2017. a Nap éve – A lehetőségek, kibontakozás éve

Mostanra már biztosan nagyon sok asztrológiai előrejelzést, és másfajta jóslást is olvashattatok a beköszöntött új esztendővel kapcsolatban. Éppen ezért én azt gondolom, hogy egy újabb részletekben menő elemzés helyett, inkább néhány olyan dologra hívnám fel a figyelmeteket, melyek leginkább problémásak lehetnek majd az életetekben, és igyekszem mindjárt megoldási javaslatokat is adni hozzá. Úgy gondolom, hogy ezzel adhatok a számotokra a legtöbbet ahhoz, hogy sikeresen vegyétek a 2017. év akadályait.
Akkor nézzük hát, mik is ezek a pontok:

1./ Veszélybe kerülhetnek a házasságok és az üzleti kapcsolatok!

Van mostanában egy kedvezőtlen hatásokat egyesítő háromszög az égen, mely sajnos eléggé tartós, és tulajdonképpen az egész első félévre rányomja a bélyegét. Szakmailag ez úgy néz ki, hogy a Mérleg jegyében álló Jupiter bolygó, szemben áll a Kos jegyében tartózkodó Uránusz bolygóval, és mindketten egy-egy kilencven fokos, kedvezőtlen fényszöggel csatlakoznak a Bak jegyében járó Plútóhoz. Ez azért nehéz állás, mert mindhárom résztvevő mást szeretne, nem értik meg egymást, ezért egymás ellen dolgoznak.

De mit is eredményez ez?
One couple man and woman Criticism conceptA Jupiter itt azt akarja, hogy törekedjünk a harmóniára, próbáljunk megfelelni mások elvárásainak, ezen belül is leginkább a párunkénak. Ezzel szemben az Uránusz arra törekszik, hogy végre teljesen önmagunk legyünk, szakítsuk el láncainkat, éljük meg szabadságunkat. Ráadásul mindezt tudattalanul, vagyis nem érzékeljük tisztán mi is a problémánk, ezért általában kivetítjük párunkra, és azt gondoljuk, hogy benne van a hiba, pedig nem!!!
Na mármost, ha a fenti ellentétet nem kezeljük okosan, és hagyjuk ösztönösen eluralkodni, akkor a Plútó bolygó akarja megoldani a helyzetet, gondoskodva arról, hogy hatalmas botrányok, robbanásszerű események történjenek otthonunkban. (Vigyázni kell, mert a robbanás nem csak jelképesen történhet meg!)

A sors azonban felkínál az ellentét feloldására egy szinte automatikusan működő megoldást, a Nyilas jegyében járó sorsbolygó (Szaturnusz) képében. Ennek a lényege, hogy oly módon változtathatunk életünkön, hogy az mégse okozzon gondot kapcsolatunkban.

Hogyan történhet ez?
beszelgetesEgyrészt a felelősségteljes kommunikáción keresztül, vagyis minden problémát, lehetőleg azonnal és indulatmentesen meg kell beszélni, amikor még viszonylag könnyen kezelhető.
Másrészt valami új dolog tanulásán keresztül is megtörténhet a feloldozás, amikor valami olyan új tudást szerzünk meg, mely az egész kapcsolatunknak jót tehet a későbbiekben.
Mondok egy példát: elmegyünk nyelvet tanulni. Ezzel szabaddá is válunk a magunk szabta kereteken belül, hiszen rendszeresen eljárunk valahova tanulni, ugyanakkor olyan tudásra teszünk szert, mely által előreléphetünk az életben, jobb állásunk lehet, több pénzt vihetünk haza, ettől boldogabb lesz párunk is.

Szóval, nagyon jól tesszük, ha a szembenállást tudatosan oldjuk meg, mert a meggondolatlanul, elhamarkodottan elkövetett „szabadulási akciók” könnyen vezethetnek válásokhoz, mivel a Jupiter a jog bolygója is. Nem is beszélve más törvénybe ütköző dolgokról. Például ha a tudattalan szabadulási vágyunk következtében jól összeveszünk párunkkal, „elgurul a gyógyszerünk”, iszunk néhány pohárral, majd kocsiba ülünk, szinte 100 százalékra vehetjük, hogy az első rendőri igazoltatásba belefutunk!

Ne feledjük, hogy a címben nem csak házasságokról, hanem üzlettársi kapcsolatokról is beszéltem. Hasonlóan helyzetek adódhatnak ezen a területen is, hiszen mindkettőben mellérendeltségi viszonyokról van szó (legalábbis remélhetőleg). Ebből kifolyólag a veszély ebben az esetben is ugyanúgy fennáll.

Összegezve ezt az első pontot, a tudatos, türelmes kommunikáción, és valami új dolog tanulásán keresztül húzhatjuk ki leginkább a bolygóállás méregfogát.

