2018. augusztusi horoszkóp – Szabadulj ki a szürke mindennapokból

augusztusAugusztus az új kenyér hava, amit a frissen learatott termésből sütnek. Életünkben ez szimbolikusan is megjelenhet, hiszen elvetettük a változások magvait az előző hónapokban, aminek termését most learathatjuk. Ha jól dolgoztunk eddig, akkor életünkben is komoly változásokat tapasztalhatunk. A fókusz változatlanul otthonunkra, családunkra kell, hogy terelődjön, ezen a területen biztonságosan kipróbálhatjuk, hogy a gyakorlatban mennyire tudjuk alkalmazni újításainkat. Egy olyan otthon megteremtésén dolgozunk már egy ideje, amiben valóban önmagunk lehetünk, ahol tisztelik belső értékeinket, és nem érezzük kényszerét annak, hogy mások elvárásának feleljünk meg. A lélek szándékát támogató tettek annyira felszabadítóak lehetnek, hogy a hónap nehéz energiái közt is megőrizhetjük belső egyensúlyunkat. Ehhez azonban szükség lesz arra, hogy kicsit megálljunk, pihenni, nyaralni menjünk, ahol erőt gyűjthetünk az őszi időszakra.

A hónap bővelkedik kihívásban, az Univerzum nagyon aktívan „segíti” fejlődésünket. A múlt hónapban a lelki szabadságunk és az otthoni érzelmi biztonságunk megteremtése volt a feladat. Most fejlődésünkben oda érkeztünk, hogy kipróbálhatjuk, mennyire tudunk elismerést kivívni családunkban, mennyire kapjuk meg a megérdemelt tiszteletet másoktól. A hónap igen jelentős, hiszen későbbi életünket is komolyan befolyásolja. Tulajdonképpen az otthon biztonságában próbálhatjuk ki és erősíthetjük meg magunkat, önbizalmunkat, amit aztán a külvilág felé is megmutathatunk. Már az Újhold is abban lesz segítségünkre, hogy határozott fellépésünkkel a csúcsra törjünk, majd a Teliholdnál gyakorlatias energiák támogatnak a végső szelektálásban, így mindattól megszabadulhatunk ami feleslegessé vált, és ami még mindig a háttérbe vonulásra ösztönözne.

SzaturnuszEbben a hónapban a Szaturnusz bolygó szövetségre lép a felforgató Uránusszal, minek köszönhetően, azonnal meg fogjátok érezni, ha még mindig inkább a kimenekülést választanátok, és nem tartjátok tiszteletben lelketek vágyát, és életfeladatotokat. Legegyszerűbb esetben bezártság érzését, egyre növekvő feszültséget hozhat az energiaegyesülés, de komolyabb esetben konfliktusok kirobbantója lehet, vagy balesetveszélyes helyzeteket okozhat. Mivel egész hónapban összedolgozik a két égitest ezért folyamatos, tudatos figyelemre lesz szükség ahhoz, hogy a segítő oldalát használjátok ki és ne a hátráltató jelenjen meg életetekben.

Anyagi biztonságotokat úgy tudjátok a leginkább megteremteni, ha önként költötök saját vágyaitokra, kényelmetekre, mert azzal a pénz áramlásába léptek és nem kell sorsikus lemondásokat megélnetek. Ugyanakkor pont ebben jelenik meg a nehézség, hiszen a hónap feszült hatása, hogy a pénzköltés nehezebben megy, ha saját magatokról van szó. Ez főleg augusztus első felét jellemzi majd.

Még egy dologra szeretném felhívni a figyelmeteket, mielőtt belekezdenék a hónap hatásainak részletezésébe!
Külföldi munkavállalással, utazással, vagy hittel kapcsolatos témákban legyetek nagyon körültekintőek, főleg azokkal, amelyek túl kecsegtető ajánlattal találnak meg benneteket. Plútós hatás dolgozik ezen a területen, aminek egyetlen ellenszere, ha megnézed/meghallgatod és elengeded.

