Február jelentősebb napjai

Február 2-án erősödhet a párkapcsolat és a szerelem iránti vágyunk, ami lehet, hogy meggondolatlan helyzetekbe sodorhat bennünket. Legyetek tudatosak, inkább utasítsátok vissza ami túl szép, hogy igaz legyen. Anyagi ügyekben szintén nem árt az óvatosság!

halakmerkurFebruár 3-án a Merkúr bolygó a Halak jegyébe lép.
A Merkúr a Halak jegyében érzelmekkel töltődik, ami befolyással lehet tisztánlátásunkra, racionalitásunkra. Amíg a bolygó ebben a jegyben tartózkodik, leginkább intuíciónkra hagyatkozhatunk. Az időszakban arra is ügyelnünk kell, hogy kicsit nehezebben szólalunk meg, gondolatainkat inkább magunkban tartjuk. Jusson mindig eszetekbe, hogy a hallgatással nem oldódik meg semmi, a problémákat jobb kibeszélni és megoldást keresni rá.
Ugyanezen a napon már lényegesen tisztábban látunk kapcsolati és anyagi ügyeinkben is, ahogy a vágyainkra is reálisabban tekinthetünk.

Február 5-én fantasztikus ötleteink lehetnek, ha megérzéseinket nem akarjuk a józan ésszel kontrollálni. Csak úgy cikázhatnak a gondolatok elménkben, ami szellemileg lefáraszthat bennünket. Figyeljetek oda a földelésre, hogy kicsit lenyugodjon az elmétek, nem kell egy nap alatt megváltani a világot! Készítsetek tervet, ami tartalmazza a lépéseket, mikor mit kell megtennetek.

VénuszFebruár 7-én este a Kos jegyébe lép a Vénusz bolygó.
A Vénusz bolygó ebben a jegyben nem éppen érzi magát harmóniában, aminek következménye, hogy növekszik a konfliktusok veszélye. Kapcsolatainkban akaratosabbak, hisztisebbek lehetünk, nehezen viselve, ha nemet mondanak nekünk. Ugyanígy a türelemben sem vagyunk túl jók. Egyfelől legyetek aktívabbak, mozogjatok sokat, és ne reagáljatok ösztönösen.

Február 9-én 8 óra 34 perckor lesz Telihold az Oroszlán jegyében. Mivel a Telihold hatásában jelentős szerepet kap a Kos Vénusz, ezért leginkább azokat az önérvényesítő, akaratérvényesítő módszereket kell elengednünk, amivel korlátozzuk magunkat, vagy amivel állandóan konfliktusokat generálunk.

Február 16-án a Bak jegyébe lép a Mars bolygó.
A céltudatos bak jegye megfékezi a Mars forró fejűségét, és komoly kitartással ruházza fel. Most képesek vagyunk lépésenként, de megállíthatatlanul haladni céljaink felé. Telihold utáni időszakban használjátok ezt az akadályok elengedéséhez, változtatáshoz, majd az Újhold után a vágyak teremtéséhez.

Február 17-én a Merkúr bolygó irányt vált, látszólagos hátráló mozgásba kezd.
Ahogy már megszokhattuk ez mindig okoz némi zavart a kommunikációban, kommunikációs eszközökben és műszaki dolgaink is meghibásodhatnak. A hátráló időszakban nem jó szerződést kötni és tudatosan figyelni kell, nehogy félre értsük egymást.

anyak_napja_tipologia_12Február 19-én 5 óra 46 perckor a Nap a Halak jegyébe érkezik.
Ettől a naptól kezdve a halakos és földies energiák viszik a prímet, így kissé energiahiányosabbnak, álmodozóbbnak érezhetjük magunkat. Erősebben érezhetjük a visszavonulás, befelé fordulás igényét is, így jó ha tudatosan több időt töltünk töltekezéssel, pihenéssel. A tavaszi energiák érkezéséig érdemes tisztító hatású gyógyteákat inni, vitaminokat szedni és mozogni.
A Halak jegye tisztánlátásunkat, összpontosításunkat nehezítheti, az érzelmek is túltenghetnek bennünk, így ne feledkezzetek el a rendszeres földelésről. Menjetek a természetbe, pihenjetek, jógázzatok!

