2019. júniusi horoszkóp – Minőségi változások időszaka

lotus-353083_640Júniust, Juno Istennőről nevezték el, de hívják Napisten havának is. A hónap energiái most mégsem annyira a Napságról, mint a lelki megerősödésről, felszabadulásról szól. Már az elmúlt hónapokban úgy érezhettük, mintha egy helyben topognánk, nem akart semmi haladni. Egy pillanatig se higgyük azt, hogy ez véletlen volt, ugyanis most nem a kiugró előrelépések, hanem a minőségi ugrás idejét éljük. Ehhez azonban bizonyos feladatokat el kellett/kell végeznünk, korlátainkat önként lerombolva, hogy ne az uránuszi energiák tegyék ezt meg helyettünk.

A változások tehát folytatódnak, melynek célja jövőnk alakítása itt a mostban. Akár tudásotokat is kiterjeszthetitek, de későbbi céljaitokért is sokat tehettek. Hinnetek kell abban, hogy elengedve  a régi megszokásokat, megszokott utakat, megvalósításokat és mintákat, felszabadulva léphettek a boldogság útjára. Ha nem tettétek meg eddig, akkor most fel kell végre vállalnotok a felelősséget életetekért, nem mutogathattok továbbra is a környezetetekre, vagy várhatjátok a csodát. Cselekednetek kell aszerint, amit a szívetek diktál.

country-2859818_640Amennyiben még nem láttok tisztán, érdemes visszagondolni a 2018-as év ezen időszakára (áprilistól szeptemberig), milyen kellemetlen helyzetekkel találkoztatok, amit igyekeztetek kikerülni, ahelyett hogy megoldottátok volna? Ezek a témák most újra terítékre kerülhetnek, és ha nem léptetek eddig, akkor egyre inkább az adott életterülettel kell majd foglalkoznotok, hogy végre megoldás szülessen. A feladat az, hogy belső tüzeteket felszítsátok, magabiztosságotokat megszilárdítsátok, és ne érezzétek magatokat kevésnek vagy alkalmatlannak a megoldáshoz. Az hozza el az előrelépést, ha saját magatokat legyőzve, egy nehéznek látszó helyzetet is bátran leküzdötök.
A végső cél az, hogy a belső átalakulásotokat a külső világodban is megvalósítsátok. Nem elég elméleti síkon tudni, hogy mire van szükségetek, mit kellene tennetek, miben hisztek, hanem eszerint is kell életeteket átalakítani, biztonságossá tenni magatok számára. A szépet, a jót, a lelki értékeket kell megtalálnotok a mindennapokban, az itt és mostban, ettől fogjátok magatokat egyre boldogabbnak és elégedettebbnek érezni. És ahogy eléritek ezt az állapotot, energiátokat a pozitív dolgokra irányítva, úgy fogtok egyre több csodát megtapasztalni életetekben.

Ehhez azonban folytatnotok kell a belső munkát, hogy szembenézzetek a múlt démonaival, generációkon átívelő családi problémákkal és nem utolsósorban a bennetek dolgozó téves meggyőződésekkel. Ebben segítségetekre lesz a hónap Új és Teliholdja, mindkettő segítve a tudattalan rejtelmeiben dolgozó korlátok lebontását.

astrology-993127_1920Nézzük meg először a hónap energiáit általánosságban.
Fizikai szinten már mindenki tervezgeti a nyári hónapokat, hiszen ekkor kerül sor a családi vagy baráti nyaralásokra, ekkor szakítotok időt arra, hogy megpihenjetek kicsit, töltődjetek. Tegyétek most ezt a tervezést úgy, hogy saját igényeiteket is figyelembe veszitek, hangot adtok saját elképzeléseteknek. Ne a régi megszokott rutin szerint cselekedjetek, gondoljátok végig nektek jó e az a megoldás? Természetesen egy családban törekszünk a kompromisszumra, hogy mindenkinek jó legyen, de a mindenkibe valóban mindenki beletartozik, ti is! Beszéljétek meg, ki minek örülne, hiszen fontos, hogy a változások között az is szerepeljen, hogy merjetek hangot adni vágyaitoknak. A kommunikáció fontos ebben a hónapban, ehhez segítség lesz a Merkúr bolygó jegyváltása már a hónap elején. A bolygó a Rák jegyébe lépve segíti azt, hogy érzelmeitekről, vágyaitokról könnyebben tudjatok beszélni. Mindemellett segíti belső munkánkat is, főleg a gondolati síkon történő változásokat. Minden a hónap első részében felerősödő mozgásszervi, kommunikációs probléma jelzés lesz ara, hogy régi minták dolgoznak bennetek. Gondoljátok át mit akar ez jelezni számotokra, és változtassatok!

Lelki szinten gondolkodhattok ismét a meggyőződéseiteken, változtathattok ösztönös cselekvési mintáitokat. Tulajdonképpen azok a dolgok fognak könnyedebben haladni, ami szívetek szerinti, és ami sorsotok szempontjából fontos. Ne feledjétek el egy percre sem, hogy minőségi változáson megyünk keresztül, amikor az értéktelen, akadályozó dolgokat magunk mögött hagyhatjuk. Ugyanígy meg kell válni a rugalmatlanságtól, keménységtől és az esetleges hatalmaskodástól. A változások most lelki szinten indulnak, az érzelmeinkre hallgatva kell döntéseinket meghozni, a szeretettől vezérelve.

