2019. február havi horoszkóp – Kiugró változások hónapja

februárAz év 2. hónapja, és a kettes számhoz hűen némi dualitást érezhetünk a hónap energiájában is. Ekkor van farsang és a legtöbb bál, ugyanakkor a fizikai megtisztulásról is szól, hiszen február 14-én kezdődik a 40 napos nagyböjt húsvétig.
Egyes források szerint a hónap a tisztulás ünnepéről (februarius mennis) kapta nevét, de régen hívták a Böjt elő havának vagy Jégbontó hónapnak is. Mindegy is a lényeg, hogy hivatalosan a tél utolsó hónapjához érkeztünk, ami a vízöntős és a nyilasos energiájának köszönhetően kissé bolondos ugyanakkor lelkesedést, belső hit erősödését hozó hónap. Mindemellett kissé zaklatottnak érezhetjük magunkat, de ez belső jelzésünk lesz arra, hogy nem vagyunk egyensúlyban.

bolygokA jó hír az, hogy ez a hónap retrográd hatástól mentes, így a bolygók külön nehezítést nem adnak számunkra. Ráadásul a januári Telihold is segítséget nyújtott ahhoz, hogy elengedjük a bennünk működő önkorlátozásokat. Ettől még persze lehetnek megoldásra váró feladatok, amik családi kapcsolatainkat érintik, de a cél az, hogy a tavasz friss energiáját egy minőségileg magasabb szinten élhessük meg.
A hónap energiája hatással lehet saját belső egységünkre, harmóniánkra, ha ezzel hadilábon állunk. Sokszor hivatkozok a saját felelősség felvállalására, és ez nem véletlen, mert ennek igénye a Szaturnusz bolygó Bak jegyébe lépésével egyre sürgetőbbé vált. Legalábbis, ha a sorsbolygó támogatását szeretnénk élvezni, és nem a hátráltatása miatt szenvedni. Most azonban a másik sorsbolygó, a Jupiter, segítségünkre siet, és támogatásának köszönhetően könnyebben lépünk a változás útjára.

Ebben a hónapban feszültséget főleg akkor érzünk, ha még mindig egyhelyben topogunk, és még midig nem teszünk lépéseket azért, hogy sorsunk jobbra forduljon. Érdemes tudatosan figyelni önmagunkra, a nehézséget okozó eseményekre, mert otthonunk harmóniája is felborulhat, ha nem tesszük meg a kellő lépéseket.

lelki_harmoniaKezdjük saját magunkkal.
Belső feszültségünk egyre növekedhet, ingerültebbé válhatunk, ha nem vagyunk egységben, ha belső harmóniánk felborult. Ennek oka, hogy lelki szinten igényeljük a változásokat, és ebben most már az Uránusz bolygó is „segít”, nem tűrve a halogató magatartást. A sors támogatását akkor élvezhetjük, ha szívünk szerinti dolgokat teszünk, ellenkező esetben egyre inkább késztetést érzünk arra, hogy kiszaladjunk a világból. A megoldást az hozhatja el, ha nem hallgatunk, hanem kimondjuk azt, amire vágyunk és változtatunk azon, amit korlátozónak érzünk.
Természetesen vannak olyan helyzetek, amikor nem tehetjük azt, amit szeretnénk, de egyenlőre nem érzünk erőt ahhoz, hogy változtassunk. Ilyenkor a megoldás az elfogadás és a szemléletváltás. Amikor egyfolytában azon kesergünk, milyen rossz dolgunk van, azzal csak a rosszat erősítjük, és magunkat egyre jobban lelombozzuk. Viszont ha keressük a nem annyira jóban a jót, akkor az lelkünknek is jót tesz, és csodás megoldásokat vonzhat be az életünkbe. Bármikor megállhattok egy pillanatra, megpihenhettek és saját magatokra figyelhettek, megadva magatoknak a boldog pillanatot. Nem mindegy hogyan gondoltok saját életetekre és mindez csak két betűn múlik. Gondolhatjátok azt hogy „Szar az élet” de azt is hogy „Szép az élet. Csak két betűn múlik, mit erősítetek.

kapcsolat1Folytassuk a kapcsolatokkal.
Amikor a családi kapcsolatokat még mindig a felesleges terhek felvállalása, régi korlátozó családi minták vezérlik, akkor felerősödhetnek az ellentétek, ami elég hangos robajjal törhet ki. Ugyanakkor mi is egyre rugalmatlanabbá, merevebbé válhatunk. Testi szinten akár ezt érezhetjük mozgásunkban, térdproblémákban, hát/derék fájásban vagy kövesedésben. A harmóniát viszont visszaállíthatjátok tisztázó beszélgetéssel és egyfajta újratervezéssel, ami mindenki céljaira tekintettel van. Egyszerre van szükség csapatmunkára, de a csapatmunka mellett az egyéni célok tiszteletben tartására is. Tehát a megoldást azt fogja elhozni, ha szembenézünk a konfliktusforrásokkal, megoldást keresünk, bízva magunkban és kiállva saját érdekünkben. Ha úgy érzitek egyedül nem megy, akkor a hónap energiái segítenek abban is, hogy külső megoldást kérj, valamilyen terápiába, önismereti módszer elsajátításába kezdve. Azt viszont tartsátok szem előtt, hogy senki nem tudja a bennetek lévő blokkot nélkületek kioldani, törölni. A Ti belső munkátok nélkül ez csak látszatmegoldást hozhat, másra hárítva a felelősséget. A terápia segít abban, hogy tisztább rálátásotok legyen a problémára, amin aztán tudatosan dolgozhattok.

Tehát keressétek februárban is a megoldásokat, változtassatok, alakítsátok át, amit szükséges, de ne csak fejben, hanem a gyakorlatban is. Zseniális ötleteitek lehetnek, de azokat helyettetek senki nem fogja megvalósítani, és az Univerzum is csak akkor tud támogatni benneteket, ha belevágtok és kipróbáljátok az ötlet működőképességét.

A hónap vízöntős és nyilasos energiák dominanciájával indul, így érdemes kihasználni az első 2 hetet bolondozásra, mulatozásra, majd az utána következő időszakot már inkább a visszavonulásra, a tavaszra való felkészülésre.

A hónap jelentős napjaiért kattints ide!

 

Mindenkinek csodás februárt kívánok!

Dudás Mária asztrológus
Dudás Mária
asztrológus
06/30-4515002

Tavaszi női elvonulás az egyensúlyteremtés jegyében

Tetszik az oldal? Oszd meg másokkal is!

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.