Február 20-a kimondottan kedvező nap, amikor elköteleződhetünk elképzeléseink mellett, és erősíthetjük belső hitünket a vágyaink érdekében. Minél többet vizualizáljátok azt amit szeretnétek, és élitek át minél intenzívebben, annál hamarabb valósul meg az az életetekben.

Február 21-e nem is lehetne jobb folytatása az előző napnak, hiszen nyitottak vagyunk az újításokra, az új dolgok kipróbálására. Valódi kiugrási lehetőséget hozhat a hónap vége, viszont kell egy kis rugalmasság, hogy irányt tudjunk változtatni, ha az elképzelt módszer nem visz előbbre.

Február 22-én feltehetjük az i-re a pontot, remek folytatása ez a nap a megelőző kettőnek. Aki eddig szárnyalt az energiákkal, az most még elégedettebbnek érezheti magát, Aki viszont még mindig csak álmodozott arról, mit kellene tennie, arra számíthat, hogy enyhébb esetben egyre inkább érezheti áldozatnak magát, rosszabb esetben viszont sorsikus „segítséget” kaphat.

szűz_újhold_kicsiFebruár 23-án16 óra 32 perckor lesz Halak Újhold, amivel elkezdődik a teremtés időszaka. Mondhatni álom életet, párkapcsolatot és belső egyensúlyt teremthetünk magunknak a feltétel nélküli szeretet erejével. Mindent úgy alakíthatunk, ahogy szívünk szerint szeretnénk.
Ugyanezen a napon a harcias vénuszi energiákat fékezi a Jupiter bolygó (Kos Vénusz kvadrát Jupiter), hogy korlátozza az akarnokságot és a túlzott önérvényesítést. Arra akar ráébreszteni bennünket, hogy a szívünk szerinti célokat a szeretet erejével tudjuk elérni.
A két hatás összefogása a közös felelősségvállalás felé akar elvinni minket az önös célok helyett.

Február 25-én mondhatni mozgalmas napjaink lesznek. A helyzetet nehezíti a hátrálásban lévő Merkúr bolygó, ami miatt zavarodottságot, káoszt érezhetünk. A vágyaink nagyon erősen dolgozhatnak bennünk, de most nehezebben tesszük meg a lépéseket. Ezek a napok inkább álmodozónak mondhatók, és energiaszintünk sincs most túl magasan. Most válasszátok inkább a pihenést, vagy ha mindenáron valamit tenni akartok, akkor használjátok az energiákat a művészi vagy a segítő területen.

Február 28-án kimondottan kellemetlen helyzeteket hozó energia hat ránk, ami szenvedélyesen hajszolhat bele bennünket a konfliktusokba és hatalmi harcokba. Főleg Hölgyek között robbanhatnak ki parázs viták, de az ingatag párkapcsolatokat sem kíméli.

Február 29-én idegesebbek lehetünk a kelleténél és a tisztánlátásunk is megkérdőjelezhető. Könnyen belelovalhatjuk magunkat egy elképzelésbe, aminek semmi köze a valósághoz. A kommunikációs eszközök is megbolondulhatnak, de szerencsés esetben csak vicces félreértéseket okozhatnak. Figyeljetek nagyon és legyetek óvatosak, mert az idegrendszeri pörgés balesetveszélyes helyzeteket okozhat.

 

Mindenkinek csodás februárt kívánok!

Dudás Mária asztrológus
06/30-4515002

Nyári női elvonulás az egyensúlyteremtés jegyében

 

Tetszik az oldal? Oszd meg másokkal is!

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.