2018. júniusi horoszkóp – Egy hónap a feltétel nélküli szeretet fényében

juniusi_horoszkopJúniust, Juno Istennőről nevezték el, aki többek között a családok védelmezője. A hónap energiái is abban segítenek, hogy ne akarattal, kötelességtudattól vezéreltetve, hanem a szeretet erejével valósítsuk meg vágyainkat, és csempésszünk boldogságot a mindennapjainkba.
2018-as év kezdetekor feltekintve az égre egy gyönyörű sárkányalakzatot láthattunk aminek csúcsain a Jupiter, a Vénusz és a Neptunusz bolygó helyezkedett el. A június hónap érdekessége, hogy ugyanez a három égitest egy nagy trigonban (háromszög alakzat) egyesíti energiáját, így a hónapot a szeretet, a harmónia fénye ragyogja be. A háromszög szimbolikusan az ellentétek feloldását jelképezi, az egyensúly és a harmónia jelképe. A test-lélek-szellem egyesült energiája, ami felfelé (isteni felé) igyekszik.
A változások folytatódnak, melynek célja jövőnk alakítása itt a mostban. Akár tudásotokat is kiterjeszthetitek, de későbbi céljaitokért is sokat tehettek. Egy olyan jövőért, amiben lelketek szárnyalhat, mert határtalan hittel rendelkezik, és amiben emiatt nincs korlátok közé szorítva. Folytathatjuk azt a belső munkát is, ami abban segít, hogy a régi magatartásminták eltűnjenek és újak keletkezzenek. Ebben segítségetekre lesz a hónap Új és Teliholdja, ami a mindennapjaink átalakításában támogatnak majd, de erről az adott időpontban olvashattok részletesen. Most csak annyit említenék meg, hogy Újholdkor a korlátozó kötelességeinken változtathatunk, hogy könnyedebbek tudjunk lenni és rugalmasabbak. Teliholdkor pedig azt kell átgondolnunk, hogy dolgozik e még bennünk valamilyen megfelelési vágy, amit még gyermekkorból hoztunk magunkkal és szüleink vélt vagy valós elvárásai alakítottak ki bennünk.

telihold_szeretetNézzük meg először a hónap energiáit általánosságban.
Fizikai szinten már mindenki tervezgeti a nyári hónapokat, hiszen ekkor kerül sor a családi vagy baráti nyaralásokra, ekkor szakítunk időt arra, hogy megpihenjünk kicsit, töltődjünk. Tegyétek most ezt a tervezést úgy, hogy saját igényeiteket is figyelembe veszitek, hangot adtok saját elképzeléseteknek és így próbáljátok megtalálni a kompromisszumos megoldást. Van aki szereti a vízpartot, és van akinek az unalmas. Azonban vannak olyan vízparti területek, ahol hegyek is vannak, vagy városnézési lehetőségek, így már többféle igényt is kielégítetek. Beszéljétek meg, ki minek örülne, hiszen fontos, hogy a változások között az is szerepeljen, hogy merjetek hangot adni vágyaitoknak.
Ugyanígy jó időszak a hónap arra, hogy az otthonban változtassatok, levegősebbé tegyétek, vagy akár költözzetek.
Lelki szinten gondolkodhattok ismét a meggyőződéseiteken, figyelhetitek ösztönös cselekvési mintáitokat és változtathattok rajta, ha úgy érzitek korlátozóak.
Gondolkodjatok azon, hogy mennyire hisztek abban, hogy a párkapcsolat az egyenrangúságról szól, az egymás támogatásáról, felemeléséről, és biztatásáról? Gondoljátok végig mennyire mondotok le saját vágyaitokról a másik javára, mert ezek a lemondási minták dolgoznak bennetek vagy mert féltitek a biztonságotokat? Vagy mennyire tudtok határozottan kommunikálni saját érdeketekben?

önszeretet2Használjátok ki a hónap eleji energiákat arra, hogy saját magatok és mások felé is feltétel nélküli szeretettel forduljatok, és a szeretet erejével változtassatok önérvényesítő mintáitokon, és érjétek el a fizikai és érzelmi biztonságot. Szabaduljatok meg mindattól a felesleges feladattól, felelősségvállalástól, ami nem segít benneteket, inkább csak lelketeket tartja kalitkában és érzelmileg megdermeszti.

