2018. Decemberi horoszkóp – Évzárás a hónap energiájának segítségével

decemberihoroszkopDecember a Karácsony hava, Székelynaptár szerint pedig az Álom hava. Egyik elnevezés szebb és szívet melengetőbb, mint a másik, de vajon a hónap energiái is ezt tükrözik majd? Folytatódik a novemberi jó széria, de természetesen lesznek nehezebb napok a hónapban, ami tudatosságot igényel és a türelmünkre is szükség lesz. Azonban, ha nem görcsölünk rá az ünnepi készülődésre, tervezetten tesszük a dolgainkat és könnyedén, természetesen nem átadva az irányítást, akkor ez is egy sikeres hónap lehet.

Érdemes jelszavunknak választani, a tervszerűséget és a feladatok megosztását. Most mindenkinek több a szabadságigénye, ha a megszokott rutinnal igyekszünk megoldani a feladatokat, annak csak egyre nagyobb feszültség és káosz lehet a vége. A megszokások és a családi rutinok lelki szintről támadnak, ha nem változtatunk rajtuk, akkor nehezebbé válik, hogy szeretettel készüljünk az Ünnepekre és ne legyünk hónap végére hulla fáradtak, áldozatnak érezve magunkat

szétszórtságA hónap fontos feladata, hogy megtegyünk egy évzáró számvetést, elemzést és a tapasztalatok fényében alakítsunk a megszokott rutinon. December első napjainak érdekessége, hogy a tüzes, aktív és a halogató energiák összecsapnak. A hatás egyik megjelenése, ha nem tervezünk, túlzásokba esünk bizonyos elintézni valók bevállalásában, szétszórttá válhatunk, és egy őskáoszban találjuk magunkat, amitől majd szét robbanunk. Vagy megjelenhet úgy is, hogy gyűjtjük az elintézni valókat, toljuk magunk előtt a feladatokat, majd jön a sokk, ahogy fogynak a napok. Ezért is szükséges a tervezés, az sem baj, ha naptárba is beírjátok melyik nap mit kell megtenni, így nem fognak átcsapni a fejetek fölött a hullámok. Tehát kezdjétek a hónapot kis töltődéssel, tervezéssel, majd csak ezután lépjetek a tettek mezejére.
A hónap közepe felé már kimondottan kedvező hatások érkeznek, így segítő energiákat kapunk az ünnepek előtti felkészülésre.
A hónap elején a Nyilas Újhold energiái segítenek abban, hogy a szükséges változásokat megtegyük a jövőbeni céljaink érdekében. Mivel ez főleg otthonunkat, érzelmi biztonságunkat érinti, ezért érdemes még Újhold előtt átgondolni, mi szokta felborítani az Ünnep nyugalmát. Mik azok a családi minták, amikben nem találjuk a határt. Aztán azt is érdemes átgondolni, hogy hogyan tudnánk ezen változtatni, hogyan tudnánk a feladatokat leosztani. Még Karácsony előtt lesz az év utolsó Teliholdja, ami segít a végső simításokban, segít abban mindenkit, hogy lelkileg szárnyalva, a szeretet fényében tündökölve adja át magát az év végi csodáknak.

Mindenképpen meg kell említenem, hogy a decemberi energiák személyes fejlődésünket is támogatják, tehát változatlanul biztatnék mindenkit önismeretének elmélyítésére, tanulásra és új témák tanulmányozására. Mivel ebben a hónapban a Nyilas jegy energiái több minőségben is képviselik magukat, ezért a hit/meggyőződések kérdése, a gondolati merevség felszabadítása is központi téma lesz.

plutoretrogradNézzük meg részletesebben az általános hatásokat. Kezdjük a retrográd hatásokkal.
A Merkúr bolygó december 6-án megáll égi útján és 7-én elindul előre, ezzel megszűnik hátráltató hatása, látásunk kitisztul és logikailag is jobban működünk.
Az Uránusz bolygó egyedül marad hátrálásában. Az Uránuszról már megtanultuk, hogy csak jövő év elején fog haladásában irányt váltani és előre indulni. Ugyanígy tudjuk azt is, hogy tanításában saját szabadságunk lehetőségeit kell megtalálnunk, és változtatni az életünkön.

Ahogy már említettem, a hónapindító energiáit a Nyilas minősége adja, ami támogatja hitünk erősödését, vágyainkat, terveinket, lehet álmodozni, és életünkben minden lendületbe jöhet, ha hiszünk magunkban, elképzeléseinkben és reális célokban gondolkodunk.
Azt nem szabad elfelejtenünk, hogy a Nyilas jegyéhez tartozik a mértéktelenség is, ami akár költekezésben, akár a fejvesztett rohangálásban, vagy eszeveszett takarításban nyilvánulhat meg, ha nem kontrolláljuk. Erre is jó lesz a megtervezett feladatvégzés, egyfajta leírt kontroll lehet számotokra.

Folytassuk részletesen a hónap jelentősebb napjaival. Kattints ide!

Dudás Mária asztrológus
Dudás Mária
asztrológus
06/30-4515002

 

 

Tetszik az oldal? Oszd meg másokkal is!

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.