2018. február havi horoszkóp – Egyensúlyteremtés az ellentétes energiák közepette

februar_fo1Az év 2. hónapja, és a kettes számhoz hűen némi dualitást érezhetünk a hónap energiájában is. Ekkor van farsang és a legtöbb bál, ugyanakkor a fizikai megtisztulásról is szól, hiszen február 14-én kezdődik a 40 napos nagyböjt húsvétig.
Egyes források szerint a hónap a tisztulás ünnepéről (februarius mennis) kapta nevét, de régen hívták a Böjt elő havának vagy Jégbontó hónapnak is. Mindegy is a lényeg, hogy hivatalosan a tél utolsó hónapjához érkeztünk, ami a vízöntős kezdőenergiáknak köszönhetően kissé bolondos hónap.

 

tavaszA jó hír az, hogy ez a hónap retrográd hatástól mentes, így a bolygók külön nehezítést nem adnak számunkra. Ráadásul a január végi Telihold is segítséget nyújtott ahhoz, hogy a februári feladat felmerülése előtt lerakjuk a függőségeinket. Ettől még persze lesznek megoldásra való feladatok, amik kapcsolatrendszerünket érintik, de a cél az, hogy a tavasz friss energiáját egy minőségileg magasabb szinten élhessük meg.
A hónap energiája hatással lehetnek saját belső egységünkre, harmóniánkra, ha ezzel hadilábon állunk. Sokszor hivatkozok a saját felelősség felvállalására, és ez nem véletlen, mert ennek igénye a Szaturnusz bolygó Bak jegyébe lépésével egyre sürgetőbbé vált. Legalábbis, ha a sorsbolygó támogatását szeretnénk élvezni, és nem a hátráltatása miatt szenvedni.

A feszültség több fronton is jelentkezhet, de természetesen csakis akkor, ha kapcsolataink, önmagunk változtatást igényelnek. Érdemes tudatosan figyelni az eseményeket, mert otthonunk harmóniája is felborulhat, ha nem tesszük meg a kellő lépést és nem törekszünk egyensúlyra.

önmagunkKezdjük saját magunkkal.
Belső feszültségünk megnövekedhet, ha úgy érezzük nem vagyunk egységben, ha belső harmóniánk felborult. Ennek oka az ösztönös lelki igényünk és a tudatos oldalunk szembenállása, amit az erősíthet, ha nem szívünk szerinti dolgokat teszünk. Ha a munkánkat élvezzük, ha abban kiteljesedve érezzük magunkat, akkor a családot érezhetjük hátráltató tényezőnek. Amikor pedig nem szívünk szerinti a mindennapi munkánk, akkor hazavágyunk, és szenvedésnek élünk meg minden pillanatot. A megoldást az hozhatja el, ha olyan helyzetet alakítunk ki, amitől mindenhol harmonikusan érezzük magunkat.
Természetesen vannak olyan helyzetek, amikor nem tehetjük azt, amit szeretnénk, ilyenkor megoldás a változtatás, vagy ennek hiányában az elfogadás. Amikor egyfolytában azon kesergünk, milyen rossz dolgunk van, azzal csak a rosszat erősítjük, és magunkat egyre jobban lelombozzuk. Viszont ha keressük a nem annyira jóban a jót, akkor az lelkünknek is jót tesz, és csodás megoldásokat vonzhat be az életünkbe. Bármikor megállhattok egy pillanatra, megpihenhettek és saját magatokra figyelhettek, megadva magatoknak a boldog pillanatot.

kapcsolat1Folytassuk a kapcsolatokkal.
Felerősödhetnek a férfi-nő ellentétek, ugyanakkor a nők közötti ellentétek is megjelenhetnek. Megint csak az egyensúly kialakítása a cél. Egyszerre van szükség csapatmunkára, de a csapatmunka mellett az egyéni célok tiszteletben tartására is. A februári ellentétek pont amiatt „veszélyesek”, mert elkezdhetünk erősen kételkedni magunkban, elképzeléseinkben, és kialakulhat az a téves meggyőződésünk, hogy mások támogatása nélkül nem tudjuk céljainkat elérni. Ezek természetesen nem a támogató segítség elképzelései felé visznek, hanem pont a függőségek felé. Tehát a megoldást azt fogja elhozni, ha szembenézünk az ellentétekkel, megoldjuk a feladatot, bízunk magunkban és kiállunk saját érdekünkben.
A szálakat még mindig a Skorpió jegyében járó Jupiter mozgatja, ő igyekszik szembesíteni bennünket a „takarításunk” hiányosságaival. A konfliktusokon belüli kritikák mindig tanító jellegűek, hiszen a másik ember negatív értékelése csakis akkor hat ránk, ha bennünk is dolgozik a kételkedés, és önbizalmunk csak látszólag olyan erős, mint ahogy azt kifelé mutatjuk.

Tehát keressétek februárban is a megoldásokat, változtassatok, alakítsátok át amit szükséges, de ne csak fejben, hanem a gyakorlatban is. Zseniális ötleteitek lehetnek, de azokat helyettetek senki nem fogja megvalósítani, és az Univerzum is csak akkor tud támogatni benneteket, ha belevágtok és kipróbáljátok az ötlet működőképességét.

A hónap vízöntős energiákkal indul, így érdemes kihasználni az első 2 hetet bolondozásra, mulatozásra, majd az utána következő időszakot már inkább a visszavonulásra, a tavaszra való felkészülésre. Február 10-e után elkezdenek előtérbe lépni a halakos energiák, amik már inkább a befelé fordulást, önvizsgálatot segítik.

A hónap részleteiért, lehetőségeiért kattints ide!

Mindenkinek csodás februárt kívánok!

 

Dudás Mária gyermekasztrológus
Dudás Mária
asztrológus
06/30-4515002

A boldogság kulcsa benned van!

Tetszik az oldal? Oszd meg másokkal is!

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.