2019. február – Jelentős napok

Február 2-án igen feszült hatással kezdődik a hónap, ami eltart pár napig. Az energia kiélezheti a helyzetet, hogy tisztábban lássuk, hol vannak problémák az életünkben. Mivel ez egy nagyon erőteljes hatás, mondhatni robbanékony elegy, ezért legyetek megfontoltak, mert hamar kellemetlen konfliktusban, veszélyes helyzetben találhatjátok magatokat. Főleg a hatalmi villongások okozhatnak problémát, ne akarjatok folyamatosan irányítani, megmondani másoknak mit tegyenek.

Február 3-án indul, és 2-3 napig érezhetjük ezt a támogató hatást, ami ráadásul Újhold napja előtt kezdődik, így a teremtő időszakra is jó hatással lehet. Érdemes kihasználni, ha saját ötleteiteket meg akarjátok ismertetni másokkal, ha kapcsolati ügyekben szeretnétek változtatni. Főleg a különleges ötleteket, a saját szabadságotokat pozitívan befolyásoló elképzeléseket tudja hatékonyan támogatni az energia.
Arra azonban ügyeljetek, hogy a napi rutinfeladatoknak nem kedvez, így ha mégis erre kényszeredtek, akkor egyre idegesebbnek érezhetitek magatokat.

Február 4-én késő este lesz Újhold a Vízöntő jegyében. Ugyanezen a napon a Bak jegyébe lép a Vénusz bolygó.
A most kezdődő növő Hold időszakában lehetőséget kapunk otthonunk megújítására, változtathatunk hangulatán, kényelmén és az egymás közti kommunikáción.
A Bak Vénusz komolyságot, kötelességtudatot és megfontoltságot hoz kapcsolati és anyagi ügyekben. Tény hogy most higgadtabbá válunk, azonban kissé rugalmatlanná is. Az Újhold vízöntős energiája viszont igényli a merészséget, és a változások kezdeményezését, így tudatosan figyeljetek arra, hogy a komor energia ne beszéljen le benneteket terveitek megvalósításáról, vagy ne vigyen bele negativitásba.

Február 8-a kimondottan szerencsés napnak ígérkezik, amikor tettre készek vagyunk ötleteink megvalósítására. Érdemes nagyban gondolkodni, optimistán tekinteni a jövőbe, hiszen sorsikus támogatást kapunk. Főleg a mai napra igaz az, hogy jól képviseljük álláspontunkat, lebeszélhetetlenek vagyunk terveinket illetően. A hatás ezen a napon a legerősebb, de még egy két napig érezzük az utóhatását. Viszont kicsit nehezen férünk a bőrünkbe, de legalábbis nehezebben megy a napi rutin az egyhelyben üldögélés. Mindenképpen aktív napot tervezzetek, nehogy a belső nyugtalanság miatt türelmetlenebbek, idegesebbek legyetek.

Február 10-én idegileg túlfeszülhetünk, folyamatosan mehet az agyalás, nem tudjuk elménket lecsendesíteni. A túlpörgést az okozza, hogy az uránuszi energiák mindenképpen valamilyen változatosságot szeretnének, így ötletekkel bombázhatnak minket. Legyetek óvatosak, mert a hatás enyhébb esetben okozhat konfliktust, de balesetveszélyes helyzetekbe is kerülhettek. Kimondottan jó az energia ahhoz, hogy ötleteiteket leírjátok, de egyenlőre ne kezdjétek el kidolgozni. Viszont lehet, hogy pont ez a nap segít abban, hogy eredeti módon közelítsetek egy régi problémához.
Figyeljetek oda, és ha úgy érzitek a fejetekben lévő zaj már túlzás, és nem csillapszik, akkor tudatosan keressetek egy kis nyugalmat, vagy mozogjatok, és legyetek óvatosak!
Ugyanezen a napon a Merkúr bolygó a Halak jegyébe lép, ami kissé könnyebbé teszi a másik hatást.
A Merkúr a Halak jegyében érzelmekkel töltődik, ami befolyással lehet tisztánlátásunkra, racionalitásunkra. Amíg a bolygó ebben a jegyben tartózkodik leginkább intuíciónkra hagyatkozhatunk. Az időszakban arra is ügyelnünk kell, hogy kicsit nehezebben szólalunk meg, gondolatainkat inkább magunkban tartjuk. Jusson mindig eszetekbe, hogy a hallgatással nem oldódik meg semmi, a problémákat jobb kibeszélni és megoldást keresni rá.

Február 13-án még érezzük a 10-i hatást és máris egy újabb nehezítő energia érkezik, persze csakis azért okozva feszültséget, hogy kikényszerítse a megoldást. Úgy érezhetjük, mintha minden idegszálunk megfeszülne, és robbanásveszélyes állapotban kerülhetünk. Főleg a tüzes temperamentumúakra hat hergelően az energia, de mindenki más is megérzi ezt. Hagyjátok a napi dolgaitokat, bolondozzatok, mozogjatok és keressétek a vidámságot. A nevetés ilyenkor a legjobb feszültségoldó! A közlekedésben viszont óvatosan!

