2017. februári energiák – Tudatosság és változások

februar_foA hónap első napjától kezdve, folyamatosan jelen lesz az égen, az a csúnya háromszög, melyet a Jupiter, az Uránusz és a Plútó bolygó alkot. Erről az asztrológiai állásról már sokat beszéltem az éves horoszkóp kapcsán, de nézzük meg a februári energiák alapján. Azt érezhetjük általa, hogy elegünk van már a másoknak való megfelelésből, amitől ráadásul áldozatnak is érezzük önmagunkat. Arra vágyunk, hogy megmutassuk, kik is vagyunk valójában, és azt tegyük, ami igazán boldoggá tesz bennünket. Ez különösen a munkánkra vonatkozik. Igyekezzünk valóban változtatni, mert ha sokáig elnyomjuk kreativitásunkat, az növeli belső feszültségünket, és előbb – utóbb csúnyán kirobban, de akár komoly betegségeket is okozhat.

Ne rohanjunk azonban fejjel a falnak, a változtatást megfontoltan, a magunk szabta korlátok figyelembe vételével tegyük. Ha most nem kapkodunk, de határozottan teszünk az újításokért, az anyagilag is lassú, de erőteljes fejlődést hozhat számunkra.

A hónap első napjaiban, még együttállásban van a Plútó és a Merkúr bolygó – igaz egyre gyengülő mértékben – ez erősen egysíkúvá teheti a gondolkodásunkat, nagyon megrögzötten ragaszkodhatunk egy – egy elgondolásunkhoz. Így a negatív gondolatainkhoz és a téveszméinkhez is.

A hónap utolsó harmada szintén nehézségeket hozhat, melyben elsősorban a Mars, és az Uránusz bolygó egymáshoz közeledése, majd együttállása lesz a ludas. Ez meglepő, váratlan és bizony sokszor igen kellemetlen eseményeket hozhat életünkbe, hacsak nem teszünk tudatosan lépéseket a változtatások irányába.

Ezek után nézzük meg kronológiai sorrendben a hónap legfontosabb égi eseményeit:

Február 3-án, a Vénusz bolygó a Halakból, a Kos jegyébe lép
A Vénusz, amely – többek között – a jó érzések, a szerelem bolygója, most az álmodozásból a tettek mezejére lép, sokkal vehemensebbé, önérvényesítőbbé válik, mint előtte volt. Ez az állás, nagyon sok szenvedélyt rejt magában, mely szerelemben, szexualitásban, de veszekedésben is megjelenhet.

retrográd_jupiterFebruár 5-én, a Jupiter bolygó irányt vált, és látszólagos hátráló mozgásba kezd
Sajnos sohasem kedvező, amikor egy bolygó nem előre halad, így az elkövetkezendő hónapokban a Jupiter is csak csökkentett mértékben tudja optimizmusunkat, hitünket fenntartani. Ez a hatás egészen június közepéig eltarthat. Ettől persze mindent nehezebbnek érzünk az életben és jogi ügyeink is nehézkesebbé válhatnak.

Február 7-én, a Merkúr bolygó a Vízöntő jegyébe lép
Ennek a változásnak a hatására, gondolkodásmódunkra leginkább a szabadság, önállóság keresése lesz jellemző. Fokozottan vágyunk a társasági életre is, ezért könnyebben kimozdulunk otthonról. Kommunikációnk is lazábbá válik, ezért vigyázzunk, mert könnyen „elszólhatjuk” magunkat.

2017Február 9-én, a Nap és az Uránusz bolygó sextilbe kerül egymással, vagyis segítő kezet nyújtanak egymásnak
Ez az állás kimondottan kedvező arra, hogy változásokat vigyünk életünkbe. De nem hullik csak úgy az ölünkbe a segítség, a szükséges lépéseket bizony magunknak kell megtennünk.

 

Február 10-én, a Merkúr és a Vénusz bolygó is sextilbe kerül egymással
Erősíti az előző napi hatást, de ezekkel a bolygókkal más embereket is bevonunk a saját változtatásunkba. Itt az ideje a csapatmunkának, menjünk elébe a sorsnak, és keressük meg a szükséges emberi kapcsolatokat, akik segíteni tudnak nekünk.

Február 11-én, Oroszlán Telihold, erről részletesen itt olvashatsz!

Február 16-án, Merkúr és Mars bolygó sextil
Ennél a kedvező bolygókapcsolatnál, a gondolatok és a tettek összhangba kerülnek. De ezt az energiát csak akkor tudjuk megfelelően kihasználni, ha hajlandóak vagyunk új dolgokat, frissességet vinni az életünkbe és kezdeményezővé válunk. Arra viszont ügyeljetek, hogy könnyebben kimondhatjátok véleményeteket, ami konfliktusba keverhet titeket.

Február 18-án, a Nap a Vízöntő jegyéből, a Halak jegyébe lép
A Nap mostantól egy hónapon át, a visszahúzódásnak, a befelé fordulásnak, a művészi megnyilvánulásoknak, a tudatos áldozatvállalásnak kedvez. Ám, ha ezt nem akarjuk tudomásul venni, akkor valamilyen szempontból könnyen áldozattá válhatunk, valamint rabjai lehetünk a tudatmódosító szereknek, mint az alkohol, drog, gyógyszerek.

felkiáltójelFebruár 23-a az egyik legnehezebb napnak ígérkezik
Egyfelől a Plútó bolygóval együttállásba kerül a Hold (nyomasztottságot okoz), ezzel kvadrátban a Mars bolygó nagyon megközelíti az Uránusz (fokozott idegesség) bolygót, és mindezek rossz fényszögbe kerülnek a Jupiter (hitehagyottság, csalódás) bolygóval is. Ez nagyon veszélyes a törvényes párkapcsolatokra, vagyis a házasságokra nézve, ma bizony könnyen borulhatnak. Legyetek nagyon körültekintőek és türelmesek. Lelkileg töltekezzetek és a belső feszültséget vezessétek le valamilyen aktív mozgással, vagy valami újdonságban tevékenykedjetek. És motiváljátok magatokat folyamatosan!

halakmerkurFebruár 25-én, a Merkúr bolygó a Halak jegyébe lép
A logika bolygója olyan jegybe kerül, ahol nem tud érvényesülni, hiszen a Halak jegye sokkal inkább az intuíciónak, a megérzéseknek az álmodozásnak kedvez. Az elkövetkezendő hónapban, inkább az első megérzéseitekre hallgassatok, mint az eszetekre. Művészi tevékenységnek, írásnak viszont kedvező az időszak.

Február 26-án, Újhold a Halak jegyében, erről itt olvashatsz!

 Február 27-én, a Mars együttállásba kerül az Uránusz bolygóval
Ez az állás rendkívüli energia többletet okoz bennünk, amit nagyon fontos, hogy gyakorlati lépésekben levezessünk. Leginkább a változtatásoknak kedvez, de ha ilyesmit nem tervezünk, akkor legalább valamilyen dinamikus sportban éljük meg ezt a hatást. Legyetek óvatosak a közlekedésben!

Mindenkinek feszültségmentes februárt kívánok!

 

Sebestyén Attila asztrológusSebestyén Attila asztrológus
06/30-8332245

Tanácsadás

 

Tetszik az oldal? Oszd meg másokkal is!

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.