2017. novemberi horoszkóp – Részletek

Részletesen a hónap jelentősebb napjai:

festésNovember 3. kimondottan jó nap (és még a hétvége is) művészi alkotásra, önismeretre vagy spirituális elfoglaltságokra. Mivel intuíciónk is jobban működik, ezért érdekes észlelésekben is részünk lehet. Ugyanígy kimondott sikereket élhetünk meg, ha másoknak nyújtunk segítő kezet.
A negatív megnyilvánulása saját tisztánlátásunkat érinti, elbizonytalanodhatunk, hogy jó e az irány amerre haladunk, és kissé idealistábbak is lehetünk a kelleténél. A negatív megnyilvánulást átfordíthatjuk, ha igyekszünk feltétel nélküli szeretettel nézni a másik emberre (persze nem elrugaszkodva a valóságtól) és a jót keresni benne.
Azonban könnyen beleeshetünk abba a csapdába, hogy indokolatlanul látunk negatív jellemvonásokat vagy alakítunk ki összeesküvés elméleteket.

November 4-én feladat az egyensúlyteremtés a megfelelési vágyunk és a saját önös érdekünk között. A megoldásban a sorsbolygó (Szaturnusz) keze is benne van, így megnövekedett szabadságvágyunkat kissé visszafogja, nehogy elhamarkodott cselekedeteket tegyünk. Tulajdonképpen minden változást támogat, egyfajta kereteket, kitartást adva hozzá. Hétvége lévén kimondottan alkalmas az időpont arra, hogy környezetünket szépítgessük, változtassuk.

teliholdkaracsonyNovember 4. Telihold lesz a Bika jegyében, ami egy elengedős, megtisztulós időszak kezdetét is jelzi.
A téma a mérgező szülői MINTÁK elengedése lesz. Azért írtam nagy betűkkel a mintákat, mert nem az a feladat, hogy szüleinkre hárítsuk a felelősséget, hanem az, hogy azokat a mintákat, amik nekünk nem tetszettek, problémát okoznak, megváltoztassuk.

November 5-én estefelé a Merkúr bolygó az optimista, lelkes Nyilas jegyébe lép.
A bolygó hatással van gondolkodásunkra, kommunikációnkra. Aki az elmúlt időszakban gyakorolta a pozitív gondolkodást, és elméjét arra nevelte, hogy a szépre és a jóra koncentráljon, az most learathatja a babérokat, hiszen újjáprogramozott gondolkodása, most hatalmas lendületet kaphat és megerősödhet. Azonban aki ellustálkodta a Skorpió merkúri időszakot, az most azt veheti észre, hogy szinte megrohanják a téves elképzelések, és hatalmas hittel a negativitás mellett kampányol.

skorpio_venuszNovember 7-én dél tájban a Vénusz bolygó elhagyva a Mérleg jegyét, a Skorpió jegyébe lép.
A Mérleg jegyében a Vénusz bolygó nagyon jól érezte magát, harmóniára, békességre törekedett és energiája támogatta a baráti, családi összejöveteleket is. A Skorpió jegyében már közel sem érzi olyan jól magát a bolygó, egyfelől érzelmi szélsőséget okoz, erősíti a kutakodó hajlamot a negatív beállítottságot. Másfelől felszínre hoz rejtett dolgokat, amik főleg a kapcsolatokat, anyagi ügyeket érint. Erősítheti a félelmeket is, hiszen jobban aggódunk az esetleges veszteségek, nélkülözés miatt. Az viszont tény, hogy segít az elmélyülésben, elemzésben a befelé figyelésben.

November 9. Aki pozitívan akarja hasznosítani a nap energiáját, az nagyon ügyeljen az optimista hozzáállásra. Ezen a napon testközelből megtapasztalhatjuk, hogy a fény felé indulunk, vagy a hátat fordítva annak hagyjuk, hogy a pesszimizmus elhatalmasodjon rajtunk.
A Plútó mindig felkavarja a tudattalant, így könnyen lehet, hogy Édesapánkkal megélt és elfojtott konfliktusokat a párunkon vagy főnökeinken keresztül fogjuk újra tapasztalni. Ez a tapasztalat azonban csak abban szeretne segíteni, hogy szembenézzünk ezzel a szőnyeg alá söpört problémával, és megoldjuk végre.
A jó értelemben vett kutató munkára kiváló időszak, tehát ha tanulmányaink miatt, vagy énünk fejlődése érdekében tesszük ezt, akkor hasznos napnak nézünk elébe.

