek meg, hogy gyermekkorotokban ki volt az, aki nem tisztelte egyéniségeteket, ki volt az, aki kritikával illetett benneteket. Aztán vizsgáljátok meg, hogy ti magatok elfogadással és szeretettel fordultok magatok felé?

A hónap Teliholdja segítő kezet nyújt, hogy a bennetek élő sértett gyermek haragját elengedjétek, és ezáltal egyensúlyba kerüljetek. Az elengedésnek köszönhetően az Újholdnál egy teljes átalakulást élhettek meg, egyfajta újjászületéssel.

Olvassátok el ezután részletesen a hónap lehetőségeit! Kattints ide!

Dudás Mária asztrológus
Dudás Mária
asztrológus
06/30-4515002

Teliholdas elvonulás a Tízmilliószoros napon

 

Tetszik az oldal? Oszd meg másokkal is!

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.