A hónap második felében két, egészen a hónap végéig tartó hatás fokozhatja a nehézségeket, tudatosság híján. A két energiát a Jupiter és a Neptunusz kvadrátja és a Szaturnusz – Neptunusz szextilje közvetíti felénk. Jelenleg mindkét sorsbolygó (Jupiter és Szaturnusz) retrográd, így még erősebben érezhetjük az általuk feltárt, megoldásra váró problémát. Hasonló hatások értek minket ez év januárjában, így ismét érdemes átgondolni mivel küzdöttetek akkor, milyen csalódások értek és vajon megértettétek e a mondanivalójukat? Emellett távoli céljaink, vágyaink realitásán sem árt gondolkodni, vajon tényleg megvalósíthatóak és egyáltalán valóban minket szolgál?
Ebben az időszakban az áldozati, lemondási minták is erősödhetnek, hogy észrevegyétek, ezen változtatni kell. Mindig jusson eszetekbe, hogy életeteket ti teremtitek, tehát meg is változtathatjátok. A nehézségeknek mindig célja van, tanítanak és a helyes útra szeretnének vezérelni benneteket.
Szintén felszínre kerülhet az önsajnálattal, vagy panaszkodással kapcsolatos beidegződéseink. Teszteljétek magatokat!
Ha azt kérdezném tőletek, hogy vagytok, mit válaszoltok? A helyes válasz az, ha életetek jó oldaláról kezdetek beszélni.
Ha azt mondanám, de jól néztek ki, mi a válaszotok? A helyes válasz, köszönöm, és nem az, hogy á dehogy……
És ha azt mondanám az élet szép, erre mit mondotok? Itt is az a helyes szemléletmód, ha meg tudjátok ezt erősíteni és a boldogságotokról kezdetek beszélni. Mindenki életében vannak nehézségek, de ha erre fókuszálunk, panaszkodunk róla, akkor a rossz oldal működésének adunk energiát, azt erősítjük, amivel egyre több rossz tapasztalatot vonzhatunk be.

Amennyiben bármelyik kérdésemre valami negatív válasz jutott eszetekbe, akkor kezdjetek el tudatosan figyelni gondolataitokra! És kezdjétek el tudatosan keresni az életetekben a jó dolgokat, legyetek hálásak azért amitek van, és ne azon sopánkodjatok, amitek nincs. A problémákat pedig ne utáljátok, ne küzdjetek ellene, hanem értsétek meg és keressétek a megoldást!

RetrogradeAz általános hatások után folytassuk a retrográd hatásokkal.
Májusban még csak 3 bolygó hátrált, de június végére már csatlakozik a retrográd bolygókhoz a Neptunusz is. Most nézzük ezek hatásait ránk nézve.

A március elejétől hátráló Jupiter bolygó még augusztus 15-ig folytatja ezt a mozgást. Most a szeretet erejével felvértezve támogat a bolygó abban, hogy meglássátok életetek azon pontjait, ahol áldozattá teszitek magatokat. Ha megtaláltátok, akkor ne a kifogásokat keressétek, hanem szeressétek magatokat annyira, hogy megtaláljátok a megoldást.
Nézzük az ide tartozó testi jeleket. A legenyhébb a hajnali 2-3 óra környékén történő, rendszeres felébredés. Ez a máj-epe meridián időszaka, ami a megkeseredettségre, elfojtott haragra hívja fel figyelmünket. Ugyanakkor megjelenhetnek a szeretetlenség érzésével kapcsolatban az inzulinrezisztencia vagy a cukor problémák is.
Április végétől a Szaturnusz is hátrál, ez egészen szeptember 22-ig eltart. A bolygó ebben a hónapban hátráló mozgásában lelki korlátaink feltárásában segíthet, mindabban, ami még mindig nem engedi, hogy kiugorjunk a megszokásokból. Minél nyomasztóbbnak, korlátozóbbnak éreztek egy helyzetet, annál inkább megérett a változásra, ne várjátok meg, amíg testi jeleket is kaptok erre.
A szaturnuszi problémákhoz tartozó testi jeleket már mindenki ismeri, a hát és váll fájás, ízületi merevség, térd és gerincproblémák egyértelmű jelzések lesznek arra nézve, hogy olyan terheket vettetek magatokra, ami nem a tiétek, vagy túlvállaltátok magatokat.
Az április vége óta hátráló Plútó bolygó október 6-ig így is marad. Számíthatunk újabb szembesítő showra, akár le nem zárt kapcsolatok felbukkanására, fel nem dolgozott traumák, lelki sérülések, gyermekkori minták, generációs karmák felszínre kerülésére. Továbbra se feledjétek, hogy a retrográd időszakban megnövekszik a manipuláció, a média próbálkozása és kicsit tovább nyújtózkodhatunk, mint ameddig a takarónk ér.
A hátrálók csapatához csatlakozik a Neptunusz bolygó, ami június 18-én megáll égi útján és június 25-án fog hátrálásba kezdeni. Az irányváltás energiáját már a hónap közepén érezhetjük, kissé zavaros lehet minden, egyesek számára vonzóbb lehet az alkohol a relaxáláshoz, vagy mások könnyebben nyúlnak gyógyszerekhez, hogy fizikai problémájukon úrrá legyenek.
A Neptunusz jó analógiája a megérzés, a feltétel nélküli szeretet, a meditáció, a művészet. Próbáljátok inkább ezeket használni, amikor problémás helyzetekbe kerültök, vagy amikor idegrendszeretek a pattanásig feszül.

Folytatásért kattintsatok ide!

Dudás Mária asztrológus
Dudás Mária
asztrológus
06/30-4515002

Varázslatos női elvonulás augusztusban!

Tetszik az oldal? Oszd meg másokkal is!

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.