2./ Érzelmi nyomasztottság, kapcsolati problémák, megújhodás

visszatero_exekEz az állás körülbelül Május elejétől lesz érzékelhető, Július végéig. A problémás helyzetet a Mérleg jegyében álló Jupiter és a Halak jegyében járó Neptunusz bolygó kvinkunxa (nehéz fényszöge) okozza. Ez zavarodottságot szül, mert az ember úgy érzi, hogy rajta kívülálló okok miatt, furcsa emberi veszteségek érhetik. Elhagyják barátai, esetleg kedvese is. Ráadásul ésszerű magyarázatok nélkül.

Ebben az állásban, tudattalanul akarunk valamilyen áldozatot hozni, ezért aztán emberi kapcsolatainkon csattan az ostor. Persze az a vicces az egészben, hogy nem tudjuk, a bajt magunk csináljuk.
Igyekeznünk kell ezt felismerni, és tudatosan meghozni az áldozatokat. Érdemes körülnézni környezetünkben, és „kikukázni” azokat a kapcsolatokat, melyek már rég érettek erre, csak eddig nem foglalkoztunk vele. Aki már csak hátráltatja életünket, attól pont itt az ideje megválni, legyen az barát, társ, rokon – mindegy ki vele! Ez a szanálás ideje!

Végül is a nyár a lehető legjobb alkalom arra, hogy új kapcsolatokat keressünk. Most ne akarjuk az élet nagy kérdéseit megoldani, hanem éljünk a pillanatnak, próbáljunk mindig a jelenre koncentrálni.

3./ Belső önvizsgálat, önismeret ideje

befelefordulasEz az időszak November közepén jön el, és egészen év végéig ki is tart. Alapvetően ugyanaz a két bolygó okozza, melyek az előző pontban is szerepeltek, annyi eltéréssel, hogy közben a Jupiter bolygó jegyet vált, és itt már a Skorpióban tartózkodik. Vagyis, ekkor a Skorpió jegyében járó Jupiter találkozik a Halak jegyében tartózkodó Neptunusszal, egy jó fényszögben (trigonban).

Ez a harmonikus kapcsolódás elsősorban a belső munkát tudja segíteni, éppen ezért itt az ideje a befelé tekintésnek, az önvizsgálatnak, és felfedezésre váró területeink megismerésének. Nagyon hasznos, ha év végén valamilyen önismereti módszer tanulásába kezdünk.

Az is előfordulhat, hogy kedvet érzünk valamely gyógyítási technika mélyebb megismerésére, vagy valamilyen művészi önkifejezésre, ne habozzunk hát, hanem bátran vágjunk bele.
Ennél az állásnál is fontos, hogy tudatosan oldjuk meg, mert ösztönösen azért belelovalhatjuk magunkat, egy mélyebb depresszióba is.

4./ A Nap éve

2017A végére hagytam egy nagyon fontos dolgot, amivel talán az egészet kezdenem kellett volna. De azért nem ezzel kezdtem, mert ez nem probléma, hanem egyszerűen tény. Olyan tény, amelyet mindenképpen fontos szem előtt tartanunk. 2017. év, a Nap éve!
2016. év, a Mars éve volt, és mint ilyen, nagyon sok fárasztó küzdelmet, harcot hozott az életünkbe. Elég volt, egyáltalán végig élni, még szerencse, hogy jó néhányunknak sikerült.

A Nap éve szintén tüzes esztendő lesz, de már sokkal tudatosabb lehetőségeket hordoz, mint a Mars bolygó nyers ösztönenergiái. Ebben az évben nagyon fontos, hogy folytassuk utunkat a Nappá váláshoz, vagyis, hogy tudatosan arra haladjunk életünkben, amit a sors vár tőlünk. Most közelebb kerülünk életfeladatunkhoz. Persze ez nem lesz mindig feltétlenül kellemes, sőt, minél távolabb vagyunk ettől az életünkben, annál nagyobb kiigazításra lesz szükség. És ez sokszor fájdalmas lehet. Jöjjön ismét egy példa: egyik napról a másikra, megszűnhet munkahelyünk. Ezt bizony tragédiának érezhetjük, de majd később fogjuk látni, hogy ez azért történt velünk, hogy szükségképpen más felé induljunk az életünkben.

egoA Nap miként Naprendszerünket uralja, bennünk is ugyanúgy a királyt, a főnököt is jelképezi. Ezért fontossá válik az életünkben az előrelépés, és az a kívánalom, hogy mások felnézzenek ránk. Szükségünk lesz alattvalókra. Arra mindig figyeljünk, hogy igazságos uralkodók legyünk, mert a zsarnokoknak hamar leáldozik.

A Nap az apaság jelképe is, ezért több odafigyelést igényelhetnek gyermekeink, vagy saját apánk. Ám apáskodás nem csak hús, vér emberek esetében jöhet szóba, hanem valamely születő dolog felett is, mely által kiteljesedhetünk az életben.

Rövid szemezgetésre törekedtem, a 2017. évvel kapcsolatban, de látjátok, még így is elég hosszú iromány sikeredett.
Mindenkinek a legszebbet és legjobbat kívánom erre az évre, szeretettel!

 

Sebestyén Attila asztrológus
Sebestyén Attila
asztrológus, életvezetési tanácsadó
06/30-8332245

Mit hoz számodra a 2017-es év?

Tetszik az oldal? Oszd meg másokkal is!

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.