2019. júliusi horoszkóp – Belső biztonság megszilárdítása a változásokban

júliusJúliust, Julius Caesarról nevezték el, aki ebben a hónapban született. Ami viszont ennél sokkal vonzóbb az az, hogy őseink az Áldás havának keresztelték el. Vajon valóban áldást hoz ránk ez a hónap? Vagy újabb múltbéli problémákkal, fejlődésünket akadályozó meggyőződésekkel kell szembenéznünk?

 

megujulásTény hogy most sebezhetőbbek vagyunk, hiszen hangsúlyosan dolgoznak a Rák jegy által közvetített energiák, amik felszínre hozzák érzelmi elfojtásainkat, míg az ezzel párhuzamosan működő bakos energiák arra biztatnak, hogy ismerjük fel „hibás” működéseinket és javítsunk is rajta. A múltbéli dolgokon nem rágódni kell, nem hibáztatni magatokat, amiért nem láttatok tisztán és hagytátok, hogy ez megtörténjen. Úgy kell ezekre tekinteni, mint egy tapasztalatszerzésre, célja volt annak, hogy ezt meg kellett élnetek. Vonjátok le a következtetéseket és lépjetek tovább.
A hónap a nehézségek ellenére is alkalmas arra, hogy változásokat indítsatok el. Most még azok is, akik úgy érzik elakadtak, kicsi tudatossággal, szemléletmód váltással erőt kapnak ahhoz, hogy kilépjenek a számukra kellemetlen helyzetekből.
Az új kihívások, új tervek támogatottak, ha azok megvalósításában belső értékeitekre támaszkodtok és saját utatoknak megfelelőek. Azonban türelemre van szükség, csakis lépésről lépésre tudtok haladni. Kicsit olyan ez, mint egy nagytakarítás lomtalanítással ötvözve, amiben mindig be kell fejezni egy helyiséget, mielőtt belefogtok a másikba. Ehhez segítség, ha fókuszotokat belső egyensúlyotokra, biztonságérzetetek megszilárdítására irányítjátok. Mindemellett igyekeznetek kell minél többet pihenni, lazítani, hogy a feszültség ne okozzon fölösleges konfliktusokat, idegrendszeri kimerültséget.

elfojott_haragNehézséget okozhat még, ha mindenáron ragaszkodtok a megszokásokhoz, makacsul fent akartok tartani számotokra kellemetlen helyzeteket, kapcsolatokat. Szintén veszélyes pont a kommunikáció területe, ugyanis a hónap nagy részében a Merkúr bolygó hátráló mozgásban lesz. Nehezebben láttok tisztán, és félre is értelmezhettek dolgokat. Mondhatni rápöröghettek egy elképzelésre, vagy egyszerűen csak túlgondoljátok a dolgokat, amitől idegrendszeretek akadhat ki igen gyorsan. Főleg a hónap elején viselitek nehezebben a kritikát, ami miatt könnyen „elgurulhat a gyógyszeretek” és a parázs vita mellett meggondolatlanul is dönthettek.
A ködösség mellett nehezebben tudtok különbséget tenni a valódi megérzések és az álomvilág irreális elképzelései között.

virágosrétTehát áldást akkor hoz ez a hónap, ha folytatjátok a fejlődésetekért való munkálkodást és a saját boldogságotokat szolgáló változtatásokat megvalósítjátok, amiben minden segítséget megkaptok az Univerzumtól. A hónap Újholdja támogató abban, hogy érzelmi egyensúlyotok és belső gyermeketek harmóniáját erősítő változásokat indítsatok el. A Telihold pedig az ezt akadályozó lelki terhek letételében segít. Fontossá válik, hogy rendszeresen kiszakadjatok a mindennapok szürkeségéből, pihenjetek, nyaraljatok, vagy csak szórakozzatok többet. Szintén segítség átalakulásotokban, ha önként visszavonultok egy kicsit, fejlődéseteket támogató elvonulásra mentek a nyár folyamán.
A hónap elején plusz segítséget kaptok, hiszen július 6-án Tízmilliószoros nap lesz a teremtő időszakban, ami szintén energiát ad számotokra.