 

RetrogradeAz általános hatások után folytassuk a retrográd hatásokkal.
Májusban még csak 3 bolygó hátrált, de június végére már csatlakozik a retrográd bolygókhoz a Neptunusz és a Mars is. Most nézzük ezek hatásait ránk nézve.
A március elejétől hátráló Jupiter bolygó még július 11-ig folytatja ezt a mozgást. Most a szeretet erejével felvértezve támogat a bolygó abban, hogy meglássátok életetek azon pontjait, ahol áldozattá teszitek magatokat. Ha megtaláltátok, akkor ne a kifogásokat keressétek, hanem szeressétek magatokat annyira, hogy megtaláljátok a megoldást.
Nézzük az ide tartozó testi jeleket. A legenyhébb a hajnali 2-3 óra környékén történő, rendszeres felébredés. Ez a máj-epe meridián időszaka, ami a megkeseredettségre, elfojtott haragra hívja fel figyelmünket. Ugyanakkor megjelenhetnek a szeretetlenség érzésével kapcsolatban az inzulinrezisztencia vagy a cukor problémák is.
Április végétől a Szaturnusz is hátrál, ez egészen szeptember 16-ig eltart. A bolygó ebben a hónapban hátráló mozgásában lelki korlátaink feltárásában segíthet, mindabban, ami még mindig nem engedi, hogy kiugorjunk a megszokásokból. Minél nyomasztóbbnak, korlátozóbbnak éreztek egy helyzetet, annál inkább megérett a változásra, ne várjátok meg, amíg testi jeleket is kaptok erre.
A szaturnuszi problémákhoz tartozó testi jeleket már mindenki ismeri, a hát és váll fájás, ízületi merevség, térd és gerincproblémák egyértelmű jelzések lesznek arra nézve, hogy olyan terheket vettetek magatokra ami nem a tiétek, vagy túlvállaltátok magatokat.
Az április vége óta hátráló Plútó bolygó október 7-ig így is marad. Számíthatunk újabb szembesítő showra, akár le nem zárt kapcsolatok felbukkanására, fel nem dolgozott traumák, lelki sérülések felszínre kerülésére.
Továbbra se feledjétek, hogy a retrográd időszakban megnövekszik a manipuláció, a média próbálkozása és kicsit tovább nyújtózkodhatunk mint ameddig a takarónk ér.
A hátrálók csapatához csatlakozik a Neptunusz bolygó, ami június 15-én megáll égi útján és június 23-án fog hátrálásba kezdeni. Az irányváltás energiáját már a hónap közepén érezhetjük, kissé zavaros lehet minden, egyesek számára vonzóbb lehet az alkohol a relaxáláshoz, vagy mások könnyebben nyúlnak gyógyszerekhez, hogy fizikai problémájukon úrrá legyenek.
A Neptunusz jó analógiája a megérzés, a feltétel nélküli szeretet, a meditáció, a művészet. Próbáljátok inkább ezeket használni, amikor problémás helyzetekbe kerültök, vagy amikor idegrendszeretek a pattanásig feszül.
Bár csak Július 2-án kezd hátrálásba, de június 23-án a Mars bolygó is megáll égi útján, minek következtében azt érezhetjük, mintha megállnának a dolgaink, és akaratunkkal semmire nem megyünk. Az Univerzum abban szeretne segíteni bennünket, hogy az utolsó erőlködésünket, túlzott akarásunkat is engedjük el, és sodródjunk szívünk elképzelése szerint, nem mellesleg pihenjünk is. Ez utóbbi fontos is ebben az időszakban, mert a túlpörgés, idegesség veszélybe sodorhat bennünket, és meg is sérülhetünk.

Folytassuk a hónap jelentősebb napjaival! Kattints ide a részletekért!

Mindenkinek csodás, szeretetteljes júniust kívánok!

Dudás Mária asztrológus
Dudás Mária
asztrológus
06/30-4515002

A boldogságot választom!

Tetszik az oldal? Oszd meg másokkal is!

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.