November 10-én az év utolsó Tízmilliószoros napja lesz. Ezen a napon sokszoros energiák támogatását élvezhetjük, ezért ügyeljetek arra mit tesztek és mit gondoltok. Részletek itt!

saturnNovember 11-én kezdődik és egészen november 21-ig elég erősen érződik a Kos Uránusz és a Nyilas Szaturnusz trigonja.
Kimondottan fejlődésünket segítő, sorsikus kontroll alatt tartó időszakot élhetünk meg. Új ötletek megvalósításában, saját életünkkel kapcsolatos változások bevezetésére remek alakalom nyílik, de arra számítsatok, hogy nem egyik pillanatról a másikra fog mindez létrejönni, hanem a folyamatos fejlődés során. Alkalom nyílik arra, hogy félelmeket generáló, önmagunkkal kapcsolatosan kialakított téves elképzeléseinken, hit-rendszereinken változtassunk. Hétvége kezdődik, így érdemes kicsit magatokba mélyedni, átgondolni hol tartotok, min változtatnátok. Hogy ez a hosszabb hatás kinek mely életterületein jelenik meg erősebben, az természetesen a személyes születési horoszkóptól is függ.

gondolatainkNovember 13. nehezebbnek ígérkező nap lesz, de könnyebbé tehetjük hatását, ha tudatosan odafigyelünk gondolatainkra. A gondolatok ugyanis befolyással lesznek harmóniaérzetünkre, és ha lehangoltságot érzünk vagy épp valamilyen félelem dolgozik bennünk, akkor a Jupiter bolygó annak fog még nagyobb teret adni, felerősítve azt. Ennek aztán eredménye lehet, hogy az amúgy is elég sok feszültséget és robbanékonyságot hordozó Skorpió jegye igen nagy erejű kirobbanást hoz. Tehát, ha harmóniában vagyunk, akkor a gondolati lelkesedésünket semmi sem fogja lehangolni.
Arra azonban különösen figyeljetek, hogy a tisztánlátás némileg korlátozott, így megkísérthetnek benneteket valami fantasztikus ajánlattal, vagy ideológiai elképzeléssel, ami tévútra vihet benneteket.

November 17. Szellemi és fizikai energiákban bővelkedő nap, amikor képesek vagyunk megvédeni saját álláspontunkat mások előtt. A lelkes gondolatok ösztönzőleg hatnak terveink megvalósítására, és akár a mindennapi munkánkba is lelkesedést, kreatív megoldásokat hozhatnak. Kimondottan alkalmas nap tárgyalásokra, konfliktusok kezelésére, ahol kompromisszumos megoldásra van szükség.

újhold_misztikusNovember 18-án Újhold lesz a Skorpió jegyében, amivel egy teremtő, új kezdeteket hozó időszak veszi kezdetét. Az időszak a párkapcsolati minták, hitrendszerek átalakításának kedvez, ami aztán támogatja távlati céljainkat.

November 19-én csak óvatosan, mert elég feszültek lehettek, ami gyengébb verzióban konfliktusokat (hatalmi harcokat), komolyabb esetben baleseteket okozhat. Legyetek tudatosak, ne kötözködjetek másokkal és ne akarjátok rájuk erőltetni saját elképzeléseteket! Emellett legyetek óvatosak a közlekedésben és a napi tevékenységetekben is.

November 21-én a Vénusz és a Plútó bolygó együttműködését „élvezhetjük”. A Skorpió Vénusz már eleve önmagában hordozza a féltékenységet, túlzott ragaszkodást, a plútós energiával egyesülve ez szenvedélyes hajtóerőt is kaphat. Alaptalan vádakkal illethetjük párunkat, azonban az is igaz, hogy a megcsalásokra is könnyebben fény derülhet.

nyilasnapNovember 22-én 3 óra 51 perckor a Nap átlép a Nyilas jegyébe.
A befelé tekintő, inkább visszavonultságot, ámde hatalmi vágyakat kergető Skorpió jegyéből most az optimista, lelkes Nyilas jegyébe lép tovább a Nap. Ahogy a Skorpió inkább a befelé fordulást, visszavonulást támogatta, úgy a Nyilas jegye pont a kiáradás és az életörömök élvezete felé visz bennünket. A borús napokba fényt csempész, segítségével megerősíthetjük gondolati pozitivitásunkat. Azonban arra ügyeljetek, hogy a negatív megnyilvánulása az állásnak a mértéktelenség és a vak hit.

November 25-én a gondolkodásunk, tanulási készségünk új lendületet kap, ezért remek ötleteink lehetnek, és a nap alkalmas tanulmányok elkezdésére is. A szellemi éberségünk és frissességünk megnövekszik, nyitottakká válunk minden újdonságra, és az intuíciónk is remekül működik.
A régi megoldatlan problémákra most hirtelen bevillanhat a megoldás. Ha úgy érzitek ez őrültség, akkor csak írjátok fel egy papírra és pár nap múlva (kihasználva a szaturnuszi kontrollt) gondoljátok át újra.

November 28-án indul egy pár napig tartó hatás, amivel megalapozhatjuk a következő időszakot. Kereteket, kitartást ad az új ötletekhez. Ugyanakkor ha az előző hatásnak köszönhetően belefogtatok valamilyen tanulmányba, akkor a mostani hatás segít abban, hogy rendszerezzétek az új ismereteket. Vizsgázásra is kitűnő nap lehet.

 

Dudás Mária asztrológus
06/30-4515002

Elakadtál? Tanácstalan vagy?

 

Tetszik az oldal? Oszd meg másokkal is!

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.