2019. márciusi horoszkóp – Varázslatos tavasz a csillagok fényében

március2Az év harmadik hónapjához érkeztünk, ami régi elnevezésében is megmutatja a hónap energiáinak kettősségét. Hívták a Böjt máshavának és Kikelet havának is. Egyszerre folytatódik a visszavonultság, megtisztulás és az új kezdetekre való készülés, hiszen március 20-án 22 óra 58 perckor lesz a tavaszi nap-éj egyenlőség, ezzel hivatalosan is megkezdődik a tavasz. A természetben egy új kör indul, és életünkben is lehetőség nyílik erre.

 

 

telihold_márciusA hónap a halakos és bakos energiákkal kezdődik, és ez fogja meghatározni a hónap feladatát is. A hónap energiái álmaink gyakorlati megvalósítását, szemléletünk megváltoztatását segítik. A megvalósítást a szeretet és a kitartást hozó energiák segítik. A gyakorlati lépések megtétele azonban a mi feladatunk, ha csak várjuk a csodát, akkor csalódottak lehetünk.
Tehát segítséget kapunk ahhoz, hogy életünket a feltétel nélküli szeretet lengje be, képesek vagyunk érzelmi és fizikai biztonságot teremteni. Érzelmeinket könnyebben kifejezzük, ami segíti a kapcsolatok átalakítását, magasabb szintre emelését. Azonban ha nem hiszünk magunkban, vagy gondunk van az önszeretettel, akkor mindent nehézkesebbnek érezhetünk, és az önsajnálat is úrrá lehet rajtunk. Arra kell gondolnunk, hogy most a sorsikus segítség adott ahhoz, hogy mindazt megvalósítsuk magunknak, amit szeretnénk elérni. Természetesen itt racionális célok szükségesek, szintén csalódhatunk, ha valóságtól elszakadva szeretnénk alakítani életünket.

uranuszA hónap elejének jelentős hatása az Uránusz bolygó újbóli jegyváltása lesz március 6-án. Érdemes visszatekintenünk még ezelőtt a 2018. májusi időszakra, történt e valami fontos dolog ekkor? Éreztük e azt, hogy kicsúszott a lábunk alól a talaj? És ha igen, akkor változtattunk e mindazon, ami gúzsba köt? Amennyiben nem, akkor a helyzet ismétlődhet, hogy értsünk a jelekből.

A hónap második felében már felbukkannak a kosos energiák a Nap jegyváltásának köszönhetően, így a hónap vége felé, már egyre jobban érezhetjük a tavaszi energiák megjelenését, és az ezzel együtt járó újjáéledést is. Azonban még kicsit várakozó állásponton kell maradnunk, kényelmesen haladgathatunk dolgainkban. amit nem teszünk meg túl könnyedén a feszültséget gerjesztő hatások miatt. Igyekezzetek többet mozogni, sokat sétálni az ébredező természetet csodálva, hogy fizikailag és lelkileg is töltekezni tudjatok.

mérleg_újholdEz a hónap, Újholddal kezdődik március 6-án, és a 21-én beköszöntő Teliholddal karöltve támogatnak abban, hogy a tavasz beköszöntére egyensúlyba kerüljünk. A február végi Telihold a Tízmilliószoros energiákkal segített bennünket belső kritikusunktól megválni. Így ha kihasználtátok az áldásos energiát, akkor most valóban egyfajta ébredést élhettek meg, bevonzva életetekbe az Újholdas időszak csodáit.
A hónap zárásaként a Telihold különleges lehetőségként egyesíteni fogja a négy elem (Tűz, Föld, Levegő, Víz) energiáját, amivel újjászületésünkben a tökéletes egység érzését élhetjük meg.

Ezt a hónapot már nem ússzuk meg a retrográd hatás nélkül, folytassuk ezzel.
A Merkúr március 6-án kezd látszólagos hátráló mozgásba, majd március 27-én egy rövid álldogálás után indul el előre március 29-én. A gondolkodásunkat, tisztán látásunkat érinti a hátráló mozgás, akadályozva a kommunikáció minden formáját. Ilyenkor könnyebben elromolhatnak műszaki dolgaink és több lehet a baleset is. Mivel a bolygó a Halak jegyében kezdi hátráltatását, ezért tisztánlátásunk jelentősebben akadályozva lehet. Legyetek nagyon tudatosak, és elővigyázatosak.

Folytassuk a hónap jelentősebb napjaival! Kattints ide a folytatásért!

Dudás Mária asztrológus
Dudás Mária
asztrológus
06/30-441590

Májusi elvonulás!

Tetszik az oldal? Oszd meg másokkal is!

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.