2017. Decemberi horoszkóp – Évzárás a hónap energiájának segítségével

december1December a Karácsony hava, Székelynaptár szerint pedig az Álom hava. Egyik elnevezés szebb és szívet melengetőbb, mint a másik, de vajon a hónap energiái is ezt tükrözik majd? Természetesen a válasz most is az, hogy olyan lesz, amilyennek mi teremtjük. Vannak nehezebb napok a hónapban, ami tudatosságot igényel és a türelmünkre is szükség lesz. Azonban, ha nem görcsölünk rá az ünnepi készülődésre, nem siettetünk semmit, csak hagyjuk történni a dolgokat, természetesen nem átadva az irányítást, akkor ez is egy sikeres hónap lehet.

Érdemes jelszavunknak választani, a tervszerűséget és a feladatok megosztását. Most mindenkinek több a szabadságigénye, ha a megszokott rutinnal igyekszünk megoldani a feladatokat, annak csak egyre nagyobb feszültség és káosz lehet a vége. A tervezésre azért is szükség van, mert a december elején induló merkúri hatás elég nagy kavarodást okozhat a fejekben, aminek kapkodás lehet a vége.

tervezésA hónap fontos feladata, hogy megtegyünk egy évzáró számvetést, elemzést és a tapasztalatok fényében jövőbe mutató célokat tűzzünk ki magunk elé, olyanokat, amik új kezdeteket hoznak és hosszú távon is működőképesek lesznek. A hónap elején pár napig a sorsbolygó (Szaturnusz) segíti gondolataink rendszerezését, ötleteink gyakorlati megvalósítását és a felmerülő problémák tisztázását. A hónap közepe felé, ahogy a gondolkodást szimbolizáló és hátráló mozgást végző Merkúr bolygó és a Szaturnusz távolodik egymástól, lehetnek a valóságtól elrugaszkodott elgondolásaink, céljaink, és a káosz megjelenhet a közlekedésben is. Általánosságban szinte az egész hónapra igaz lesz, addig nyújtózkodjunk, ameddig a takarónk ér és óvakodjunk a hitelfelvételektől. A hónap végén az Újhold energiái csodás változásokat hozhatnak életünkbe.

Mindenképpen meg kell említenem, hogy a decemberi energiák személyes fejlődésünket is támogatják, tehát változatlanul biztatnék mindenkit önismeretének elmélyítésére, tanulásra és új témák tanulmányozására. Mivel ebben a hónapban a Nyilas jegy energiái több minőségben is képviselik magukat, ezért a hit/meggyőződések kérdése, a gondolati merevség felszabadítása is központi téma lesz.

retrogradmerkurNézzük meg részletesebben az általános hatásokat.
Kezdjük a retrográd hatásokkal. A hónap kezdetére az Uránusz bolygó egyedül maradt hátrálásában, de nem sokáig kell magányosnak éreznie magát, mert a Merkúr bolygó december 3-án szintén irányt vált, és látszólagos hátráló mozgásba kezd.
Az Uránuszról már megtanultuk, hogy csak jövő év elején fog haladásában irányt váltani és előre indulni. Ugyanígy tudjuk azt is, hogy tanításában saját szabadságunk lehetőségeit kell megtalálnunk, és változtatni az életünkön.
Ennél egy kicsit nehezebb időszak az, amit a hátráló Merkúr okoz számunkra. Bár a Merkúr a Nyilas jegyében áll ekkor, és gondolatban leginkább a távlati tervek jelenhetnek meg, mégsem célszerű komolyabb döntéseket hoznotok a jövőtökre nézve. Ne most vásároljatok olyan értékeket (pl. lakás vagy autó), ami hosszú távon is meghatározza az életeteket. Jobb ez az időszak arra, hogy felmérjétek, megvizsgáljátok jelenlegi helyzeteteket, és rendezzétek vagy átalakítsátok a problémás pontokat. Tehát a feladat egy „újratervezést” indítani. Életetekben a hatás azon az életterületen zajlik, ahová a retrográd Merkúr energiáit összpontosítja. Hogy ez pontosan melyik életterület, azt a születési horoszkópotok alapján lehet megmondani.

nyilasnapAhogy már említettem, a hónap indító energiáit a Nyilas minősége adja, ami támogatja hitünk erősödését, vágyainkat, terveinket, lehet álmodozni, és életünkben minden lendületbe jöhet, ha hiszünk magunkban, elképzeléseinkben és reális célokban gondolkodunk. Ugyanakkor ennek ellentéte is megtörténhet, ha csak ülünk és kesergünk, homokba dugva a fejünket.
Azt nem szabad elfelejtenünk, hogy a Nyilas jegyéhez tartozik a mértéktelenség is, ami tisztán látásunk híján akár költekezésben, akár a fejvesztett rohangálásban, vagy eszeveszett takarításban nyilvánulhat meg, ha nem kontrolláljuk. Főleg december közepén erősödik fel ez a mértéktelenségre való hajlam, úgyhogy legyetek résen! Erre lesz jó a megtervezett feladatvégzés, egyfajta leírt kontroll lehet számotokra.
December 24-e után a bolygók nagy része már a Bak jegyében tartózkodik, így az időszak már inkább az elcsendesedésről, visszahúzódásról és a befelé figyelésről szól.

Folytassuk részletesen a hónap jelentősebb napjaival. Folytatásért kattints ide!

Mindenkinek csodás decembert és Boldog Ünnepeket kívánok!

 

Dudás Mária gyermekasztrológus
Dudás Mária
asztrológus
06/30-4515002

Karácsonyi ajánlatunk!

Tetszik az oldal? Oszd meg másokkal is!

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.