2019. augusztusi horoszkóp – Légy önmagad!

spring-276014_640Augusztus az új kenyér hava, amit a frissen learatott termésből sütnek. Életünkben ez szimbolikusan is megjelenhet, hiszen elvetettük a változások magvait az előző hónapokban, aminek termését most learathatjuk. Ha jól dolgoztunk eddig, akkor életünkben is komoly változások indultak el. A fókusz változatlanul otthonunkra, családunkra kell, hogy terelődjön, ezen a területen biztonságosan kipróbálhatjuk, hogy a gyakorlatban mennyire tudjuk alkalmazni újításainkat. Egy olyan otthon megteremtésén dolgozunk már egy ideje, amiben valóban önmagunk lehetünk, ahol tisztelik belső értékeinket, és nem érezzük kényszerét annak, hogy mások elvárásának feleljünk meg. A lélek szándékát támogató tettek annyira felszabadítóak lehetnek, hogy a hónap nehéz energiái közt is megőrizhetjük belső egyensúlyunkat. Ehhez azonban szükség lesz arra, hogy kicsit megálljunk, pihenni, nyaralni menjünk, ahol erőt gyűjthetünk az őszi időszakra.

lotus-978659_640A hónap bővelkedik kihívásban, az Univerzum nagyon aktívan „segíti” fejlődésünket. A múlt hónapban a minőségi változásokon és belső biztonságérzetünk megszilárdításán dolgoztunk. Most fejlődésünkben oda érkeztünk, hogy kipróbálhatjuk, mennyire tudunk valóban önmagunk lenni, elismerést kivívni családunkban, mennyire kapjuk meg a megérdemelt tiszteletet másoktól. A hónap igen jelentős, hiszen későbbi életünket is komolyan befolyásolja. Augusztusban két Újhold segíti teremtésünket. A hónap eleji abban, hogy minden akadályt elhárítsunk boldogságunk elől, majd a Telihold támogatja elménk irányításának elengedését. Végül augusztus zárásaként szintén az Újhold, de most a gyakorlatias energiák támogatnak a végső szelektálásban, így már csak olyan terveink maradnak, amik segítik belső fényünk megmutatkozását.

uranuszEbben a hónapban a felforgató Uránusz igyekszik kezében tartani a szálakat, és nem bízni semmit a véletlenre. Azonnal meg fogjátok érezni, ha még mindig inkább a kimenekülést választanátok, és nem tartva tiszteletben lelketek vágyát, és vállalt életfeladatotokat. Legegyszerűbb esetben idegességet, belső feszültséget okozhat, de komolyabb esetben konfliktusok kirobbantója lehet, balesetveszélyes helyzeteket okozhat. Mivel a hónapban az Uránusz bolygó hátráló mozgásba fog, ezért folyamatos, tudatos figyelemre lesz szükség ahhoz, hogy a segítő oldalát használjátok ki és ne a hátráltató jelenjen meg életetekben.

0a83f4db74dfe4e2dc45f0bba14d9d1dEgy dologra szeretném felhívni még a figyelmeteket, mielőtt belekezdenék a hónap hatásainak részletezésébe! Változatlanul jelen van tanító energiaként a Szaturnusz-Plútó-Leszálló Holdcsomópont együttállása, ami még mindig hozhatja a kísértést, a régihez való ragaszkodást. Lelki síkon ez a beépült meggyőződésekhez való visszatérésre ösztönözhet benneteket, gyakorlati síkon pedig főleg külföldi munkavállalással, utazással, vagy hittel kapcsolatos témákban legyetek nagyon körültekintőek, azokkal, amelyek túl kecsegtető ajánlattal találnak meg benneteket.
A hónap egyik nehézségét a hátráló bolygók adják, nem kevés feladatot osztva ránk, de mindezt azért kapjuk, hogy valódi átalakulást élhessünk meg.  Szokásomhoz híven, nézzük meg először a retrográd (hátráló) hatásokat. A jó hír, hogy a Merkúr bolygó augusztus elején végre elindul előre, így ezzel hátráltató hatása is megszűnik.

RetrogradeKezdjük a már megszokottakkal, amik már egy ideje befolyásolják a mindennapjainkat:
Április végétől hátrál a Szaturnusz, ez egészen szeptember 22-ig eltart. A bolygó ebben a hónapban hátráló mozgásában a saját szabadságotok önkorlátozásának feltárásában segíthet, mindabban, ami még mindig nem engedi, hogy önmagatok legyetek. Minél nyomasztóbbnak, korlátozóbbnak éreztek egy helyzetet, annál inkább megérett a változásra, ne várjátok meg, amíg testi jeleket is kaptok erre.
A szaturnuszi problémákhoz tartozó testi jeleket már mindenki ismeri, a hát és váll fájás, ízületi merevség, térd és gerincproblémák egyértelmű jelzések lesznek arra nézve, hogy olyan terheket vettetek magatokra ami nem a tiétek, vagy túlvállaltátok magatokat.
A hátrálók csapatához tartozik még a Neptunusz bolygó, ami június 25-től hátrál. Kissé zavaros lehet minden, egyesek számára vonzóbb lehet az alkohol a relaxáláshoz, vagy mások könnyebben nyúlnak gyógyszerekhez, hogy fizikai problémájukon úrrá legyenek. Ronthatja a pszichés betegek állapotát is ebben a hónapban.
A Neptunusz jó analógiája a megérzés, a feltétel nélküli szeretet, a meditáció, a művészet. Próbáljátok inkább ezeket használni, amikor problémás helyzetekbe kerültök, vagy amikor idegrendszeretek a pattanásig feszül.
Az április vége óta hátrál a Plútó bolygó egészen október 6-ig. Továbbra is számíthatunk újabb szembesítő showra, akár le nem zárt kapcsolatok felbukkanására, fel nem dolgozott traumák, lelki sérülések felszínre kerülésére.
Továbbra se feledjétek, hogy a retrográd időszakban megnövekszik a manipuláció, a média próbálkozása és kicsit tovább nyújtózkodhatunk, mint ameddig a takarónk ér.
A múlt hónapban hátráló Merkúr bolygó helyét fogja átvenni a hátráló égitestek között a Bika jegyében tartózkodó Uránusz bolygó, ami augusztus 8-án megtorpan, majd augusztus 16-én hátrálni kezd. A kitartók közé tartozik, mert idén már nem is fog ezen változtatni, csak 2019. januárban kezdi el újra a rendes mozgását. Mindenki életében másképpen jelenik meg, hiszen befolyásolja a hatást, hogy melyik életterületünket érinti. Az viszont biztos, hogy aki még mindig nem változtatott, azt most erőszakolni fogja, hogy lépjen végre.
A bolygó energiája mindazokban fog segítő kezet nyújtani, ami a változást szolgálja, és ami egyfajta eredetiséget képvisel. Magunkban kell megtalálni a szellemi szabadságot, ami mindenki számára elérhető. És ezt a szellemiséget, a magasabb szintű tudást, kell majd a mindennapi életünkben, a gyakorlatban is alkalmazni.

Folytatásért kattints ide!

Tetszik az oldal? Oszd meg másokkal is!

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.