2018. októberi horoszkóp – Az otthon harmóniája felszabadultan

oktober_szuretMár a megelőző hónapokban elkezdtük a változtatásokat, a rendrakást, ami otthonunkat érintette, ha jól dolgoztunk, akkor most feljebb léphetünk egy szinttel. Októberben tovább erősödik a család, otthon, párkapcsolat szerepe, mindez az érzelmi biztonság megteremtésével fűszerezve. Fontossá válnak a közösen végzett munkák, amit lezárásként mindig érdemes egy kis ünnepléssel megkoronázni. Ismeritek a mondást: „Sok kéz, hamar kész”, és ha végeztek, akkor jöhet a mulatság. A munka, szórakozás és az érzelmi biztonság egyensúlyának megteremtése lesz tehát a cél, amivel a szürke hétköznapokat a szeretet fényével tehetitek ragyogóbbá.

befelefordulasBár az ősz már a visszahúzódásról, a befelé figyelésről, megpihenésről szól, a hónap energiái mégis a külvilág felé terelgetnek bennünket. Nem a begubózás, otthon ülés időszaka van, hanem a közös családi programok, vendégeskedések ideje. Lehetőség nyílik arra, hogy ezzel a hozzáállással kapcsolatainkat is frissítsük, javítsuk, és új színt vigyünk bele. Ezt azonban akadályozhatják a hónap skorpiós energiái, amik félelmeket gerjeszthetnek bennünk és akadályozhatják érzelmi biztonságunkat is, ha nem vagyunk résen. Nyíljatok meg a szeretet előtt, és ti magatok is áramoltassátok a szeretetet mások felé. Magatokról se feledkezzetek meg, figyeljetek lelketek jelzésére!

Hallgassatok jobban a megérzéseitekre, bevillanó ötleteitekre, hiszen lelketek gondolataitokon keresztül üzen most. Arra is figyeljetek, hogy saját szabadságvágyatokat ne nyomjátok el, egyfajta egyensúlyt kell teremteni a mindennapi munka, szolgálat és az egyéni céljaitok között.

RetrogradeNézzük meg kicsit részletesebben az általános hatásokat, kezdve a retrográd hatásokkal.
Régi hátrálónak számít a Plútó bolygó, ami április vége óta hátrál, de már október 4-én irányt vált és elindul előre égi útján Így már csak pár napig kell kibírnunk szembesítő hatását.
Szintén a hátrálók régi csapatához tartozik a Neptunusz bolygó, ami június 23. óta hátrál és ez még így is marad ebben a hónapban. Változatlanul érezhetjük, hogy minden kissé zavaros, és egyre erősebb nyomást kaphatunk, ha áldozati hitrendszerek dolgoznak bennünk. A Neptunusz jó analógiája a megérzés, a feltétel nélküli szeretet, a meditáció. Most megérzéseinkre hallgatva sokat változtathatunk a tudattalanban dolgozó lemondásra buzdító meggyőződéseinken.
A Bika jegyében tartózkodó Uránusz bolygó, augusztus 11-től hátrál és ez jövő év január elejéig így is marad. Mindenki életében másképpen jelenik meg, hiszen befolyásolja a hatást, hogy melyik életterületünket érinti. Az viszont biztos, hogy aki még mindig nem változtatott, azt most erőszakolni fogja, hogy lépjen végre.
A bolygó energiája mindazokban fog segítő kezet nyújtani, ami a változást szolgálja, és ami egyfajta eredetiséget képvisel. Magunkban kell megtalálni a szellemi szabadságot, ami mindenki számára elérhető.
Újként csatlakozik a csapathoz a Vénusz bolygó, ami október 3-án fog megállni, majd kis hezitálás után október 8-án kezd hátráló mozgásba. A bolygó analógiái közé tartoznak a kapcsolatok, az anyagiak és a harmónia ügye, tehát ezen területeken igyekszik feltárni a függőségeinket, korlátozó ragaszkodásainkat.

decemberihoroszkopA Hónap kezdőenergiáinak pozitív megnyilvánulását a Mérleg jegyében álló Merkúr, és az Ikrek jegyében járó Hold adja, amely segít abban, hogy diplomatikus formában adjunk hangot elgondolásainknak. Ez a hatás támogat bennünket, hogy bátran kommunikáljunk érzelmeinkről, érzelmi igényeinkről.
Az ellen oldalt a Skorpió jegyében álló Vénusz, és Jupiter bolygó képviseli, ami mindezt megakadályozhatja, hallgatásra buzdíthat bennünket. Ennek oka lehet azon meggyőződések, amik tanult mintákon alapulnak. Ilyen pl. amikor a békesség kedvéért inkább hallgatunk, mert nem bízunk abban, hogy akkor is szerethetőek vagyunk, ha kinyilvánítjuk véleményünket. A valódi egyensúlyt és harmóniát akkor tudjuk megteremteni, ha elfogadással és szeretettel fordulunk egymás felé.
Kapcsolatainkat e hónaptól kezdődően jelentősen befolyásolja a Skorpió jegyében járó Vénusz bolygó, ami október elején irányt vált. Ezért a hallgatás nem jó megoldás, hiszen egyre nagyobb feszültséget gerjeszthet, ami a rendeződés, harmónia teremtés helyett inkább a kapcsolatok szétrobbanásához vezethet. Egyfajta kapcsolati megtisztulás indul el most, minek célja, hogy az új évbe már ne vigyünk magunkkal felesleges terheket.

A hónap lehetőségéről bővebben: ITT!

Tetszik az oldal? Oszd meg másokkal is!

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.