2018. április havi horoszkóp – Új ciklus kezdete a mindennapokban

tavaszÁprilis a Kikelet, a tavasz hónapja, amikor már inkább a jó idő dominál, és a bolondos időjárás ellenére a természet újjászületésének csodáját élhetjük meg. Ugyanilyen új ciklus , tavaszi megújulás indulhat el otthonunkban is, a hónap energiái családunkban ennek elindítását támogatják. Igaz növekszik bennünk a lelkesedés, az optimizmus, keressük a távlati célokat, de valahogy nehezebben fogadjuk el, hogy ez nem fog egyik napról a másikra megvalósulni.
Mindemellett a problémát az a kettősség okozhatja, hogy tudjuk céljaink elérése anyagi áldozatokkal járhat, de valahogy nehezen vesszük rá magunkat a pénzköltésre. Akár oda is eljuthatunk, hogy rágörcsölünk a spórolásra, a bebiztosításra. A hónap a határozott cselekvést várja el tőlünk és akkor tud támogatni, ha hiszünk abban, hogy az ebben az időszakban hozott anyagi áldozatvállalás, elismerést és anyagi biztonságunk megalapozását hozza meg. Tehát ha már régóta szeretnétek valami új dolgot megvásárolni, akkor tegyétek meg azt önként, ne halogassátok tovább, nehogy sorsikus tanítás által veszítsétek el az oly gondosan őrzött pénzt.

négyelemA hónap elején még erősen dolgoznak a kosos energiák, de ellensúlyként már jelen vannak a földies energiák, amik igyekeznek megzabolázni a heves tüzességet. Ez egyfajta belső feszültséget is okozhat, hiszen alapvetően türelmetlenek lehetünk, azonnal szeretnénk megvalósítani, amit kigondoltunk, de valahogy azt érezhetjük, hogy valamilyen erő visszahúz, akadályoz. Akkor tudunk hatékonnyá válni, ha türelmet gyakorlunk, és igyekszünk minden belső indíttatásunk ellenére, szabályozottan és tervszerűen megvalósítani elgondolásainkat.
A hónap vége felé már inkább a földies energiák lesznek dominánsak, amik már jelentősen fékezik a türelmetlenséget, és támogatják gyarapodásunkat, biztonságteremtésünket. Főleg az Újhold utáni időszak hozhat kedvező lehetőségeket és változást életünkben.

Az áprilisi Újhold segít majd abban, hogy a tavaszi újjászületést egyéniségünk kibontakoztatásában, saját biztonságunk megteremtésében éljük meg, majd a Telihold a lélekszintű kötelességtudatunkkal kapcsolatos ösztönös cselekvési mintáink elengedését támogatja.

retrogradmerkurFolytassuk a hónap retrográd hatásaival.
Még márciusban kezdte meg látszólagos hátráló mozgását a Jupiter és a Merkúr.
Nem tudom ki hogyan élte meg a Merkúr retrográd hatását, de sokan jelezték, hogy minden lelassult, nehezebben működött, és sokkal több probléma merült fel akár szerződéskötéssel kapcsolatosan, akár ügyek intézésében. Ez a hatás már csak április 16-ig tart, és remélhetőleg gyengülni is fog. Azért addig is legyetek tudatosak, és óvatosak.
A Jupiter bolygó március 9-én kezdett látszólagos hátrálásba, és ezt még hosszabb ideig, egészen július 11-ig folytatja is. Emlékeztetőül már csak annyit írnék erről, hogy mindazokat a problémákat tárhatja fel, amit vagy nem akarunk meglátni, vagy eddig halogattuk a megoldást.

RetrogradeÁprilis vége felé két újabb planéta vált irányt nehezítést hozva mindennapjainkba.
Április 22-től a Szaturnusz kezdi meg látszólagos hátrálását, ami egy hosszabb ideig fog tartani, egészen szeptember 16-ig. Aki sorsikus feladatával nincs elmaradásban, arra csak némi finomhangolás vár, a Szaturnusz bolygó energiája segíteni fog, hogy ezek a kiigazítások megtörténjenek. Mindazok számára, akiknek még problémát okoz a saját felelősség felvállalása, vagy még mindig nehezen szabják ki saját határaikat, már nem lesz ennyire könnyű az időszak, kemény tanításokban részesülhetnek. Ettől sem kell megijedni, figyeljétek tudatosan a jeleket és tanuljatok belőle, változtassatok. Testünk egyfajta jelzőrendszerként működik, így a hátfájás, ízületi merevség, térd és gerincproblémák egyértelmű jelzések lesznek arra nézve, hogy a sorsikus feladatunkban még van tennivaló.
Április 26-án a Plútó bolygó is csatlakozik retrográd társaihoz, és egészen október 7-ig hátráló mozgásban is marad. A jó oldal, hogy segít felszínre hozni a tudattalan mélyén lapuló blokkokat, hogy feldolgozhassuk. A hatás nehézségét megelőzhetjük, ha az április 14-től 24-ig tartó időszakban önként folytatunk önvizsgálatot, és igyekszünk előmunkálatokat végezni, tudattalan elfojtásainkkal, mintáinkkal kapcsolatosan.
A retrográd időszakban arra is oda kell majd figyelni, hogy megnövekszik a manipuláció, csábító, de nem valós lehetőségeket kaphatunk, aminek jobb, ha ellenállunk.

Folytassuk a hónap jelentősebb napjaival! A részletekért kattints ide!

Dudás Mária gyermekasztrológus
Dudás Mária
asztrológus
06/30-4515002

Válaszd a boldogságot!

 

 

 

Tetszik az oldal? Oszd meg másokkal is!

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.