A hónap egyik nehézségét a hátráló bolygók adják, nem kevés feladatot osztva ránk, de mindezt azért kapjuk, hogy valódi átalakulást élhessünk meg.  Szokásomhoz híven, nézzük meg először a retrográd (hátráló) hatásokat.

RetrogradeKezdjük a már megszokottakkal, amik már egy ideje befolyásolják a mindennapjainkat:
A Szaturnusz április vége óta hátrál, ez egészen szeptember 16-ig tart. A bolygó ebben a hónapban hátráló mozgásában és Uránusszal való társulásával még erőseben dolgozik lelki felszabadulásunkért.
A szaturnuszi problémákhoz tartozó testi jeleket már mindenki ismeri, a hát és váll fájás, ízületi merevség, térd és gerincproblémák egyértelmű jelzések lesznek arra nézve, hogy olyan terheket vettetek magatokra ami nem a tiétek, vagy túlvállaltátok magatokat. Most ehhez még jöhet idegesség, és akár légúti problémák is.
Szintén április vége óta hátrál a Plútó bolygó és október elejéig így is marad. Még mindig számíthatunk arra, hogy le nem zárt ügyeink előtérbe kerülnek, és felkavarják életünk állóvizét. Figyeljetek tudatosan magatokra, másokra, hogy ne kelljen a változásnak külső személy által megtörténnie.
A hónapban kecsegtető ajánlatokkal találkozhatunk, ami külföld vagy elvont elképzelések felé terelgetne.
A hátrálók régi csapatához tartozik még a Neptunusz bolygó, ami június 23. óta hátrál. Azt érezhetjük, hogy minden kissé zavarossá vált, egyesek számára vonzóbb lehet az alkohol a relaxáláshoz, vagy mások könnyebben nyúlnak gyógyszerekhez, hogy fizikai problémájukon úrrá legyenek.
A Neptunusz jó analógiája a megérzés, a feltétel nélküli szeretet, a meditáció, a művészet. Próbáljátok inkább ezeket használni, amikor problémás helyzetekbe kerültök, vagy amikor idegrendszeretek a pattanásig feszül.
Sajnos a Mars bolygó még a hónap végéig, augusztus 28-ig fog hátrálni, így ebben a hónapban még erősebben érezhetjük, hogy nehezebben haladnak a dolgaink és az akaratunkat is vissza kell még fogni.

Az elmúlt időszak nehezítését jelentő egyik hatás lassan megszűnik, már csak augusztus 11-ig hátrál a Merkúr bolygó. A hónap közepén már fellélegezhetünk, és újra belefoghatunk a logikát igénylő feladataink elvégzésébe.

A Merkúr bolygó helyét fogja átvenni a hátráló égitestek között a Bika jegyében tartózkodó Uránusz bolygó, ami augusztus 3-án megtorpan, majd augusztus 11-én hátrálni kezd. A kitartók közé tartozik, mert idén már nem is fog ezen változtatni, csak 2019. januárban kezdi el újra a rendes mozgását. Mindenki életében másképpen jelenik meg, hiszen befolyásolja a hatást, hogy melyik életterületünket érinti. Az viszont biztos, hogy aki még mindig nem változtatott, azt most erőszakolni fogja, hogy lépjen végre.
A bolygó energiája mindazokban fog segítő kezet nyújtani, ami a változást szolgálja, és ami egyfajta eredetiséget képvisel. Magunkban kell megtalálni a szellemi szabadságot, ami mindenki számára elérhető. És ezt a szellemiséget, a magasabb szintű tudást, kell majd a mindennapi életünkben, a gyakorlatban is alkalmazni.

A hónap jelentősebb napjai itt!

Dudás Mária asztrológus
Dudás Mária
asztrológus
06/30-4515002

Belső egyensúly – Őszi elvonulás

Tetszik az oldal? Oszd meg másokkal is!

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.