2017. szeptemberi horoszkóp – Milyen változásokat támogatnak a hónap energiái?

szeptemberSzeptember régi elnevezése szerint Földanya hava, ennek megfelelően valódi földies, gyakorlatias dolgokat hoz számunkra. A hónap a változások, józan átgondolások és a reális álmok megvalósításának időszaka lesz. A változások otthonunkat érintik, ahol szükség lesz egyfajta rendrakásra, szelektálásra, átalakításra. Ez megtörténhet fizikai formában, pl. építkezésben, bútorok cseréjében vagy akár költözésben is. Az energiák támogatását szintén élvezhetik az iskolakezdők, iskolát váltók, és mindazok a felnőttek is, akik új tudás megszerzését tűzték ki céljukul.

vágyakozásA változások igényét vágyaink indítják el, és hozzá kapcsolódóan gondolataink és konkrét cselekvéseink is ezt kívánják szolgálni. Érdemes most új elképzeléseket megvalósítani, amiben érzitek, hogy lelketek szabadon szárnyalhat.A hónap hatásai az otthon mellett a párkapcsolat területét is érintik, a két életterület összedolgozásának köszönhetően, a gyakorlati dolgokban lehetnek segítségünkre. Az energiák igyekeznek felkavarni az állóvizet, aminek eredményeként a változások akár a párkapcsolatokat is válaszút elé állíthatják. Együtt, közösen változtatunk vagy elválnak útjaink, és egyénileg, saját szabadságvágyunk alapján alakítjuk át otthoni dolgainkat. Akik az együtt változtatás mellett döntenek, azok számára mindenképpen fontos lesz a nyílt, ítéletmentes, elfogadó kommunikáció és a határozott cselekvés. Most nincs itt az ideje a halogatásnak, probléma szőnyeg alá söprésének, mert ezzel csak elodázhatjátok a döntést, de a feszültség tovább növekedhet.
Érdemes időt szánni rá és feltenni magatoknak két őszinteséget igénylő kérdést. Miben, hol érzitek magatokat valóban szabadnak? Miben kell változtatnotok ehhez saját érdeketekben?

A túlzott kiszámíthatóság iránti igény, a megszokott rutinokhoz való ragaszkodás és a megfelelési vágy akadályozhatja a változások megvalósítását, ugyanakkor pont ez a hatás ellensúlya lehet a meggondolatlanságnak. Hogy az akadályozó vagy a segítő hatást érzitek, az attól függ majd, mennyire hisztek és bíztok magatokban. Amennyiben magabiztosak, határozottak vagytok és tudjátok, hogy megérdemlitek az áloméletet, a sors segítő kezet nyújt, lehetőségek és támogatók formájában.

Szeptemberben karrier ügyekben főleg azok számíthatnak komolyabb előrelépésre, akik a gyógyításban, művészetekben vagy spiritualitásban tevékenykednek, de számukra is fontos feladat lesz, hogy el tudjanak szakadni az otthoni rutintól.

szolárA hónapban még vannak hátráló bolygók, amik kissé nehezítik a megoldásainkat, de ennek változatlanul az a célja, hogy kicsikarják a változást belőlünk. Szokásomhoz híven, nézzük meg először a retrográd (hátráló) hatásokat.
A Merkúr bolygó már szeptember 4-én délután megáll, hogy erőt gyűjtsön, új energiákkal töltődjön, majd 6-án reggel, ereje teljében elindul előre. Így a bolygó hátráltatása rövid ideig érződik már csak.
A Plútó bolygó még egészen szeptember 29-ig igyekszik a fejlődésünk érdekében még mélyebbre ásni tudattalanunkban és felszínre hozni a még megbúvó korlátozó, generációs, karmikus hitrendszereket és gondolati mintákat. Szerencsére már nem dolgozik össze a Jupiter bolygóval, így a derékproblémákkal küzdők is fellégezhetnek.
A Neptunusz bolygó még kitartóan, november 22-ig hátrál és osztja a feladatokat számunkra. Azt már megtanultuk, hogy ködösít, hajlamosabbak vagyunk az önbecsapásra, és csalódottságunk is felütheti a fejét, ha nem vagyunk tudatosak. Figyeljétek tudatosan ösztönös reakcióitokat, és lássátok meg, melyek azok a korlátozó, áldozati szerepet vagy túlzott áldozatvállalást hozó minták, amivel öntudatlanul is azonosultatok, és emiatt nem tudtok/mertek önmagatok lenni?
Az Uránusz bolygó a Kos jegyében tartózkodik, augusztus 7-étől hátrál, és ezt még folytatja is egészen jövő év elejéig. Ki-ki saját életében másképpen élheti meg nehezítő hatását attól függően, hogy születési horoszkópjának mely területére van erősebb hatással. De az biztos, hogy az otthonában most mindenki megtapasztalhatja a változást, hogy milyen módon, az a tudatosságtól függ majd.
A bolygó energiája mindazokban fog segítő kezet nyújtani, ami a változást szolgálja, és ami egyfajta eredetiséget képvisel. Magunkban kell megtalálni a szellemi szabadságot, ami mindenki számára elérhető. És ezt a szellemiséget, a magasabb szintű tudást, kell majd a mindennapi életünkben, a gyakorlatban is alkalmazni.

jupiter_szaturnuszAz általános hatások közé tartozik a két sorsbolygó fényszög kapcsolata, amely főleg a hónap elején jelentkezik erősen, majd eltávolodva egymástól a hatásuk is gyengülni fog. Felismeréseket hozhat, és az már csak rajtatok múlik, hogy kihasználjátok és változtattok vagy teszitek továbbra is azt, amit eddig.
A hatás jó oldala, hogy terjeszkedési, növekedési vágyatok most kitartással párosul, ami üzleti, munka ügyeiteket is jó irányba terelheti.

A nyárnak, nyaralásnak vége, bár még reméljük, egy darabig élvezhetjük a meleget és a napsütést. A hónap energiáinak egyik kihívása pont az lehet, hogy egyensúlyt teremtsünk a nyárba, pihenésbe, csillogásba visszavágyó oldalunk és a kötelességtudó, inkább szolid oldalunk között. Nem kell egyszerre mindentől megfosztani magunkat az ősz beköszöntével, lehet még egy kicsit élvezni a pihenést miközben rázódunk vissza a hétköznapokba.

Folytatás: A hónap jelentősebb lehetőségei, napi bontásban. Részletekért kattints ide!

Mindenkinek csodás szeptembert kívánok!

 

Dudás Mária gyermekasztrológus
Dudás Mária
asztrológus
06/30-4515002

Ismerd meg magad!

 

Tetszik az oldal? Oszd meg másokkal is!

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.