Az általános hatások után folytassuk a retrográd hatásokkal.
Július elején 4 hátráló hatással indulunk, de július 9-én a Merkúr bolygó is csatlakozik a csapathoz fokozva a nehezítést.

retrográd_jupiterA március elejétől hátrál a Jupiter bolygó még egészen augusztus 15-ig folytatja ezt a mozgást. Most abban segít, hogy a meggyőződéseiteket tisztítsátok meg, megláttatva életetek azon pontjait, ahol áldozattá teszitek magatokat. Ha megtaláltátok, akkor ne a kifogásokat keressétek, hanem szeressétek magatokat annyira, hogy változtattok ezen.
Nézzük az ide tartozó testi jeleket. A legenyhébb a hajnali 2-3 óra környékén történő, rendszeres felébredés. Ez a máj-epe meridián időszaka, ami a megkeseredettségre, elfojtott haragra hívja fel figyelmünket. Ugyanakkor megjelenhetnek a szeretetlenség érzésével kapcsolatban az inzulinrezisztencia vagy a cukor problémák is.

Április végétől a Szaturnusz is hátrál, ez egészen szeptember 22-ig eltart. A bolygó ebben a hónapban hátráló mozgásában a saját szabadságotok önkorlátozásának feltárásában segíthet, mindabban, ami még mindig nem engedi, hogy önmagatok legyetek. Minél nyomasztóbbnak, korlátozóbbnak éreztek egy helyzetet, annál inkább megérett a változásra, ne várjátok meg, amíg testi jeleket is kaptok erre.
A szaturnuszi problémákhoz tartozó testi jeleket már mindenki ismeri, a hát és váll fájás, ízületi merevség, térd és gerincproblémák egyértelmű jelzések lesznek arra nézve, hogy olyan terheket vettetek magatokra ami nem a tiétek, vagy túlvállaltátok magatokat.

retrogradneptunA hátrálók csapatához tartozik még a Neptunusz bolygó, ami június 25-től hátrál. Kissé zavaros lehet minden, egyesek számára vonzóbb lehet az alkohol a relaxáláshoz, vagy mások könnyebben nyúlnak gyógyszerekhez, hogy fizikai problémájukon úrrá legyenek. Ronthatja a pszichés betegek állapotát is ebben a hónapban.
A Neptunusz jó analógiája a megérzés, a feltétel nélküli szeretet, a meditáció, a művészet. Próbáljátok inkább ezeket használni, amikor problémás helyzetekbe kerültök, vagy amikor idegrendszeretek a pattanásig feszül.

Az április vége óta hátrál a Plútó bolygó egészen október 6-ig. Továbbra is számíthatunk újabb szembesítő showra, akár le nem zárt kapcsolatok felbukkanására, fel nem dolgozott traumák, lelki sérülések felszínre kerülésére.
Továbbra se feledjétek, hogy a retrográd időszakban megnövekszik a manipuláció, a média próbálkozása és kicsit tovább nyújtózkodhatunk, mint ameddig a takarónk ér.

A hátráló két sorsbolygó (Jupiter és Szaturnusz) és a Neptunusz bolygó fényszög kapcsolata még a hónap elején folytatja kellemetlenkedését, amit június második felében érezhettünk. Ehhez kapcsolódik a Plútó hátrálása, egyesítve erejét a Szaturnusszal és a Leszálló Holdcsomóponttal. A hatások arra biztatnak, hogy vállaljuk a felelősséget, lásuk meg azokat a pontokat életünkben, ahol máshogy kellene a dolgokhoz állnunk. Mindaddig tapasztalhatjuk, hogy újra belekerülünk ugyanabba a helyzetbe, ugyanott akadhatunk el, amíg a régi minták ismétlődnek bennünk. Figyeljetek tudatosan ezekre, és ismerjétek fel az ismétlődő szituációkat. Július 23-ától érezhetünk egy kis lazulást a gyeplőn, ekkor a Jupiter és a Neptunusz bolygó kissé eltávolodik egymástól. Augusztus közepéig marad ez így, majd utána következik az ismétlés, ha a megelőző időszakban nem mozdultunk.

retrogradmerkurA hónap elején, július 6-án a Merkúr bolygó megáll és július 9-én kezdi meg hátráló mozgását. A hatás egész hónapban fennáll, július 31-én fog megállni, majd augusztus 2-án elindul előre. Akik rendszeres olvasóim, már tudják, hogy nem könnyű időszak, hiszen nem látunk tisztán, gondok lehetnek a kommunikációval, és általában a műszaki eszközökkel. Úgyhogy óvatosan ebben az időszakban, lehetőleg ne most szerződjetek, vagy hozzatok komolyabb döntést.

Folytassuk a hónap jelentősebb napjaival! A részletekért kattints ide!

Tetszik az oldal? Oszd meg másokkal is!

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.