2018. májusi horoszkóp – Ígéretes, változásokat hozó hónap

májusihoroszkop_foMájust, Maia (termékenység Istennője) Istennőről nevezték el, de hívják az Ígéret havának is. Ráadásul május 1-én van Cordelia ünnepe is, aki a virágtündérek álomszép Istennője és segítségünkre lehet az élet változásaiban, a feszültség levezetésében és az ünneplésben is. Áldásos segítség lesz ebben a változásokat hozó hónapban. Amikor úgy érzitek, szükségetek van támogatására, csak helyezkedjetek el kényelmesen, képzeljétek el, hogy egy tarka virágokkal teli réten sétáltok és hívjátok őt.
Az elkövetkező időszak kétségkívül elég ígéretesnek mutatkozik, hiszen a hónap közepén történik meg az Uránusz jegyváltása, ami egyfajta vízválasztó lehet az életetekben, ha a változások mellett tettétek le a voksotokat.
Ha a hónap beköszöntének születési ábráját nézzük, az egész energiatérkép egy nagy választás lehetőségének tűnik. A kérdés, hogy a teljes átalakulást, újjászületést választjuk belső egyensúlyunkra találva, vagy körömszakadtáig ragaszkodunk a régihez, még akkor is, ha lelkünk egyre inkább szenved ettől. Ez utóbbi oka, hogy a még mindig a megszokások rabjai vagyunk és félünk belevágni egy új megvalósításba, egy új életbe, mert tartunk a kudarctól, a bizonytalanságtól. Sokszor egyszerűen csak nehezen viseljük a változást, aminek köszönhetően nehezen újulunk meg.
Viszont az uránuszi energiák egyáltalán nem szimpatizálnak az egy helyben topogással, változást akarnak és igyekeznek ezt ki is kényszeríteni belőlünk. Megnyugtatásul azért leírom azt is, hogy otthonunk biztonságát a sorsbolygó (Szaturnusz) igyekszik biztosítani, de ehhez szükséges elengedni a régi kapaszkodókat. A hónap jelszava lehet a: „Bátraké a szerencse!”

tavaszAz Ígéret hava valóban ígéretesnek ígérkezik, hiszen kapunk kitartó energiákat, otthonunk biztonságának felépítéséhez, és ha felelősséget vállalunk döntéseinkért, saját életünkért akkor a szaturnuszi energiák támogatóink lehetnek.
Ehhez azonban el kell engednünk a régi, elavult önérvényesítő technikáinkat, ami már csak visszahúzó erő. Ezekhez lélek szinten ragaszkodunk és nehezünkre esik elengedni, mert már jól megszokott játszótársaink.

Mivel mindkét sorsbolygó, a Jupiter és a Szaturnusz is látszólagos hátráló mozgásban van, így segítségünkre lehetnek abban, hogy felszínre hozzuk a mélyen a tudattalanban tárolt korlátozó mintáinkat, és változtassunk rajtuk.
Tehát változást, teljes átalakulást és egyfajta újrakezdést támogató energiákat élvezhetünk ebben a hónapban.

RetrogradeAz általános hatások után folytassuk a retrográd hatásokkal.
3 bolygó hátrál az égen és mindhárom igen jelentős hatással rendelkezik.

A Jupiter bolygó március 9-én kezdett látszólagos hátrálásba, és ezt még hosszabb ideig, egészen július 11-ig folytatja is. Emlékeztetőül már csak annyit írnék erről, hogy mindazokat a problémákat tárhatja fel, amit vagy nem akarunk meglátni, vagy eddig halogattuk a megoldást.

Április 22-től a Szaturnusz is hátrál, ami egészen szeptember 16-ig eltart még. A bolygó ebben a hónapban támogatónk lehet az otthonunk biztonságának megszilárdításában, felépítésében, ha felelősséget vállalunk ennek a „munkának” az elvégzéséért. A teremtés felelőssége tehát a kezünkben van, senkire sem mutogathatunk, ha nem teszünk semmit.
Testünk még mindig jó jelzőrendszerünk, így a hát és válfájás, ízületi merevség, térd és gerincproblémák egyértelmű jelzések lesznek arra nézve, hogy olyan terheket vettünk magunkra ami nem a miénk, vagy túlvállaltuk magunkat.

Április 26-ától hátrál a Plútó bolygó és ez egészen október 7-ig így is marad. A jó oldalát, az áprilisi Teliholdnál megtapasztalhattuk, igen hatékonyan felszínre hozott jó néhány elfeledett ügyet, hátráltató ragaszkodást. Munkálkodását tovább folytatja ebben a hónapban is, és segít egyre mélyebbre hatolni a tudattalanunkba.
Továbbra se feledjétek, hogy a retrográd időszakban megnövekszik a manipuláció, csábító, de nem valós lehetőségeket kaphatunk, aminek jobb, ha ellenállunk.

A hónap jelentősebb napjaiért kattints ide!

 

Dudás Mária asztrológus
Dudás Mária

06/30-4515002

A boldogságot választom!

Tetszik az oldal? Oszd meg másokkal is!

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.