2019. Decemberi horoszkóp – Boldog Befejezés

december1December a Karácsony hava, Székelynaptár szerint pedig az Álom hava. Egyik elnevezés szebb és szívet melengetőbb, mint a másik, de vajon a hónap energiái is ezt tükrözik majd? Természetesen lesznek nehezebb napok a hónapban, ami tudatosságot igényel és a türelmünket is próbára teheti. Azonban, ha nem görcsölünk rá az ünnepi készülődésre, tervezetten tesszük a dolgainkat, és könnyedén, természetesen nem átadva az irányítást, nem esve túlzásokba, akkor ez is egy sikeres hónap lesz és egy boldog évzárás.

Most mindenkinek több a szabadságigénye, ha a megszokott rutinnal igyekszünk megoldani a feladatokat, annak csak egyre nagyobb feszültség és káosz lehet a vége. A megszokások és a családi rutinok elvárások szintjén támadnak, ha nem változtatunk rajtuk, akkor ez megnehezítheti, hogy szeretettel készüljünk az Ünnepekre. Szélsőséges esetben még az is előfordulhat, hogy az ünnep előtt becsapjuk magunk mögött az ajtót és távozunk. Amennyiben egyensúlyt tudunk teremteni a kötelező feladatok és a saját szabadságunk között, akkor ez nem fordulhat elő, és az Ünnepek valóban a meghittségről és a szeretetről szólnak majd.

jupiterA hónap fontos feladata, hogy megtegyünk egy évzáró számvetést, elemzést és a tapasztalatok fényében alakítsunk a megszokott rutinon. December első napjainak érdekessége, hogy bár a Nyilas hónapjában járunk, mégis a bakos energiák dominálnak, amik erősítik a kötelességtudatot, és a céltudatosságot. Ugyanakkor túlvállalásba is belevihetnek bennünket, amit aztán az uránuszi energiák nem néznek jó szemmel, és okoznak némi felfordulást.
Jelentős változás a hónapban, hogy a nagy szerencse bolygója, a Jupiter, szintén átlép a Bak jegyébe. Energiájának köszönhetően nagyobb késztetést érzünk ahhoz, hogy komoly dolgokban higgyünk és a kézzel fogható megoldásokat keressük. A lényeges dolgokra, a valódi értékekre irányítja figyelmünket. Vak hit helyett egy gyakorlatias, jobban használható, fajsúlyosabb hitre vágyunk. Már nem hiszünk el akármit, nem elégszünk meg a frázisok pufogtatásával, tenni is akarunk azért, hogy jobbá váljon életünk. Azok a dolgok fognak működni, amiben alázatosak, hálásak tudunk lenni. A negatív megnyilvánulása a jegyváltásnak, hogy kissé merevebbé válhatnak bizonyos vallási nézetek, vagy egyáltalán az életet befolyásoló meggyőződések. Hitben megjelenhet: a kemény munka hozza meg a gyümölcsét hozzáállás, amit azért nem árt átértékelni, ha felesleges terhek felvállalásához vezet. Viszont ha ez valódi elköteleződés vágyaink, saját utunk mellett, akkor igazi támogatást kapunk hozzá. Jelmondatunk lehet mostantól: Próbáld ki a gyakorlatban azt, amiben hiszel!

Telihold 2015. január 5.A hónap elején az Ikrek Telihold energiái segítenek abban, hogy az évzáró Újhold előtt minden terhet lepakoljunk, és felszabadulva lépjünk az Új Esztendőbe. Mivel ez főleg a párkapcsolati mintáinkat érintik, és komolyabb tanításokkal van bebiztosítva az elengedés megvalósulása, ezért határozott lépésekre van szükség, hogy megoldjuk a problémás helyzeteket. Gondolkodjatok rajta, hogy mik azok a családi minták, amik eltérítenek céljaitoktól, túlzottan biztonságra törekvővé tesznek? Mi az ami miatt nem adtok meg magatoknak bizonyos dolgokat, mert féltek attól, hogy ez anyagi problémákat hoz, és inkább saját vágyaitokat korlátozzátok? Aztán azt is érdemes átgondolni, hogy hogyan tudnátok ezen változtatni, hogyan tudnátok gondolataitokat újraprogramozni, frissíteni? Az Ünnepek alatt lesz az év utolsó Újholdja, a Bak jegyében, ez segít a végső simításokban, segít abban mindenkit, hogy lelkileg szárnyalva, a szeretet fényében tündökölve adja át magát az év végi csodáknak.

önmagunkMindenképpen meg kell említenem, hogy a decemberi energiák személyes fejlődésünket is támogatják, tehát változatlanul biztatnék mindenkit önismeretének elmélyítésére, tanulásra és új témák tanulmányozására. Mivel ebben a hónapban a Nyilas jegy energiái több minőségben is képviselik magukat, ezért a hit/meggyőződések kérdése, a gondolati merevség felszabadítása is központi téma lesz. Gondolati meggyőződéseinken főleg a december 10-e utáni időszakban tudunk könnyebben változtatni, ha lelkesítő gondolatokkal, elképzelésekkel, pozitív megerősítésekkel „etetjük” elménket.

Végül nézzük meg a retrográd hatást. Az Uránusz bolygó egyedül maradt hátrálásában. Az Uránuszról már megtanultuk, hogy csak jövő év elején fog haladásában irányt váltani és előre indulni. Ugyanígy tudjuk azt is, hogy tanításában saját szabadságunk lehetőségeit kell megtalálnunk, és változtatni az életünkön. A hónap hatásaiban is aktívan részt vesz akár a hónap kezdetére, akár a Teliholdra, akár az Újholdra gondolunk.

Folytassuk részletesen a hónap jelentősebb napjaival. Kattints ide!

Dudás Mária asztrológus
06/30-4515002

Mi vár rád 2020-ban?

Tetszik az oldal? Oszd meg másokkal is!

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.