Február 14-én, a szerelmesek napján lép a Mars bolygó a Bika jegyébe. A nap nehézsége, hogy érzelmi ügyek megbeszélésére, romantikára nem túl alkalmas. Amennyiben ünneplitek a napot, akkor inkább keressetek olyan élményt ami a testeteknek jó. Menjetek el vacsorázni, vagy egy masszázsra, vagy aki megteheti egy wellnessre.
A Bika jegyébe lépő Mars most segít bennünket, hogy a túlzottan pezsgő energiákat kissé megfékezze. Kapcsolati ügyekben is a megfontoltság lesz inkább a jellemző, hiszen mindkét libidóbolygó (Mars, Vénusz) immáron már földies, gyakorlatias jegyben jár.

Február 17-e már kissé romantikusabbnak, érzelmesebbnek ígérkezik, tulajdonképpen én áttenném erre a napra a Valentin napot. Hétvége lévén praktikusabb is lenne. A nap energiája kimondottan kedvez a kreativitásnak, a művészeteknek és annak, hogy szívetek vágya szerint teljen a napotok. Nincs más dolgotok mint pihenni és töltődni.

Február 18-án 23 óra 52 perckor a Nap a Halak jegyébe érkezik.
Ettől a naptól kezdve a halakos és földies energiák viszik a prímet, így kissé energiahiányosabbnak, álmodozóbbnak érezhetjük magunkat. Erősebben érezhetjük a visszavonulás, befelé fordulás igényét is, így jó ha tudatosan több időt töltünk töltekezéssel, pihenéssel. A tavaszi energiák érkezéséig érdemes tisztító hatású gyógyteákat inni, vitaminokat szedni és mozogni.
A Halak jegye tisztánlátásunkat, összpontosításunkat nehezítheti, az érzelmek is túltenghetnek bennünk, így ne feledkezzetek el a rendszeres földelésről. Menjetek a természetbe, pihenjetek, jógázzatok! Ezen a napon azonban nem lesz erre szükség, mert két másik hatás segít abban, hogy valóban pihenjünk, és ne korlátozzuk harmóniánkat.

Február 19-én lesz Szűz Telihold, amivel elkezdődik az elengedés időszaka. Ez most jó segítség annak, aki böjtöl, de mindenkinek, aki egészségéért tenni szeretne. Az elengedés témaköre most az egészségkárosító szokásaink elengedése körül forog.
Ugyanezen a napon az intuíciótok nagyon jól működik, ezért figyeljetek a testetekre, és ha megtehetitek akkor használjatok valamilyen gyógyító energiát. Az is jó, ha egyszerűen kéritek az angyali gyógyítást. Most velünk vannak és az esti varázslatnál is segítőnkké szegődnek.

Február 20-a egy igazán kedvező nap, mert ki tudjuk használni az intuitív oldalunkat, ugyanakkor a racionálist is. Most azon gondolkodjatok, milyen gyakorlati lépéseket kell megtennetek, hogy elérjétek céljaitokat. Mivel fogyó hold van, így főleg azzal foglalkozzatok, amin változtatni kell.

Február 22-én a késő este jó híre, hogy a spirituális érzékenység,és ezzel együtt intuíciónk is növekszik, így meditációra, vizualizációra remek az este. Azonban igen rosszkedvűvé válhatunk, ha nem adunk hangot vágyainknak, belső vívódásunknak. Amennyiben egyedül vagytok, kezdjétek el dicsérni magatok, és biztatni.

Február 23-án nem mondhatni, hogy kellemes hatások dolgoznak ezen a napon. A Plútó két fronton is ügyködik, amiből egyik a saját harmóniánk, kapcsolataink, anyagi dolgaink, a másik pedig a gondolataink. De nézzük a jó oldalt. A Plútóról tudjuk, hogy szenvedéllyel tölt fel mindent, így lássatok neki nagy szenvedéllyel saját harmóniátok helyreállításának! Irányítsátok gondolataitokat a szépre, jóra, vizualizáljátok saját boldog életeteket, azt ahogyan élni szeretnétek, és máris jobb kedvetek lesz.

Február 28-a ismét egy igazán jó nap, hogy tervszerűen haladjatok a dolgaitokkal. Főleg olyan tevékenységekben tudtok előre lépni, ami saját biztonságérzetek szempontjából is fontos. Amennyiben pihenő napot terveztek, úgy kényeztessétek magatokat fizikailag minden jóval.

Ahogy már az elején írtam a február egyfajta egyensúlyteremtés, és hitünk erősítésének próbája lehet, ami segítség ahhoz, hogy belső harmónia állapotában éljük meg újjászületésünket a természet tavaszi újjászületésével.

Dudás Mária asztrológus
06/30-4515002

Tetszik az oldal? Oszd meg másokkal is!

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.