2019. novemberi horoszkóp – A gondolatok erejének tapasztalása

november_foNovember a székely naptár szerint az Enyészet hava, de én úgy gondolom, az elkövetkező hónap inkább hozhat előrelépést, fellendülést. Természetesen fizikailag inkább lelassulnánk és bármennyire is jól esik az őszi napsütés és a jó idő, most már fel kell készülnünk a hidegre, a borús időszakokra, ami bennünket is visszavonulásra „bekuckózásra” késztethet. Hangulatunkra hatással lehet a nappalok rövidülése, fáradtabbnak, kedvetlenebbnek érezhetjük magunkat. Ehhez most hozzáadódik a látszólagos hátráló mozgásba kezdő Merkúr bolygó, ami könnyen rombolhatja le a hangulatunkat, ha nem figyelünk tudatosan. Ha mást nem is tesztek, akkor csak nézzetek körül a természetben, milyen csodálatos színekben pompáznak a fák és a bokrok, nem véve tudomást a tél közeledtéről.
A hónap energiáját amúgyis a Skorpió jegy jellemzői befolyásolják erősen, ami könnyen vihet bele eldobottság érzésébe és félelmekbe, amik főleg a veszteséggel kapcsolatosak. Mindemellett szeretnénk kivívni mások elismerését, sütkéreznénk a fényben, a dicsőségben, ami persze szegény én állapotban nem könnyen megvalósítható feladat. A Skorpió jegyének előnyös tulajdonsága a transzformáció, a teljes átalakulás, ehhez azonban szükséges lelki igényünknek is teret engedni, ami most szomjazza a sikert, az optimista közeget és távoli célok kialakításában szeretné kipróbálni magát. Ehhez most sorsikus segítséget kapunk, a nagy szerencse bolygója segít abban, hogy miközben a tél sötétjére készülünk, belső fényünk egyre erősebbé váljon és mint egy belső világítótorony segítse célba érésünket.

ÉvelejisymbolonLehetőségünk nyílik, sőt legnagyobb feladatunk, a hónapban, hogy gondolati mintáinkat megtisztítsuk és kihasználva az előnyös energiákat egy harmonikusabb életet élhessünk. Tehát a hónap energiái a befelé figyelést, az önismeret elmélyítését és a gondolatok megreformálását kifejezetten támogatják. Ez az átalakító munka egyfajta gondolati megújulást hozhat mindenki számára, amihez meg kell látni a saját felelősséget életünk alakulásában. Remek időszak arra, hogy elmélyítsétek önismereteteket, sokat tanulhattok önmagatokról, a bennetek dolgozó mintákról, hitrendszerekről.
Most lehetőségetek nyílik kipróbálni gondolataitok teremtő erejét, és saját teremtő képességeteket is egész hónapban, de más és más területen. A Teliholdnál és az utána következő két hétben az elengedést támogathatjuk, majd az Újhold és az utána következő 2 hét már a valódi teremtésről szólnak majd.

A felelősséget saját bőrötökön tapasztalhatjátok meg, hiszen ami gondolati síkon foglalkoztat benneteket, az elég gyorsan manifesztálódhat fizikai síkon, életetekben is. Tudatosságotokat most a gyakorlatban is kipróbálhatjátok, és megnézhetitek mit teremtetek magatoknak. Mindannyian teremtők vagyunk, és ennek a teremtésnek az alapját gondolataink és érzéseink adják. Ne feledjétek! A biztonságot magatokban tudjátok megtalálni, a lelketek stabilitásában. Ehhez azonban szükségesek az egymagatokban töltött időszakok, figyelmeteket belső gyermeketekre irányítva.

négyelem2A skorpiós energiák jellemzői közé sorolhatjuk a ragaszkodások-elengedések, szenvedélyes érzelmek, hatalmi vágy, titkok felfedezése témakörök. A titkok feltárása iránti igényünket használhatjuk saját lelki titkaink utáni nyomozásra, ami lelki fejlődésünket is támogatja.
A hónap energiáját tekintve erősen dolgoznak az érzelmi energiák, ami miatt földelésre lesz szükségünk. A korlátozás nélküli érzelmek olyanok, mint a meder nélküli víz, romboló hatású. Mivel a novemberi érzelmi energiák befelé hatnak leginkább, ezért ez a romboló hatás magunk ellen működik a legkönnyebben. Tehát a gondolatok figyelése mellett, pihenjetek sokat, meditáljatok, sétáljatok a természetben, jógázzatok, viseljetek piros színt.
A hónap mantrája lehet: Értékes vagyok! Szerethető vagyok! Biztonságban vagyok!
Minél többször ismételjétek, ha szerethetetlennek érzitek magatokat vagy elbizonytalanodtok.

retrogradmerkurNézzük meg részletesebben az általános hatásokat. Kezdjük megint a retrográd bolygókkal.

A Neptunusz bolygó hosszas hátráló mozgásában november 23-án megáll, majd december 1-én elindul előre. Ezzel a bolygó hátráltató hatásától megszabadulunk.
Az Uránusz bolygó változatlanul hátrál, mindez azért történik, hogy kikényszerítse belőlünk a szükséges változásokat. A hónapban fokozottabban lehet hatással életcélunk megvalósítására. Így, ha nem a számunkra megfelelő helyen vagyunk, könnyen érezhetjük azt, hogy egyre nagyobb nehézségekkel kell szembenéznünk.
A hátrálók csapatához csatlakozott a Merkúr bolygó november 1-től, ami gondolkodásunkra és kommunikációnkra van hatással. Hátráló időszakban végig a Skorpió jegyében tartózkodik majd, hogy segítse mélyen meghúzódó meggyőződéseink tudatos szintre helyezését és megváltoztatását. A bolygó november 20-án hajnalban már megáll és 21-én délelőtt el is indul előre, ezzel megszűnnek az akadályok. Ebben az időszakban lehetőleg kerülendő a szerződéskötés, nagyobb érték vásárlása, vagy komolyabb döntés meghozatala. Mindemellett okozhat kommunikációs, technikai problémákat is a hatás.

Ahogy már említettem, a hónap indító energiáit nagyban befolyásolják a Skorpiós energiák, amire jellemző a ragaszkodás, a hangulatingadozások és a hangulati mélypontok is, amelyek most a gondolatainkra támaszkodva működnek és nehezítik meg, hogy bármiben dönteni tudjunk. Lehet most nem is kell dönteni, inkább megérteni és hagyni hogy tisztuljanak azok a rétegek rólatok, amik elfedik belső fényeteket.
Amennyiben most kezdetek valamilyen önismereti vagy önismeretet segítő tanulmányokba, annak hosszú távú fejlődéseteket támogató hatását élvezhetitek. Ha nem vágtok bele tanulásba, akkor is jó hatással lehet életetek alakulására, ha többet jártok olyan társaságba, ahol a pozitív életszemlélet uralkodik.

Részletesen a hónap jelentősebb napjai! Kattints ide!

Dudás Mária asztrológus
Dudás Mária
asztrológus
06/30-4515002

Mesélő csillagok!

Tetszik az oldal? Oszd meg másokkal is!

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.